Activiteitenbegeleider
Humanitas Onder Dak Twente

Functieomschrijving

Over de functie

Bij Humanitas Onder Dak vinden wij het belangrijk dat we onze cliënten zo goed mogelijk zelfstandig laten deelnemen aan de maatschappij. Als Activiteitenbegeleider zorg jij voor het organiseren en uitvoeren van individuele en groepsgerichte activiteiten gericht op resocialisatie en een zo zelfstandig mogelijke deelname aan de maatschappij. Door het bieden van diverse activiteiten, een duidelijke structuur en heldere communicatie wordt er voor de cliënten een veilige omgeving gecreëerd maar worden ook de (onderlinge) contacten op een positieve manier gestimuleerd.

Activiteitenbegeleider

(16 uur per week – in de toekomst is een uitbreiding van uren eventueel mogelijk)          

Als activiteitenbegeleider heb je een goed luisterend oor en ben je creatief. Je kunt goed communiceren en bent consequent, je durft op te treden tegen grensoverschrijdend gedrag. Jouw hoofdtaken zullen bestaan uit het ontwikkelen van een activiteitenplan waarbij je de behoefte van de deelnemers signaleert. Vervolgens formuleer je specifieke doelstellingen en past hier de activiteiten op aan. Ook verzorg je de dagelijkse cliëntrapportage in het cliëntvolgsysteem. Tijdens de activiteiten creëer je een sfeer binnen de groep waarin de deelnemers zich veilig voelen en worden gestimuleerd en gemotiveerd om zijn/haar eigen mogelijkheden te ontdekken en initiatieven te nemen. Het doel is om activiteiten aan te bieden die de zelfredzaamheid en/of zelfvertrouwen van de deelnemers vergroot. Ook hechten wij, binnen Humanitas Onder Dak veel waarde aan kennisontwikkeling en worden alle werkzaamheden uitgevoerd vanuit een humanistische grondhouding.

Ons gedreven team op de locatie De Steenpoort in Oldenzaal wil jou graag als nieuwe collega, om mee samen te werken en om samen te groeien. Neem je eigen specialiteit en ervaring mee en verrijk dit team, waar hard werken en humor hand in hand gaan.

Functie eisen

Dit breng je mee:

 • Een MBO diploma niveau 4, richting Maatschappelijke Zorg
 • Je hebt kennis en inzicht van de doelgroep
 • Je hebt kennis en affiniteit met de methodiek Krachtwerk
 • Je hebt kennis van groepsprocessen en groepsdynamica
 • Je kunt problematiek naar een passende activiteit vertalen
 • Je hebt kennis van materialen, technieken en gereedschap
 • Je bent een kei in het motiveren en stimuleren van cliënten

Inschaling

Dit bieden wij:

De functie is ingedeeld in salarisschaal 6, cao Sociaal Werk. Het salaris bedraagt minimaal € 2.291,- en maximaal € 3.176,- bruto per maand bij een werkweek van 36 uur. Het aantal jaren relevante werkervaring bepaalt je salaris.

Daarnaast kun je rekenen op:

 • Een fijne eindejaarsuitkering (8,33%. Dat is een volledige 13e maand!).
 • Een digitale omgeving waar je onbeperkt, gratis e-learningmodules kunt volgen. Ook bieden we interne scholingen aan en staan we stil bij jouw ontwikkeling.
 • Een individueel Loopbaanbudget
 • Een individueel Keuze Budget (circa 17% van je bruto jaarsalaris)

Bijzonderheden

Ben jij onze nieuwe collega?

Heb je interesse in deze boeiende functie bij Humanitas Onder Dak en voldoe je aan het profiel? Dan zien we je reactie graag vóór 16 augustus 2020 tegemoet!

Wil je eerst meer weten over deze functie? Neem dan contact op met Martine Veneman, arrangementsmanager (tel. 088-1198800).

Even goed om te weten:
Het kunnen overhandigen van een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) zal onderdeel zijn van een uiteindelijke aanstelling. Humanitas Onder Dak vergoedt de kosten die de VOG-aanvraag met zich meebrengt.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt daarom niet op prijs gesteld.

Type Werkplein
Organisatie Humanitas Onder Dak Twente
Locatie Talentontwikkeling Oldenzaal (TO PR Oldenzaal)
Postcode 7571 AB
Stad Oldenzaal
Werkveld Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd Part time
Uren van 16
Uren tot 16
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd voor de duur van 1 jaar
CAO CAO Sociaal Werk
Informatie verkrijgen bij Martine Veneman, arrangementsmanager
Functie(s) Activiteitenbegeleider
Publicatiedatum 23-07-2020
Ingangsdatum In overleg
Reageer voor 16-08-2020
Nummer 53974
Doorsturen Bekijk PDF

Humanitas Onder Dak Twente

"De Steenpoort" Talentontwikkeling Primair Oldenzaal

Meer over Humanitas Onder Dak Twente