Ambulant hulpverlener crisisdienst - 36 uur
Horizon

Wat ga je doen

Ben jij op zoek naar een uitdagende baan waarbij je kortdurend en intensief werkt aan de veiligheid van kinderen in gezinnen? Dan zijn wij op zoek naar jou! Als professional in ons team ben jij in staat om moeilijke situaties snel en goed te analyseren en weet jij hierop adequaat te handelen. Je werkt onregelmatig en bent in staat om daarbij goed je eigen grenzen te bewaken. Wil jij bijdragen aan een veilige leefomgeving voor kinderen en ben jij klaar voor deze uitdaging? Solliciteer dan nu!

Wat ga je doen
Als ambulant crisishulpverlener ben je de eerste persoon die ter plaatse komt bij een crisis binnen een gezin. Je analyseert de situatie en bepaalt de veiligheid voor de jeugdige. Je biedt vervolgens passende hulp en zorgt voor de (eerste) opvang van het gezin. Je gaat in gesprek met ouders en de jeugdige en gebruikt hierbij de meest geschikte methodiek, zoals ambulante spoedhulp en families first.
Je stelt samen met de casusregisseur het veiligheidsplan en een risicotaxatie op en brengt het netwerk in kaart. Vervolgens structureer en activeer je het gezin en het sociaal netwerk om de veiligheid te herstellen. Je analyseert de hulpvraag en geeft advies. Samen met de jeugdige en ouders stel je doelen op en schakel je in- en externe deskundigen in. Je biedt intensieve begeleiding met een kleine caseload, waarbij je veel aanwezig bent bij het gezin. Je vergroot het probleemoplossend vermogen van de gezinsleden, zodat de regie in het gezin hersteld wordt.

Jouw nieuwe werkplek

Ambulante crisishulp is een kortdurende, intensieve, activerende hulpverleningsvorm. De hulp wordt in de thuissituatie ingezet bij crisis en spoedeisende situaties in de opvoedingssituatie. De hulpverlener kan al binnen een paar uur bij het gezin zijn. De intensieve hulp duurt maximaal 4 weken. Het doel is dat de crisis dan afgewend is en het gezin zelf weer door kan.

Het team bestaat uit ongeveer 12 collega’s. Je wordt vanuit iHUB / Horizon Jeugdzorg gedetacheerd bij Enver. Vanuit Enver is een gedragswetenschapper verbonden aan het team waarmee je (gezamenlijke) casuïstiek bespreekt.  Ons team staat voor een open sfeer, collegiaal overleg en heeft een brede kijk op de samenleving. We gaan voor een oplossing in het eigen netwerk, zijn snel beschikbaar en flexibel inzetbaar.

Wat vragen wij van jou
  • Een hbo-diploma (Social Work, MWD, SPH of Pedagogiek);
  • Een SKJ-registratie of je voldoet aan de voorwaarden, zodat je je direct bij jouw indiensttreding kan inschrijven;
  • Bij voorkeur heb je enkele jaren ervaring in de (ambulante) hulpverlening en bij voorkeur ook met LVB-problematiek of psychiatrie;
  • In je rugzak heb je kennis en inzicht in het hulpaanbod en hulpverleningsmethodieken (bijv. ASH, FF);
  • Omdat crisishulp direct opgestart wordt, vragen we flexibiliteit van jou. Je zult dus ook in het weekend en in de avonduren afspraken maken met de gezinnen.
Wat bieden wij jou
Omdat jij goed voor onze jongeren zorgt, zorgen we ook goed voor jou! Dat blijkt ook uit onze arbeidsvoorwaarden, we bieden je:
  • Prettige en betrokken collega’s;
  • Een contract bij iHUB voor de duur van een jaar voor 36 uur per week, met uitzicht op een vast contract. Je wordt gedetacheerd bij Enver;
  • Een salaris van minimaal € 3.065,- tot maximaal € 4.605,- bruto per maand (gebaseerd op een 36-urige werkweek, schaal 10 conform de cao-jeugdzorg);
  • Secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering van 8,3%, een pensioenopbouw bij Pensioenfonds Zorg & Welzijn, fietsplan, bijdrage werkgever t.b.v. aanvullende zorgverzekering en 200 vakantie-uren (25 dagen) per jaar bij 36 uur per week. Overige arbeidsvoorwaarden conform CAO Jeugdzorg;
  • Voldoende mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen door training en scholing;

Type Vacature
Organisatie Horizon
Locatie Bergse Bos, locatie van Horizon Jeugdzorg en Onderwijs in Rotterdam
Postcode 3055KM
Stad Rotterdam
Werkveld Jeugdhulpverlening
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Full time
Uren van 36
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Externe url Bekijk
Functie(s) Gezinshulpverlener
Publicatiedatum 02-03-2023
Reageer voor 21-04-2023
Nummer 118265

Horizon

Samen bouwen aan de toekomst Echt contact hebben met jongeren, daar begint alles mee in Avenier. Dat is een voorwaarde om jongeren met ernstige gedragsproblemen op weg te helpen naar een waardevolle plek in onze samenleving. Pedagogisch medewerkers, gedragswetenschappers, docenten, trainers en Individueel Trajectbegeleiders werken samen met de jongeren. Maar ook de ouders hebben een belangrijke rol. Opvoeding, onderwijs, training, en therapie zijn de elementen van de behandeling. Met ambulante, open, gesloten en justitiële jeugdzorg willen wij nog meer kansen bieden voor jongeren die er zonder hulp niet uit komen. We hebben locaties in Zutphen, Harreveld en Sassenheim.

Meer over Horizon