( Persoonlijk ) Begeleiders Hietveld
Pluryn

Waar doe jij het voor?

Jij ziet de mooie kanten van de (jong) volwassenen met een lichtverstandelijke beperking in combinatie met een complexe gedragsproblematiek. Je wil het beste bij ze naar boven halen en met hen werken aan een zo zelfstandig mogelijk bestaan.

Wat mag je doen?

Als begeleider van huis 3 verricht je ondersteunende en begeleidende werkzaamheden. Je werkt cliëntgericht, de-escalerend en volgens een individueel plan. Het is niet alleen van belang dat je structuur en herkenbaarheid biedt, maar ook dat je inspeelt op de wensen en gedragingen van de cliënten. De cliënten worden ondersteund aan de hand van een opgesteld vaststaand dagprogramma waardoor hun duidelijkheid, veiligheid en structuur wordt geboden. Het omgaan met fysieke en verbale agressie is een wezenlijk onderdeel van je werkzaamheden. Je focus bij je werkzaamheden is gericht op de belevingswereld van de cliënt en met je team stem je de begeleiding hierop af.

Wat breng je mee?

 • Heb je een zorginhoudelijke opleiding op minimaal niveau 3, dan kun je ook reageren op deze vacature. Dan willen we je graag de mogelijkheid bieden om een mbo niveau 4 opleiding te gaan volgen. 
 • Je hebt de nodige inhoudelijke kennis vanuit minimaal een afgeronde pedagogische opleiding MBO-niveau 4. Je hebt al de nodige werkervaring met deze doelgroep en daarnaast beschik je over levenservaring.
 • Door jouw analytische blik zie je wat er op de groep gebeurt en lees je het complexe gedrag van de (jong) volwassenen.
 • Je houdt jezelf staande in een omgeving waar veel interacties plaatsvinden.
 • Je bent daarbij in staat feedback te geven maar ook te ontvangen en kunt je grenzen adequaat aangeven.
 • Wij vinden het belangrijk dat jij jezelf bent én jezelf durft te laten zien en dat je jezelf wil blijven ontwikkelen.

Doelgroep en locatie

Het Hietveld ondersteunt (jong)volwassenen met een licht tot matig verstandelijke beperking met complexe gedrags- en/of psychiatrische problematiek. In verband met de spanningsopbouw van de cliënten is er binnen de woning voortdurend aandacht voor structuur en regelmaat. De begeleiding is gericht op het vergroten van de participatie. Daarnaast het in stand houden en vergroten van vaardigheden op het gebied van zelfredzaamheid, omgang met anderen en psychosociaal functioneren.

Huis 3 bestaat uit 2 verdiepingen, de groepen bestaan uit 6 slaapkamers en 2 aanleun appartementen. Op elke verdieping verblijven 8 bewoners met verschillende beperkingen. Bij deze mannen groep staat het bieden van zorg op maat centraal. Het begeleiden is in zowel groepsverband als één op één. 
Binnen het huis zijn er verschillende (jong) volwassenen die op een laag sociaal en emotioneel niveau functioneren. Er is sprake van agressie, verslaving en verschillende psychische problematieken. Dit vraagt begeleiding die zich kan verplaatsing in de behoeften van de client en de ‘de vraag achter de vraag’ kan achterhalen, hierbij handel je op basis van het zorgplan. Om dit te kunnen moet je consequent, flexibel en zelfstandig willen en durven handelen. 

De collega’s en de jongens van huis 3 zijn op zoek naar begeleiders die een bijdrage kunnen leveren!
Ben jij de persoon die we zoeken, solliciteer dan op de website van Pluryn!

Arbeidsvoorwaarden

 • Je werkt: 20 tot 32 uur per week, de uren van je dienstverband zijn bespreekbaar. Diensttijden: 07:15 - 15:00 uur en 14:30 - 22:45 uur.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform cao-gehandicaptenzorg. Op basis van ervaring en opleiding word je ingeschaald in functiegroep 40 bij de functie van begeleider met een salaris tussen de € 2.025,- en € 2.993,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (36 uur). 
 • PBL-uren (extra vrije tijd).
 • Eindejaarsuitkering van 8,33%.
 • Op je (elektrische) fiets naar je werk? Fit blijven door te sporten? Wij bieden je diverse fiscale voordelen.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op! 

 • Voor inhoudelijke vragen over deze vacature mail, bel of stuur een Whatsapp naar Miriam Siersack, begeleider A, via 06 39265869.
 • Andere vragen? Mail, bel of stuur een Whatsapp naar Stefanie Bakker, recruiter, via 06 41474160.

Direct solliciteren kan natuurlijk ook!

We ontvangen je sollicitatie graag via de website van Pluryn.

Type Vacature
Organisatie Pluryn
Locatie Het Hietveld
Postcode 7361TE
Stad Beekbergen
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Part time
Uren van 20
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Diverse mogelijkheden
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) Begeleider niveau 3
Begeleider niveau 4
Pedagogisch medewerker
Publicatiedatum 20-01-2022
Reageer voor 31-07-2022
Ingangsdatum 20-01-2022
Nummer 107375
Doorsturen Bekijk PDF

Pluryn

Pluryn ondersteunt mensen met een handicap en jongeren met gedragsproblemen. Dat doen we vanuit meer dan 140 locaties in Gelderland, Noord- en Midden-Limburg en Noordoost-Brabant, met diensten op het gebied van wonen, werken, leren, dagbesteding en vrije tijd.Voor iedereen apart kijkt Pluryn welke vorm van ondersteuning het best past bij de problematiek en vraag. De eigen kracht van mensen en hun toekomstwensen zijn het uitgangspunt. Dat is onze visie.

Meer over Pluryn