ambulant begeleider (hbo)
InteraktContour

Heb jij een hbo-diploma richting Zorg en Welzijn of Mens en Maatschappij? En wil je graag aan huis cliënten met NAH (niet-aangeboren hersenletsel) met complexe problematiek en hun netwerk begeleiden? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Jouw rol

Als begeleider ambulant bezoek je de cliënten aan huis. Je helpt hen en hun naasten om meer regie te krijgen over hun dagelijks leven. Daarbij kun je te maken krijgen met diverse uitdagingen, zoals psychische klachten of ontremming. Cliënten hebben meestal ook problemen op meerdere leefgebieden zoals werk, inkomen, relatie en gezondheid.

Geen cliënt is hetzelfde. De één help je om zijn financiën op orde te krijgen, de ander bij de relatie met zijn partner. Op basis van de mogelijkheden en wensen van de client stel je een zorgplan op. Je bent hier verantwoordelijk voor en zorgt voor bijsturing waar nodig. Je legt daarbij de regie bij de cliënt, maar je bent ook in staat om deze over te nemen waar nodig. Hij of zij bepaalt het tempo; jij motiveert en activeert. Je kunt goed luisteren en door op de juiste momenten door te vragen, ontdek jij de vraag achter de vraag en kun je hierop inspelen. Je bent vertrouwenspersoon voor je cliënten én voor hun naasten en hebt oog voor alle relevante betrokkenen. Geduld, humor en empathisch vermogen zijn belangrijke eigenschappen in deze rol. 

Je bezoekt cliënten zelfstandig en je bepaalt voor een groot deel zelf hoe jij je werkweek indeelt.

Jouw werkplek

Jouw cliënten wonen in de gemeente Enschede. Dit is je werkgebied.

Je werkt in een zelforganiserend team. Dit team bestaat uit 16 collega’s die cliënten ambulant begeleiden en 12 collega’s die op de dagbesteding werken. 
Je komt in gezellig, stabiel team waarin de sfeer goed is. Eens per week is er een teamoverleg waarin casussen kunnen worden besproken en er andere belangrijke zaken aan bod komen.  

Wanneer je van start gaat, maak je middels een online training kennis met onze doelgroep en de organisatie. Er is veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.

Wat wij bieden
 • een jaarcontract voor 28-36 uur per week (met uitzicht op een vast contract)
 • een salaris van €2.605,- tot maximaal €3.640,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek volgens de CAO gehandicaptenzorg (FWG 45) 
 • reiskostenvergoeding
 • 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,33%  
 • 144 vakantie-uren per jaar en 57 uur vrij in te zetten Balansverlof bij een 36-urige werkweek 
 • uitstekende pensioenregeling bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW)  
 • de mogelijkheid om een vervolgopleiding te doen op onze kosten  
 • fietsplan en korting op een fitnessabonnement  
 • gratis personal coaching via Resilians
Wat wij vragen
 • je bent in het bezit van een hbo-diploma richting Zorg en Welzijn of Mens en Maatschappij, zoals SPH, Social Work of MWD
 • je beschikt over rijbewijs B en eigen vervoer
 • interesse in methodisch werken en het competentiegericht begeleiden van cliënten met hersenletsel
 • je bent een stevige persoonlijkheid met goede communicatieve vaardigheden en gaat daadkrachtig, tactvol en geduldig te werk
 • Verklaring Omtrent Gedrag (aanvraagprocedure via InteraktContour)
InteraktContour, verder met hersenletsel

InteraktContour is er voor mensen die problemen ervaren als gevolg van hersenletsel, na bijvoorbeeld een beroerte, ongeluk of hersentumor. Hersenletsel verandert hun leven en dat van hun naasten. Terug naar werk of school lukt vaak niet en thuis is alles anders.

Toch is er altijd iets mogelijk. Dáár richten wij ons op, met gespecialiseerde zorg en ondersteuning. We ondersteunen cliënten en hun naasten op het gebied van leven, wonen en werken. Dat doen we met behandeling, begeleiding, dagbesteding, 24-uurszorg en arbeidsre-integratie. Daarnaast bieden wij ondersteuning voor mantelzorgers in de gemeente Utrecht.  

Word jij onze nieuwe ambulant begeleider?

Wil je samen met ons het verschil maken voor mensen met hersenletsel? Dan maken we graag kennis met jou. Solliciteer via de button.   

Goed om te weten: 
 • de vacature staat open tot en met 31 mei aanstaande 
Wil je eerst meer weten over deze functie? Bel dan met Valeska Schmidt, ambulant begeleider, op 06 51 01 61 79.


‘Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld’

Type Vacature
Organisatie InteraktContour
Locatie InteraktContour, ambulante begeleiding Enschede
Postcode 7535 BZ
Stad Enschede
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Full time
Uren van 28
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Externe url Bekijk
Functie(s) Agogisch hulpverlener
Ambulant Hulpverlener
Begeleider niveau 5
Publicatiedatum 12-05-2023
Reageer voor 01-06-2023
Nummer 120014

InteraktContour

InteraktContour is er voor mensen die problemen ervaren als gevolg van hersenletsel, na bijvoorbeeld een beroerte, ongeluk of hersentumor. Hersenletsel verandert hun leven en dat van hun naasten; terug naar werk of school lukt vaak niet en thuis is alles anders. Toch is er altijd iets mogelijk. Dáár richt InteraktContour zich op, met gespecialiseerde zorg en ondersteuning. De cliënten en hun naasten boeken resultaten op het gebied van leven, wonen en werken. We bieden daarvoor behandeling, begeleiding en 24-uurszorg in Oost- en Midden-Nederland.
Werken bij InteraktContour is met veel plezier werken met je hoofd, hart en handen. Samen werken de medewerkers aan de juiste ondersteuning voor mensen die te maken hebben met de complexe gevolgen van hersenletsel. Al onze medewerkers worden geschoold in de begeleiding van cliënten met niet-aangeboren hersenletsel (NAH).

Meer over InteraktContour