3e jaars stagiaire HBO SPW, -MWD of Verpleegkunde
Tactus Verslavingszorg

Wat kun je leren?

Ben jij 3e jaars student HBO SPW of –MWD of 4e jaars HBO Verpleegkunde en op zoek naar een uitdagende stagemogelijkheid?

Dan zijn wij, van de Intensieve Medische Care (IMC) in Zutphen op zoek naar jou!

Het IMC is een intensieve klinische behandelafdeling. De doelgroep bestaat uit cliënten waarbij, naast de verslaving, de sociale desintegratie en maatschappelijke problemen op de voorgrond staan.

Cliënten wordt de kans geboden om in een veilige omgeving hun lichamelijke conditie te verbeteren, het dag- nachtritme te herstellen en hun mogelijkheden tot sociaal functioneren te vergroten.

Binnen het IMC trachten we het zorgaanbod zoveel mogelijk af te stemmen op de behoeften en mogelijkheden van de cliënt. Het behandelaanbod vindt zijn oorsprong in de cognitieve gedragstherapie en bestaat uit verschillende modules die diverse levensgebieden onder de loep nemen.

De zorg, ondersteuning en behandeling wordt gegeven vanuit een ervaren multidisciplinair team waarbij iedere discipline zijn eigen kennis, kunde en vaardigheden inbrengt. Teamwork is essentieel om optimaal zorg en ondersteuning te kunnen bieden aan de cliënt, zowel individueel als binnen de groep.

 

De stagewerkzaamheden zijn:

Gericht op individuele en groepsgerichte begeleiding, observatie en probleeminventarisatie.

Zo:

 • Ben je mede-vormgever van een veilig leef- en behandelklimaat waarin het contact met de cliënt centraal staat.
 • Leid je groepsgesprekken en geef je voorlichting en training.
 • Observeer je het gedrag in de groep op bijvoorbeeld psychiatrische ziektebeelden, verslavingsgedrag of coping en breng je je observaties in bij het multidisciplinaire team en andere relevante overleggen.
 • Zoek je naar ruimte voor de cliënt om, binnen het gedwongen kader, de zelfregie te vergroten.
 • Maak je afspraken met de cliënt over te volgen acties, de verwachte inzet en de consequenties bij het overschrijden van de gestelde grenzen.
 • Help je de cliënt om vroege signalen van destructief gedrag bij zichzelf te herkennen en daarop te handelen volgens de afspraken.

Dit bieden wij

Een uitdagende stageplaats, begeleiding bij je professionele ontwikkeling gedurende je stageperiode en stagevergoeding conform CAO-GGZ.

Daarnaast beschikken wij over een breed pakket opleidingen, gericht op de verwerving van kennis en vaardigheden, toegespitst op competenties en ontwikkeling. Zo kun je verschillende
E-learningmodules volgen en biedt Tactus haar medewerkers interne trainingen aan. Voorbeelden hiervan zijn o.a. middeleninformatie, het verstrekken van medicatie, BHV, basiscursus schematherapie, motiverende gesprekstechnieken.

Wij verwachten dat:

 • Je 3e jaars student HBO SPH of –MWD of 3e of 4e jaars Verpleegkunde bent.
 • Je affiniteit hebt met de verslavingszorg.
 • Je flexibel en stressbestendig bent en goed in een team, maar ook zelfstandig kunt werken.
 • Je bereid bent om onregelmatige diensten te werken.
 • Je met humor en relativeringsvermogen situaties kunt benaderen en weet aan te pakken.

Wil jij bij ons stage lopen?

Informatie:
Voor meer inlichtingen kun je contact opnemen met Rosanne Wiesener (Senior Sociotherapeut) of Eva Groen (Sociotherapeut) via telefoonnummer 088 – 382 28 87.

Solliciteren
De gesprekken zullen plaatsvinden op 2 april 2021. We zien je sollicitatie graag vóór 23 maart a.s. tegemoet.

Type Vacature
Organisatie Tactus Verslavingszorg
Locatie Zutphen, locatie Piet Heinstraat
Postcode 7204JN
Stad Zutphen
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd In overleg
Uren van 32
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Informatie verkrijgen bij Rosanne Wiesener (Senior Sociotherapeut) of Eva Groen (Sociotherapeut) via telefoonnummer 088 – 382 28 87.
Functie(s) Stagiair
Publicatiedatum 23-02-2021
Ingangsdatum 23 februari 2021
Reageer voor 23-03-2021
Nummer 57887
Doorsturen Bekijk PDF

Tactus Verslavingszorg

De professionals van Tactus bieden hulp en advies aan jongeren en volwassenen voor elke vorm van verslaving. Van alcohol en drugs, tot eten, gokken, gamen, internet en seks. We zoeken naar de best passende begeleiding voor iedere cliënt. Dat kan online, ambulant, klinisch en/of met zelfhulp. Ook bieden we reclassering en forensische verslavingszorg. Werken bij Tactus betekent werken binnen een dynamische, veelzijdige verslavingszorginstelling met een open, informele en creatieve werksfeer. Door de variatie aan cliënten en hulp- en dienstverlening is Tactus een veelzijdige werkgever.

Net als andere verslavingszorginstellingen streven ook wij naar rookvrij worden. Diverse verslavingszorginstellingen kijken bij elkaar hoe ze dit het beste kunnen doen. Ook intern wordt per voorziening en in goed overleg met de locaties op een rij gezet hoe we kunnen streven naar rookvrij worden. Het rookvrij beleid geldt al voor medewerkers van Tactus.

Wil je weten waarom medewerkers het bijzonder vinden om te werken bij Tactus? Lees dan eens de blogs op www.wijzijntactus.nl. Hier vind je ook verhalen van cliënten van Tactus. Meer weten over Tactus Verslavingszorg? Kijk op www.tactus.nl en op onze Facebookpagina.

Meer over Tactus Verslavingszorg