Activiteitenbegeleider voor LVB-cliënten
Ambiq

Functieomschrijving

Ben jij maatschappelijk betrokken? Wij zoeken bevlogen toppers die geprikkeld worden door complexe zorgvragen. Wat wij bieden? Een ambitieuze en specialistische werk- en leeromgeving, divers werk en een hoge mate van verantwoordelijkheid. 

Als activiteitenbegeleider werk je voor onze Zeer Intensieve Behandelgroepen. Je bent verantwoordelijk voor het ondersteunen van de behandeling van cliënten met een (licht) verstandelijke beperking door het ontwikkelen, uitvoeren en begeleiden van activiteiten voor groepen en individuele cliënten. Deze kunnen liggen op het gebied van creativiteit, sport/spel en muziek.

Het doel is het bevorderen van zelfredzaamheid, het vergroten van de sociale contacten en het leren omgaan met de (on)mogelijkheden. De jongeren ervaren hierdoor minder problemen, voelen zich sterker en leren meer vaardigheden. Voor een zo zelfstandig mogelijk leven. 

Je werkt in teamverband en wordt ondersteund en begeleid door een clustermanager, gedragswetenschappers en pedagogisch medewerkers. Wij zijn op zoek naar activiteitenbegeleiders die vanuit een professionele werkhouding denken en handelen, beschikken over een grote mate van flexibiliteit en aantoonbaar affiniteit hebben met en kennis hebben van de doelgroep of zich deze kennis snel eigen weten te maken. 

We zoeken mensen die begrijpen wat een opname betekent voor een jongere en zijn of haar gezin. 

Ben jij: 

  • Betrokken 
  • Vakkundig 
  • Toekomstgericht 

En heb jij: 

  • Een mbo+-opleiding 
  • Een hoge stressbestendigheid
  • Veel creativiteit om activiteiten vorm te geven

Solliciteer dan op deze functie! Solliciteren kan tot vrijdag 6 maart.

Wil je nou écht ervaren hoe het eraan toe gaat bij onze ZIB-groepen? Kijk dan hier: https://www.youtube.com/watch?v=1IGq2Pc6fpo  

Functie eisen

Als je bij ons komt werken, dan werk je volgens de volgende principes: 

  • Vraaggericht 
  • Systeemgericht 
  • Oplossingsgericht 
  • Competentiegericht  

Wij zijn specialist op het gebied van licht verstandelijke beperkingen (LVB) en bijkomende gedragsproblematiek voor kinderen en (jong)volwassenen. We bieden een compleet pakket aan zorgvormen aan, waardoor een cliënt antwoord op bijna alle hulpvragen aangeboden kan worden in hun nabije omgeving. Wij hebben vier expertthema’s: agressie, hechting, seksualiteit en trauma. 

Als activiteitenbegeleider lever je een bijdrage aan de ontwikkeling van een gevarieerd totaalaanbod van activiteiten voor groepen en individuele cliënten. Je draagt hierbij mede zorg voor een evenwichtige samenstelling van het totale activiteitenaanbod als ook voor de vernieuwing van de reguliere en vakantieactiviteiten. Daarnaast lever je een bijdrage aan de ontwikkeling van de richtlijnen ten behoeve van de voorbereiding, uitvoering en evaluatie van de activiteiten.

Als je meer informatie wilt hebben over de inhoud van het functieprofiel, kun je contact opnemen met de afdeling P&O van Ambiq.

Inschaling

Schaal 40 - CAO Gehandicaptenzorg.

Type Vacature
Organisatie Ambiq
Locatie Ambiq, Hengelo Gezondheidspark
Postcode 7555 SK
Stad Hengelo
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Mbo+
Arbeidstijd Part time
Uren van 8
Uren tot 16
Arbeidsovereenkomst in eerste instantie voor één jaar, bij gebleken geschiktheid mogelijkheid tot omzetting naar onbep. tijd
Informatie verkrijgen bij Afdeling P&O, telefoon 088-7776006
Functie(s) Activiteitenbegeleider
Pedagogisch medewerker
Publicatiedatum 13-02-2020
Reageer voor 06-03-2020
Ingangsdatum 15-04-2020
Nummer 51360
Doorsturen Bekijk PDF

Ambiq

Ambiq als werkgever: specialistisch, ambitieus, aandacht en ontwikkeling. Werken bij Ambiq betekent de cliënt centraal zetten, waarbij we werken vanuit de hulpvraag van de cliënt en zijn/haar systeem. Als medewerker werk je met jongeren met een lichtverstandelijke beperking in combinatie met (ernstige) opvoed- en gedragsproblematiek. Ambiq werkt hierbij vanuit haar visie systeemgericht, oplossingsgericht en competentiegericht om de hulpvraag van de cliënt zo optimaal mogelijk met de cliënt te beantwoorden. Ambiq is een specialist op LVB en biedt ambulante ondersteuning en intramurale hulpverlening. We bieden een compleet pakket aan zorgvormen waardoor een antwoord op bijna alle hulpvragen geboden kan worden in de nabije omgeving van de cliënt. Ambiq is ambitieus, open en betrokken organisatie waar veel aandacht is voor jouw ontwikkeling. Er zijn mogelijkheden voor scholing en je kunt een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de expertgebieden Trauma, Seksuele gedagsproblematiek, Hechtingsproblematiek en Agressie. Samenwerking en verbinding zoeken met elkaar staat centraal bij ons: Je collega’s staan altijd voor je klaar. Zelfstandigheid en eigen (professionele) verantwoordelijkheid is belangrijk. De drie kernwaarden van Ambiq zijn betrokken, vakkundig en toekomstgericht. De arbeidsvoorwaarden zijn volgens de richtlijnen cao-gehandicaptenzorg.

Meer over Ambiq