2 begeleiders wonen - Erve Woldhuis in Hengelo
Ambiq

Functieomschrijving

Voor onze locatie Erve Woldhuis te Hengelo zijn wij op zoek naar enthousiaste en gemotiveerde begeleiders wonen. Er zijn verschillende dienstverbanden mogelijk qua uren per week (28-32 uur per week). De vacatures zijn ontstaan omdat collega's zijn doorgestroomd naar mooie nieuwe uitdagingen bij een nog te openen locatie binnen Ambiq. 

De zorg en begeleiding van Ambiq Volwassenenzorg richt zich op wonen en werken voor (jong)volwassenen met een licht verstandelijke beperking en/of bijkomende gedrags- of psychiatrische problematiek. Dit gebeurt in kleinschalige woonvormen, vaak in de buitengebieden, met de mogelijkheid van dagbesteding op het eigen terrein. Deze zorg en begeleiding hebben als doel om stabilisatie van de bewoner in zijn omgeving tot stand te brengen en het gevoel van eigenwaarde te vergroten. De uitgangspunten daarbij zijn dat: de bewoner prettig woont; een zinvolle dagbesteding heeft; zich gestimuleerd weet om eigen en adequate keuze te maken.

Er wordt zorg geboden aan een complexe doelgroep met triple problematiek, en daardoor is enige werkervaring gewenst.

Waar ga je werken?
Erve Woldhuis is opgezet in 2006. Er wonen hier alleen mannen, in de leeftijd van 25 tot 70 jaar en sommigen zijn al vanaf de oprichting bij ons. Elke bewoner heeft zijn eigen zit-slaapkamer en badkamer. De bewoners maken graag en veel gebruik van de gezamenlijke huiskamer.
Binnen de dagbesteding hebben we allerlei werkzaamheden op het terrein, waaronder dierverzorging, een moestuin, tuinonderhoud, houtbewerking en een kaarsenmakerij. We delen het terrein met de Stichting RIBO (een bedrijf waar materiaal voor monumenten wordt opgeslagen en verkocht), waar sommige van onze bewoners werkzaamheden voor verrichten. Daarnaast hebben we klussen buiten het terrein, zoals tuinonderhoud voor derden, onderhoud van bossen en overig werk dat zich aandient.

Wat ga je doen? 
Als begeleider wonen ben je persoonlijk begeleider van één of meerdere cliënten en ben je verantwoordelijk voor het (mede) opstellen van het begeleidingsplan, welke je vertaalt naar doelen in het dagelijks leven voor de cliënt. Hiermee probeer je de invulling en kwaliteit van leven voor de client te vergroten.  

Onze specialistische LVB doelgroep maakt je werk zeer divers en dynamisch. Je team bestaat uit gedreven en specialistische toppers (gedragswetenschappers, pedagogisch medewerkers en een clustermanager) die met hart en ziel onze cliënten helpen.  

Hier doe ik het voor… 
Manon, begeleider wonen bij volwassenenzorg Ambiq:  
“Het leuke aan werken bij Ambiq vind ik de specialistische doelgroep. Binnen onze volwassenenzorg wonen (jong)volwassenen met een licht verstandelijke beperking en bijkomende problematiek. Zij hebben een specialistische (woon)omgeving nodig waarbij 24 uur per dag begeleiding beschikbaar is om de bewoner te ondersteunen op verschillende leefgebieden (o.a. wonen, daginvulling, basiszorg, welzijn en participatie). Daarnaast zetten we in op preventie, normaliseren en versterken van basisstructuren. Daar waar nodig zetten we gedurende het verblijf diagnostiek en behandeling in.” 

Functie eisen

Wat vragen wij? 

- Naast een beroepsgericht Hbo-diploma (Social work, Hbo-V, Hbo Pedagogiek), of een afgeronde Mbo Spw/Saw-4 opleiding beschik je over aantoonbare ervaring met zorg en begeleiding van mensen met verstandelijke beperking en (ernstige) gedragsproblematiek (LVG, SGLVG) in combinatie met psychiatrische- en verslavingsproblematiek; 
- Je hebt ervaring met het schrijven van en werken met begeleidingsplannen voor de bewoners; 
- Creativiteit en aanpassingsvermogen in je handelen; 
- Je draagt in een team actief bij aan reflecteren en staat voor de competentie samenwerken. 

Inschaling

J

Deze functie is ingedeeld in FWG 40.

FWG 40 is minimaal € 2.236, - en maximaal € 3.154, - bruto per maand op basis van 36 uur per week. De CAO gehandicaptenzorg heeft per 01-05-2023 een algemene loonstijging van 3,2%.  Daarbij komt er een extra trede in FWG 40 , waardoor het maximum van FWG 40 dan € 3.332,- bruto per maand is bij een 36-urige werkweek.

