Allround (activiteiten)begeleider
Stichting De Klup Twente

Wie zijn wij?

Stichting de Klup Twente is een vrijwilligersorganisatie die vele dag- en avondactiviteiten organiseert voor mensen met een beperking of aandoening in de Gemeente Almelo en omliggende gemeenten zoals Tubbergen, Twenterand en Wierden.  Zo bieden wij naast onze avondactiviteiten onder andere een Naschoolse Dagbesteding (op indicatie) voor kinderen uit het Speciaal Onderwijs en bieden wij ook dagstructurering voor (jong)volwassenen en senioren. Dit zijn laagdrempelige activiteiten waar iedereen aan kan meedoen; (sociaal) kwetsbare mensen, mensen in een isolement, mensen die niet langer een indicatie voor een maatwerkvoorziening krijgen.

Je komt in een jong en dynamisch team terecht.  Wij zetten ons in om de kwetsbare doelgroepen een fijne dag te laten beleven en daarmee de naasten even te ontlasten van de dagelijkse zorg. Wij werken met de Geef me de 5 methodiek, een praktische methodiek voor de omgang met mensen met autisme.

Wat worden jouw werkzaamheden?

Je gaat kinderen en volwassenen begeleiden, daarnaast zijn er bij de kinderen enkele verzorgende taken. Je gaat activiteiten voorbereiden en uitvoeren, waar mogelijk in overleg met de deelnemers. Je regelt materiaal, ruimte en vervoer en hebt (in overleg met de coördinator) contact met verwijzers. Je rapporteert informatie over deelnemers en wisselt deze informatie uit met collega’s. Daarnaast begeleid je stagiaires en vrijwilligers op de werkvloer.

Functie eisen

Je hebt minimaal een diploma MBO niveau 4; Pedagogisch Werk,  Sociaal Werk of een andere relevante opleiding. Je hebt kennis van Autisme en ADHD en basiskennis van GGZ problematiek is een pre (of bent bereid dat te leren).

En verder:

  • Begeleiden individueel en in groepsverband;
  • Veilige en gezellige sfeer creëren;
  • Sociaal vaardig
  • Inzicht in groepsdynamische processen;
  • Verantwoordelijk, initiatiefrijk en flexibel;
  • Licht huishoudelijke werkzaamheden, mede verantwoordelijk voor aanschaf, hygiëne en staat van inventaris;

Ook beschikbaar voor werken in schoolvakanties.

Inschaling

Inschaling is conform CAO Sociaal Werk, de functie is ingedeeld in schaal 6 van deze CAO. Inschaling is afhankelijk van jouw kennis, opleiding en ervaring.

Het dienstverband is in eerste instantie op basis van een nul-uren-contract, voor de duur van 1 jaar, met mogelijkheden voor verlenging.

Bijzonderheden

Wij bieden een fijne en informele werkomgeving, waar wij werken met korte lijnen en veel zelfstandigheid. Meer informatie over de stichting is te vinden op www.deklup.nl en ook op Facebook zijn wij actief www.facebook.com/dekluptwente . Je kunt worden ingezet op diverse activiteiten, waarbij de activiteiten voor volwassenen met name in de ochtend en begin van de middag plaatsvinden en de dagbesteding voor kinderen vindt plaats in de middag en begin van de avond, maar ook overdag in de schoolvakanties.

Informatie

Voor vragen over deze functie kun je contact opnemen met Marja Scheper, Coördinator, op nummer 06 – 511 71 964. Heb je interesse in deze functie, stuur dan je motivatie en cv naar [email protected] 

Type Vacature
Organisatie Stichting De Klup Twente
Locatie Stichting De Klup Twente
Postcode 7606 ST
Werkveld Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening
Opleidingsniveau Mbo
Arbeidstijd Oproepkracht
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor een jaar met mogelijkheden voor verlenging
CAO CAO Sociaal Werk
Functie(s) Activiteitenbegeleider
Begeleider dagbesteding
Begeleider niveau 4
Pedagogisch medewerker
Publicatiedatum 14-04-2022
Reageer voor 31-12-2022
Ingangsdatum 14-04-2022
Nummer 110023
Doorsturen Bekijk PDF

Stichting De Klup Twente

Stichting de Klup Twente is een vrijwilligersorganisatie waar ongeveer jaarlijks 450 vrijwilligers en 8 beroepskrachten (5,3 fte) werken. Het is een organisatie die ervoor wil zorgen, dat mensen met een beperking kunnen beschikken over voldoende vrijetijdsmogelijkheden en in hun vrije tijd nergens worden uitgesloten.

Initiatieven van Twentenaren die daar aan bijdragen krijgen bij ons volop de ruimte en worden professioneel ondersteunt. Vrijwillige inzet vormt de basis, de beroepskrachten hebben een terughoudende rol.

Stichting de Klup Twente is momenteel in 9 gemeenten actief. In het totaal nemen meer dan 800 mensen met een beperking deel aan diverse activiteiten.

Meer over Stichting De Klup Twente