Ambulant hulpverlener (met opleidingsplek IAG), regio Twente
Ambiq

Functieomschrijving

Functieomschrijving 

Waar is onze gezellige, gedreven en nieuwsgierige collega? Jij, met je hart dat sneller gaat kloppen als je onze cliënten helpt bij een ambulante behandelvraag? Met je liefde voor ons prachtige vak en voor mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB)? Met je voorspelbaarheid en betrouwbaarheid voor onze cliëntsystemen? Met je Hbo-diploma op zak? Diegene die hulp durft te vragen wanneer dit nodig is? Diegene die bereid is te leren van en met collega’s?   

Herken je je hierin? Dan zijn wij op zoek naar jou en gaan we graag met je in gesprek over de mogelijkheden van onze toekomstige samenwerking! Tot snel. 

Karin Braun, Nicolle Schenk en Esther Roenhorst – Clustermanagers 

Wat ga je doen? 

Je bent als ambulant hulpverlener onderdeel van een team ambulant hulpverleners, therapeuten en een gedragswetenschapper die samen uitvoering geven aan het behandelplan van de cliënt. Je rapporteert accuraat en signaleert mogelijke knelpunten en eventuele aanpassingen voor het behandelplan. Als ambulant hulpverlener werk je per week wisselende uren, afhankelijk van de zorgvragen van de cliënt en het systeem. 

Wat krijg je van ons?  

 • Een interessante complexe doelgroep om mee te werken.  
 • Enthousiaste en fijne collega’s, in een hecht team.  
 • Volop aandacht voor jou en je ontwikkeling. Zoals de mogelijkheid om bij aanstelling gebruik te maken van een IAG-opleidingsplek! 
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals eindejaarsuitkering en een uitruilsysteem, zodat je financieel voordeling een fiets, computer, telefoon of sportbenodigdheden kunt aankopen. 
 • Een warm welkom: we willen dat jij je zo goed en zo snel mogelijk thuis voelt bij ons. 
 • Een organisatie volop in beweging.  
 • Uren in overleg met jou, met een minimum van 20 uur en een maximum van 32 uur per week.  
 • Een laptop en werktelefoon 
 • Een jaarcontract. Het uitgangspunt is dat we na één jaar samenwerking overgaan tot een vaste aanstelling. We zoeken naar collega’s die zich voor langere tijd aan ons willen verbinden.  
 • Deelname aan het pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) 

Net zo enthousiast als wij? Solliciteer dan direct door je CV te uploaden.  

Meer weten? Lees dan verder.

Functie eisen

Wat vragen wij? 

Jij bent betrokken, vakkundig en toekomstgericht. Je kunt zelfstandig werken, bent flexibel en beschikt over zelf reflecterend vermogen. Een energieke teamspeler, gericht op resultaat. Daarnaast beschik je over: 

 • Afgeronde Hbo-opleiding en SKJ geregistreerd of je hebt de mogelijkheid om je SKJ te kunnen registreren. 
 • Een pré is een afgeronde post Hbo-opleiding IAG of je bent bereid deze te volgen! De kosten voor de opleiding worden door Ambiq betaald. 
 • In het bezit van een rijbewijs en auto 

Inschaling

FWG 45/50

Bijzonderheden

De opleidingsplek 

IAG is een opleiding die antwoord geeft op de actuele professionaliseringsbehoefte binnen de jeugdzorg. De opleiding levert verantwoordelijke hulpverleners af, die weten waar ze mee bezig zijn, zeggen wat ze doen en doen wat ze zeggen. Daarmee ontmoet het gezin een oplossingsgerichte partner die krachten opspoort, benut en versterkt. De IAG-opleiding biedt de toekomstige expert-professional de mogelijkheid om interventies en methodieken op de eigen werkplek met collega’s te leren en in de opleiding te begrijpen wat wel werkt en wat niet en hoe de professional daar invloed op kan uitoefenen. Kennis van de complexiteit van de jeugdzorg en de wijze waarop het soms nodig is om gebaande paden te verlaten teneinde een gezin en jeugdige toch te helpen staan centraal. Niet de angst regeert, maar de mogelijkheden.             

