Vacatures verzorgende IG

Ben je je aan het oriënteren op een baan als verzorgende IG? Werk je al in de zorg en wil je een carrièreswitch maken? Dan ben je bij ZorgSelect.nl op de juiste plek. Bij ons vind je namelijk alle verzorgende IG vacatures in Oost-Nederland. Alle actuele verzorgende IG vacatures vind je onderaan deze pagina. 

Op deze pagina vind je ook informatie over hoe het is om als verzorgende IG te werken, waar je rekening mee moet houden en welke opleidingen er zijn.

Werken als verzorgende IG: wat kun je verwachten? 

Wat kun je verwachten als je gaat werken als verzorgende IG? Net als andere functies in de zorg is een baan als verzorgende IG erg afwisselend, veelzijdig en dankbaar werk. Als verzorgende IG kun je aan de slag in veel verschillende sectoren binnen de zorg. Je kunt terecht bij verpleeg- en verzorgingshuizen, thuiszorg, gehandicaptenzorg, geestelijke gezondheidszorg of kraamzorg. Veel verschillende doelgroepen, dus!

Als verzorgende IG verricht je voornamelijk verzorgende taken, met als doel de mensen die je verzorgt zo goed en zelfstandig mogelijk te laten functioneren. Je wast ze, kleed ze aan, verzorgt wonden, dient medicatie toe, brengt katheters in en meer. Je geeft ook advies, houd zorgdossiers bij en stemt af met familie of verzorgenden.

Verschil tussen verzorgende IG en verpleegkundige

Het verschil tussen een verzorgende IG en algemeen verpleegkundige is dat een verpleegkundige meer verantwoordelijkheden heeft. Een verpleegkundige is naast zijn of haar zorginhoudelijke taken ook bezig met zorgbeleid, bewaken van processen, behouden van helicopterview, coördineren en afstemmen met artsen en ander zorgpersoneel. De verantwoordelijkheid ligt dus ook op een ander vlak. Daarnaast is de opleiding tot algemeen verpleegkundige een niveau vier opleiding.

Opleidingen voor verzorgende IG

Verzorgende IG is een van de meest voorkomende zorgopleidingen bij MBO-instellingen. Het is een niveau drie opleiding die vaak te volgen is als beroepsopleidende leerweg (BOL) opleiding en als beroepsbegeleidende leerweg (BBL). De BOL-opleiding duurt gemiddeld drie jaar, de BBL-opleiding twee jaar. Meer over de randvoorwaarden van een BBL-opleiding vind je hier. Meer over de scholen en hun opleidingsmogelijkheden vind je hier.

Werken in de zorg zonder diploma

Voor verzorgende IG heb je een diploma nodig. Heb je die nog niet? Geen probleem! Er zijn steeds meer mogelijkheden om te werken zonder diploma, bijvoorbeeld door het combineren van werken en leren. Een BBL-opleiding is hiervan een goed voorbeeld. Als je geen diploma hebt kun je vooral helpen met ondersteunende werkzaamheden, maar kun je al wel werkervaring opdoen. Dit maakt het makkelijker om door te groeien en stappen te maken zodra je je diploma hebt behaald.

Actuele vacatures voor verzorgende IG in Oost-Nederland

Hieronder vind je een actueel overzicht van vacatures voor verzorgende IG in Oost-Nederland.

Bekijk vacatures