Als Ondersteunend begeleider nachtdiensten draaien bij de Hunenborgh?
Aveleijn

Functieomschrijving

’s Nachts werken heeft zo zijn charme.
Als begeleider heb je meer tijd en aandacht voor cliënten.
Geen nacht is hetzelfde. Zoek jij een baan waar je bijdraagt aan een leven vol betekenis voor mensen met een verstandelijke beperking?
Word dan onze nieuwe collega!

Aveleijn zoekt voor de locatie Hunenborgh in Oldenzaal een

Ondersteunend begeleider
nachtdienst
(gemiddeld 80 uur per maand)

Op de woonlocatie garanderen we 24 uurs nabijheid. Daar horen ook de nachturen bij. In het algemeen slapen de bewoners, maar het gebeurt ook dat ze in de nacht wakker worden. Het is belangrijk dat er een begeleider aanwezig is die gerust kan stellen en zo nodig zorg kan verlenen.
De uren van de nachtdienst zijn in principe van 22.45 uur tot 07.15 uur.

Waar ga je werken?
De Hunenborgh is een woonvoorziening waar 24 uur per dag begeleiding aanwezig is. Er wonen 45 cliënten in de Hunenborgh of in één van de buitenhuizen (eengezinswoningen). Er wonen 30 cliënten binnen de Hunenborgh, waarvan ongeveer 20 ouderen. De zorgvragen variëren van individuele ondersteuning en begeleiding tot veel persoonlijke verzorging.

Jij en de cliënt
Ben jij nieuwsgierig om steeds te kijken achter de vraag van de cliënt? Kun je dat vormgeven vanuit professie en echtheid en aansluiten bij de sociaal emotionele ontwikkeling, kwetsbaarheid en beleving van de cliënt?Samen met de cliënt en verwant geef je betekenis aan het persoonlijke levensverhaal.

Functie eisen

Wat vragen wij?

Je hebt

 • Een relevante beroepsopleiding op minimaal niveau 3 (MMZ, vergelijkbaar agogisch of VIG)
 • Kennis van en ervaring in de Gehandicaptenzorg
 • Affiniteit en werkervaring met één van de doelgroepen
 • Inzicht in je eigen handelen en bent in staat te relativeren

Je bent: reflectief, inventief, mentaal en fysiek stabiel, en hebt een gezonde dosis humor.

Je kunt 

 • Zowel begeleidende als verzorgende taken uitvoeren
 • Methodisch werken vanuit een oplossingsgerichte houding

Inschaling

Wat bieden wij jou?
Je gaat werken in een waarden gedreven en financieel gezonde organisatie waar goed werkgeverschap hoog op de agenda staat. Aveleijn behoort tot “de beste werkgevers”! (https://www.beste-werkgevers.nl/wie-zijn-het/).
Wij zetten jou als medewerker centraal en bieden daarom het volgende:

 • Een baan in een dynamische werkomgeving.
  ’s Nachts is het uiteraard veel rustiger dan overdag. Elke nacht is anders. Het kan dus ook een drukke nacht worden met veel afwisselende werkzaamheden.
 • Tijdens je nachtdienst is er altijd een andere collega met een slaapdienst beschikbaar.
 • De roosteraar plant zoveel mogelijk 2 á 3 nachtdiensten achter elkaar. Dit kan doordeweeks, in het weekend of een combinatie hiervan zijn.
 • Onze arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO Gehandicaptenzorg. De functie van ondersteunend begeleider is ingedeeld in functiegroep 30 (maximaal € 2.801,- bij een 36-urige werkweek). 
  De inschaling is afhankelijk van je achtergrond en werkervaring.
 • Je ontvangt hiernaast ook onregelmatigheidstoeslag over de gewerkte uren in de avond, nacht, het weekend en feestdagen.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals collectieve ziektekostenverzekering, het meerkeuzesysteem en een eindejaarsuitkering van 8,33%
 • Onze digicoaches bieden jou de kans om je verder te ontwikkelen in digitale vaardigheden. Vanzelfsprekend verwachten we bij aanvang een basis beheersing.
 • Breng jij als medewerker straks zelf iemand aan voor Aveleijn? Dan ontvang je van ons, na indiensttreding van deze nieuwe collega, als beloning een financiële attentie.

Bijzonderheden

Ben jij geïnteresseerd om als ondersteunend begeleider nachtdiensten te werken bij Aveleijn?

Laat het ons weten door je CV en motivatie in te sturen voor 5 september a.s. via Zorgselect. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Marion Schildkamp, manager, via [email protected]

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op dinsdag 13 september a.s.

Het opvragen van referenties maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Type Werkplein
Organisatie Aveleijn
Locatie Aveleijn, Hunenborgh in Oldenzaal
Postcode 7576XA
Stad Oldenzaal
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Part time
Uren van 22
Uren tot 24
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Daphne Siers, senior begeleider, via [email protected]
Functie(s) Begeleider assistent
Begeleider niveau 3
Publicatiedatum 19-07-2022
Ingangsdatum in overleg
Reageer voor 05-09-2022
Nummer 112686
Doorsturen Bekijk PDF

Aveleijn

Al meer dan 50 jaar biedt Aveleijn ondersteuning aan kinderen, jongeren, volwassenen en senioren met een verstandelijke beperking of een lage sociale redzaamheid. We werken vanuit kleinschalige locaties in heel Twente en de gemeente Berkelland. Met ca. 80 locaties in de gemeente Berkelland en de 14 Twentse gemeenten zijn we regionaal sterk verankerd. We maken integraal onderdeel uit van de lokale samenleving en helpen onze cliënten de maatschappij zoveel mogelijk te begrijpen, zodat ze er positief deel van uit kunnen maken. Vanuit de missie ‘leven vol betekenis’ en de kernwaarden ‘ontmoeten’, ‘ontwikkelen’ en ‘ondersteunen’ creëren we ruimte voor de ontwikkeling van een eigen identiteit. We helpen onze cliënten doelen te vinden én te realiseren. Want als je weet wie je bent kun je groeien, vernieuwen en grenzen verleggen. Voor jezelf en in je relatie met anderen. Via begeleiding, trainingen en evenementen investeren we in talenten, vaardigheden, creativiteit, vriendschappen en positieve energie. Binnen de woon- en zorgomgeving staan gezondheid, geborgenheid, veiligheid en respect centraal. We werken vanuit de • kwaliteit van bestaan van Schalock; • driehoek cliënt, verwant en begeleider; • positieve psychologie (oplossingsgericht). Gemeenten en ketenpartners willen we stimuleren en inspireren op weg naar de invulling van het nieuwe zorgstelsel, waarbij we een actieve samenwerkingspartner zijn met een duurzame bijdrage voor de samenleving.

Meer over Aveleijn