Opleidingsmogelijkheden

Er is een ruime keuze aan opleidingen in zorg en welzijn. En naast de vele verschillende beroepen binnen zorg en welzijn, kun je ook een keuze maken hoe je de opleiding wil doorlopen. Zo kun je bijvoorbeeld al werkend jouw opleiding volgen. Een opleiding in zorg en welzijn is niet alleen een opleiding tot verzorgende of verpleegkundige. De beroepen binnen zorg en welzijn zijn legio. Zo kun je werken met kinderen of volwassenen, computers en apparaten. Of kies je voor creativiteit en spel, techniek, voeding en keuken of psychische problemen.

Je kunt werken in de ziekenhuiszorg, thuiszorg, verpleging & verzorging, gehandicaptenzorg, geestelijke gezondheidszorg, kraamzorg, huisartsenzorg, jeugdhulpverlening of maatschappelijke opvang. Werken in zorg en welzijn is boeiend en afwisselend! Studenten kunnen op verschillende scholen een beroepsopleiding volgen richting zorg en welzijn.

In Oost-Nederland kun je op de volgende ROC's en Hogescholen een opleiding volgen:

Of kijk op www.youchooz.nl voor meer informatie over beroepen en opleidingen in zorg en welzijn.

Kans op werk
Op de website van de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) kun je o.a. zien wat jouw kans op werk is per opleiding & per regio. Ook kun je zien wat jouw kans op stage is. Klik hier voor meer informatie.