Adviseur VBHC met aandachtsgebied Eras
Medisch Spectrum Twente

Werkomgeving

Voor de afdeling Value-Based Healthcare (Kwaliteit en Veiligheid) van Medisch Spectrum Twente zijn wij op zoek naar een

Adviseur Value-Based Healthcare, met aandachtsgebied ERAS

Werken bij Medisch Spectrum Twente (MST) is werken in één van de grootste topklinische ziekenhuizen in Nederland. Samen met 3.600 collega’s werk je vóór en met patiënten in een gastvrije, hoogwaardige en veilige omgeving. Begin 2016 openden wij ons nieuwe ziekenhuis en onze volledig gemoderniseerde poliklinieken in Oldenzaal. MST is een van de grootste werkgevers in de regio. MST streeft er naar om medewerkers een prettige werkomgeving te bieden en hen te stimuleren zich verder te ontwikkelen.

De afdeling
MST is onderdeel van Santeon, een samenwerkingsverband van zeven topklinische ziekenhuizen die samenwerken om kwaliteit van zorg te verbeteren. Met de Santeon ziekenhuizen is in 2016 een start gemaakt om VBHC, als uniforme verbetermethodiek, te implementeren. Op dit moment draait het programma voor 11 zorgprocessen en wordt toegewerkt naar 20-25 processen binnen Santeon. Het doel van het VBHC-programma vanuit Santeon is om uitkomstindicatoren en andere kwaliteitsinformatie te gebruiken om per aandoening een verbetercyclus op te zetten. Als onderdeel van VBHC, en als specifiek verbeterinstrument, wordt in 2019 gestart met de implementatie van ERAS (Enhanced Recovery After Surgery) voor de specialismen heelkunde, gynaecologie, urologie en orthopedie.

 

Functieomschrijving

Als adviseur VBHC / coördinator ERAS ben je onderdeel van het team VBHC binnen de afdeling Kwaliteit & Veiligheid. Je bent bekend met het terrein van kwaliteits- en veiligheidsmanagement, en hebt ruime ervaring met verandermanagement. Je belangrijkste rol is om als kwartiermaker het ERAS systeem in MST te implementeren en beheren in de organisatie. De adviseur VBHC / coördinator ERAS is een spil in al deze processen en kent de werkwijze en protocollen volgens de ERAS-principes van binnen en buiten. Je voert de regie met betrekking tot ERAS implementatie op diverse afdelingen in het ziekenhuis en coördineert de invoer van gegevens in de database waar alle gegevens van de patiënt worden ingevoerd en geanalyseerd (EIAS). De adviseur VBHC / coördinator ERAS beheert deze gegevens en kan deze interpreteren en geeft feedback aan de VBHC verbeterteams. De adviseur VBHC / coördinator ERAS speelt een cruciale rol bij scholing van ziekenhuismedewerkers in de ERAS. Een belangrijke rol is om een interne overlegstructuur vorm te geven voor de kwaliteit overleggen over ERAS en de organisatie hierin te begeleiden.. Naast ERAS kan de adviseur VBHC / coördinator ERAS verantwoordelijk zijn voor de verbetercycluscyclus van een medische aandoening. Je werkt samen met de registratiemedewerker ERAS MST, collega ERAS in het Martini ziekenhuis en voor VBHC met collega’s uit de overige Santeon ziekenhuizen.

Functie eisen

We zijn op zoek naar een enthousiaste adviseur VBHC / coördinator ERAS met minstens drie tot vijf jaar ervaring met veranderkundige processen en projectmatig werken in de ziekenhuiszorg die beschikt over de volgende talenten:

 • Academisch/ HBO denk- en werkniveau;
 • Ruime aantoonbare ervaring met verandermanagement;
 • Ruime aantoonbare ervaring met projectmanagement en/of projectleiderschap;
 • Aantoonbare ervaring op het terrein van kwaliteits- en veiligheidsmanagement;
 • Goede uitdrukkingsvaardigheid zowel schriftelijk als mondeling, gedreven, initiatiefrijk en ondernemend op alle niveau ‘s van de organisatie (artsen, verpleegkundigen, OK-medewerkers);
 • In staat mensen te enthousiasmeren en te verbinden;
 • Kan daadkrachtig handelen, heeft overtuigingskracht en weet tijdlijnen te bewaken;
 • In staat om op heldere wijze schriftelijk te rapporteren en mondeling te presenteren;
 • In staat om best practices te identificeren en te vertalen naar de eigen organisatie;
 • Affiniteit met data / kwaliteitsinformatie;
 • Is flexibel ten aanzien van werktijden en in staat piekbelasting op te vangen;
 • In staat om accuraat te kunnen werken.

Wij bieden

Arbeidsovereenkomst: voor de duur van 1 jaar;
Ingangsdatum: zo spoedig mogelijk
Arbeidstijd: 24 uur per week (4 x 6 uur)
Salaris: FWG 60
CAO: Ziekenhuizen

Meer weten

Voor meer informatie over deze vacature verwijzen wij je graag naar www.werkenbijmst.nl

 

Type Vacature
Organisatie Medisch Spectrum Twente
Locatie Medisch Spectrum Twente in Enschede
Postcode 7512KZ
Stad Enschede
Werkveld Ziekenhuizen
Opleidingsniveau Wo
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd voor de duur van 1 jaar
CAO Ziekenhuizen
Externe url Bekijk
Functie(s) Overig
Publicatiedatum 15-04-2019
Reageer voor 23-04-2019
Ingangsdatum 15-04-2019
Nummer 45167

Medisch Spectrum Twente

Medisch Spectrum Twente is een topklinisch ziekenhuis in Twente en opleidingscentrum voor toekomstige (para) medici en verpleegkundigen. Het ziekenhuis is een regionaal traumacentrum en biedt eerste opvang bij ernstige ongevallen of rampen in het regionale grensgebied. MST is onderdeel van Santeon, een uniek samenwerkingsinitiatief van zeven topklinische ziekenhuis in Nederland. Het afgelopen jaar bezochten [300.000] patiënten voor onderzoek en behandeling onze locaties in Enschede, Haaksbergen en Oldenzaal. In 2016 is een volledig nieuw ziekenhuis met een uiterst modern OK complex geopend in Enschede. Met deze nieuwe infrastructuur is MST in staat haar strategische ambitie om hoogcomplexe zorg in Twente te behouden en te ontwikkelen verder vorm te geven. De vernieuwde buitenpoliklinieken in Oldenzaal bieden een patiëntvriendelijke toegang tot poliklinische zorg van nagenoeg alle specialismen. In 2016 is de kwaliteit van de zorg beoordeeld door het Nederlands Instituut voor de Accreditering in de Zorg (NIAZ) en heeft MST cum laude beoordeling ontvangen.

Meer over Medisch Spectrum Twente