De startvraag binnen dit complexe werkveld is steeds weer: “hoe gaat de professional zorgdragen voor een ontmoeting die vertrouwen wekt en op basis waarvan kan worden samengewerkt aan gemeenschappelijke doelen?” 

Belangrijk om te weten 

 • Onderdeel van de aanstellingsprocedure en voorwaarde voor indiensttreding, is het aanleveren van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Daarnaast is het inwinnen van referenties een onderdeel van deze sollicitatieprocedure. 

Over Ambiq 

Ambiq is specialist op het gebied van licht verstandelijke beperkingen (LVB) en bijkomende gedragsproblematiek voor kinderen en (jong)volwassenen. We bieden een compleet pakket aan zorgvormen aan, waardoor een cliënt antwoord op bijna alle hulpvragen kan worden aangeboden in hun nabije omgeving. Ambiq heeft vier expertthema’s: agressie, hechting, seksualiteit en trauma. 

Als je bij Ambiq komt werken, dan werk je volgens de principes: 

 • Vraaggericht 
 • Systeemgericht 
 • Oplossingsgericht 
 • Competentiegericht 

Ambiq biedt medewerkers een doorlopend scholingsprogramma op het gebied van LVB-kennis, oplossingsgericht en systeemgericht werken en via ons online opleidingsplatform WIJZER - online leren. Het online leerplatform bevat cursussen, trainingen, podcasts en Webinars op allerlei interessante vakgebieden. Denk aan LVB, de Wet zorg en dwang, maar ook gesprekken schrijfvaardigheden en kritisch denken. Er zijn ook diverse mogelijkheden om jezelf verder te scholen. 

Kijk op onze website, Facebook of LinkedIn, onder “Werken bij Ambiq” om een indruk te krijgen van het werken bij onze organisatie: www.ambiq.nl. 

Ambiq heeft in 2021 het World class Work place keurmerk mogen ontvangen! Dit laat zien dat wij bovengemiddeld scoren op goed werkgeverschap en we proberen dit te behouden door in gesprek te gaan met medewerkers. 

Sollicitatieprocedure 

Ben jij net zo enthousiast als wij? Reageer dan zo snel mogelijk. 

Wil je eerst meer weten? Neem dan contact op met een van onderstaande betrokken managers, ook voor een vrijblijvende vraag, kop koffie of kennismaking!  
 

Karin Braun [email protected] tel.nr. 06-24895941   

Nicolle Schenk [email protected] tel.nr. 06-13156453 

Esther Roenhorst [email protected] tel.nr. 06-41053584   

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Type Vacature
Organisatie Ambiq
Locatie Ambiq, regio Twente
Postcode 7555SK
Stad Hengelo
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd In overleg
Uren van 24
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) Begeleider niveau 6
Gezinshulpverlener
Pedagogisch medewerker
Publicatiedatum 19-05-2023
Reageer voor 31-08-2023
Ingangsdatum 01-09-2023
Nummer 120178
Doorsturen Bekijk PDF

Ambiq

Werken bij Ambiq betekent dat je vanuit je hart LVB-cliënten op weg helpt naar een zo zelfstandig mogelijk leven. De drie kernwaarden van Ambiq zijn betrokken, vakkundig en toekomstgericht. We werken vanuit de hulpvraag van de cliënt en zijn/haar systeem. Als medewerker werk je met jongeren met een licht verstandelijke beperking (LVB) in combinatie met (ernstige) opvoed- en gedragsproblematiek. We werken vanuit onze visie systeemgericht, oplossingsgericht en competentiegericht om de hulpvraag van de cliënt zo optimaal mogelijk met de cliënt te beantwoorden. We zijn een specialist op LVB en bieden ambulante ondersteuning en intramurale hulpverlening. We bieden een compleet pakket aan zorgvormen waardoor een antwoord op bijna alle hulpvragen geboden kan worden in de nabije omgeving van de cliënt. We zijn een ambitieuze, open en betrokken organisatie waar veel aandacht is voor jouw ontwikkeling. Er zijn mogelijkheden voor scholing en je kunt een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de expertgebieden agressie, gehechtheid, seksualiteit en trauma. Kom jij bij ons werken? Kijk op www.werkenbijambiq.nl

Meer over Ambiq