Bijzonderheden

Dit bieden wij
- Een uitdagende werkomgeving in een betrokken en professionele werksfeer. 
- Een jaarcontract. Het uitgangspunt is dat we na 1 jaar samenwerking overgaan tot een vaste aanstelling. We zoeken naar collega's die zich voor langere tijd aan ons willen verbinden. 
- Aandacht voor jou en je ontwikkeling: wij willen dat jij het beste uit jezelf kunt halen en ondersteunen in je verdere ontwikkeling voor wat betreft kennis kunde. 
- Een warm welkom: we willen dat jij je zo goed en zo snel mogelijk thuis voelt bij ons. 
- Werken bij Ambiq betekent kiezen voor aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden.
Onze top 3:
- Eindejaarsuitkering van 8,33% en fiscaal gunstige regelingen voor aanschaf van een fiets, laptop, telefoon of sportcontributie; 
- Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en doorgroeien, o.a. door ons online opleidingsplatform WIJZER > het online leerplatform bevat cursussen, trainingen, podcasts en webinars op allerlei interessante vakgebieden;
- Door middel van zelfroosteren heb je regie over je eigen rooster. Zo kun je werk en privé optimaal op elkaar afstemmen. 

Werken bij Ambiq 
Wij zijn een orthopedagogisch behandelcentrum. We behandelen en begeleiden kinderen, jongeren en volwassenen met een licht verstandelijke beperking (LVB) en bijkomende problemen. Dit doen we met specialistische hulp en behandeling. Maar ook vooral vanuit ons hart. 

Onze ambitie is om dé specialist LVB te zijn. Onze expertthema’s zijn: trauma, seksualiteit, hechting en agressie. Bij Ambiq bieden we je een ambitieuze en specialistische werk- en leeromgeving, divers werk en een hoge mate van verantwoordelijkheid. Daarnaast hebben we een informele bedrijfscultuur, betrokken collega’s en er is veel aandacht voor de mens.

Als je bij Ambiq komt werken, dan werk je volgens de principes:
- Vraaggericht
- Systeemgericht
- Oplossingsgericht
- Competentiegericht 

In 2021 hebben we het  World class Work place keurmerk  ontvangen! Dit laat zien dat wij bovengemiddeld scoren op goed werkgeverschap en we proberen dit te behouden door in gesprek te gaan met medewerkers.  
 
Volg ons op onze social media kanalen: 
- Facebook https://www.facebook.com/werkenbijambiq/;
- LinkedIn  https://www.linkedin.com/company/14830920/admin/;
- Instagram https://www.instagram.com/wijzijnambiq/

Belangrijk om te weten
- Onderdeel van onze aanstellingsprocedure is het aanleveren van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Daarnaast kan het inwinnen van referenties een onderdeel zijn van deze sollicitatieprocedure. 
- Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid de voorkeur. 

Sollicitatieprocedure 
Ben jij net zo enthousiast als wij? Reageer dan door je motivatie en CV te uploaden. 

Wil je eerst meer weten? Neem dan contact op met Richard Belt via 0887776000.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Type Werkplein
Organisatie Ambiq
Locatie Ambiq, locatie Erve Woldhuis, Haarweg 5 in Hengelo
Postcode 7555PC
Stad Hengelo
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Mbo+
Arbeidstijd In overleg
Uren van 28
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Richard Belt (clustermanager) tel.: 088 - 777 60 00
Functie(s) Begeleider niveau 4
Begeleider niveau 6
Pedagogisch medewerker
Publicatiedatum 16-03-2023
Reageer voor 03-04-2023
Ingangsdatum 01-05-2023
Nummer 116510
Doorsturen Bekijk PDF

Ambiq

Werken bij Ambiq betekent dat je vanuit je hart LVB-cliënten op weg helpt naar een zo zelfstandig mogelijk leven. De drie kernwaarden van Ambiq zijn betrokken, vakkundig en toekomstgericht. We werken vanuit de hulpvraag van de cliënt en zijn/haar systeem. Als medewerker werk je met jongeren met een licht verstandelijke beperking (LVB) in combinatie met (ernstige) opvoed- en gedragsproblematiek. We werken vanuit onze visie systeemgericht, oplossingsgericht en competentiegericht om de hulpvraag van de cliënt zo optimaal mogelijk met de cliënt te beantwoorden. We zijn een specialist op LVB en bieden ambulante ondersteuning en intramurale hulpverlening. We bieden een compleet pakket aan zorgvormen waardoor een antwoord op bijna alle hulpvragen geboden kan worden in de nabije omgeving van de cliënt. We zijn een ambitieuze, open en betrokken organisatie waar veel aandacht is voor jouw ontwikkeling. Er zijn mogelijkheden voor scholing en je kunt een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de expertgebieden agressie, gehechtheid, seksualiteit en trauma. Kom jij bij ons werken? Kijk op www.werkenbijambiq.nl

Meer over Ambiq