ambulant hulpverlener
Jarabee

Functieomschrijving

Dit is Jarabee

Jarabee werkt voor kinderen en jongeren van 0 tot 27 jaar en hun opvoeders. Kinderen, jongeren of opvoeders die om welke reden dan ook het even niet alleen redden. Met ongeveer 260 medewerkers staan we dag en nacht voor hen klaar. Met dit team gedreven medewerkers onderscheiden wij onze taken in: diagnostiek, specialistische jeugdzorg 0-18 jaar, specialistische jeugdzorg 16-25 jaar, pleegzorg, gezinshuis, 24-uurs verblijf en spoedhulp.  

We werken systemisch en zetten op maat gemaakte behandelingen in die zo kort en thuis mogelijk zijn. Onze interventies zijn noodzakelijk om ervoor te zorgen dat jaarlijks ruim 1830 jeugdigen zich veilig kunnen ontwikkelen. 

Wij zoeken voor het team Ouderschap bij Scheiding op korte termijn een vakbekwame collega die ons komt versterken.

Ambulant Gezinshulpverlener B (24-32 uur) 

Team Ouderschap bij Scheiding
 

Hier ga je werken:

Aandacht voor onze medewerkers en kwaliteit van onze zorg staan bij ons hoog op de agenda. Plezier in het werk en een goede balans tussen werk en privé, daar gaan we samen voor. Wij geloven in het belang van persoonlijke ontwikkeling om de groei van onze organisatie te realiseren.

Binnen het team Ouderschap bij Scheiding houd je je als Ambulant Gezinshulpverlener bezig met scheidingsproblematiek waarbij onder andere de methodiek Ouderschap Blijft wordt gebruikt. Je verricht je werkzaamheden (voornamelijk) binnen de regio Twente. Als medewerker Ouderschap bij Scheiding ondersteun je ouders en kinderen bij conflictscheiding, zodanig dat een veilige opgroeisituatie voor het kind gerealiseerd wordt.    

Zo ziet je werk eruit: 

 • Je voert intakegesprekken Ouderschap bij Scheiding om de hulpvraag van het gezin/systeem in kaart te brengen en passende hulp te adviseren;   
 • Je voert bemiddelingsgesprekken tussen ouders ten behoeve van het verbeteren van de communicatie, samenwerking en eventueel het opstellen van een ouderschapsplan;  
 • Je observeert en begeleidt omgang tussen ouder(s) en kind; 
 • Je ondersteunt ouders bij het scheidingsproces en het herorganiseren van het opvoederschap door middel van gezamenlijke dan wel individuele oudergesprekken;  
 • Je brengt de behoeftes en wensen van kinderen in kaart door middel van kindgesprekken/observaties;   
 • Je coördineert en rapporteert de voortgang en realiseert de behandeldoelen van het hulpverleningstraject;  
 • Je levert een bijdrage aan het verbeteren van in gebruik zijnde methodieken (o.a. Ouderschap Blijft en Parallel-Solo Ouderschap).  

Functie eisen

Dit ben jij:   

 • Je hebt een afgeronde, relevante hbo-opleiding;  
 • Je bent aantoonbaar SKJ-geregistreerd; 
 • Je beschikt over een rijbewijs en auto; 
 • Je hebt kennis van de sociale kaart en bij voorkeur ervaring met scheidingsproblematiek;  
 • Je hebt kennis van verschillende hulpverleningsmethodieken;  
 • Je kunt omgaan met crisis- en conflictsituaties en bent stressbestendig; 
 • Je hebt een flexibele werkhouding en bent bereid (incidenteel) buiten kantoortijden of meer uren te werken als dat nodig is; 
 • Je hebt bij voorkeur de training ‘Ouderschap Blijft’ gedaan of bent bereid om deze training op korte termijn te volgen.   

Inschaling

Dit bieden wij jou:
Ruimte voor jou als individu. Ruimte om jouw deskundigheid te blijven ontwikkelen. Jouw werk doet er toe; er zijn kinderen die op jou wachten! Ruimte om mee te werken aan onze toekomstplannen en hier echt een bijdrage aan te leveren. Al met al een functie waarin je als professional maatwerk kunt bieden en waarbij vindingrijkheid en creativiteit nodig zijn. Geen standaard behandelingen maar echt gericht op het kind en zijn omgeving. Daarnaast een fijn en behulpzaam team waarbij samenwerken ons uitgangspunt is.

Wij bieden arbeidsvoorwaarden conform de CAO Jeugdzorg.  

 • Een functie voor 24-32 uur per week, die begint met een jaarcontract;
 • Salariëring als Ambulant Hulpverlener in schaal 9 (minimaal € 2.817,36 maximaal € 4.207,88 op basisvan een 36-urige werkweek); 
 • Pensioenvoorziening bij pensioenfonds Zorg en Welzijn; 
 • Goede secundaire voorwaarden zoals een telefoon, een laptop, eindejaarsuitkering, studiefaciliteiten en aantrekkelijke collectieve verzekeringen. 

Bijzonderheden

Krijg jij een glimlach op je gezicht na het lezen van dit profiel?

Ben je nieuwsgierig geworden? Wil je meer weten of gewoon eens een kop koffiedrinken of eens meelopen? Wij maken graag kennis met je! Neem contact met ons op of stuur je motivatiebrief en CV via Zorgselect en dan nemen wij contact met jou op.


Voor meer informatie over de functie kun je informatie inwinnen bij Elly van der Helm, Manager Zorg, via 074-256 1900. Voor meer informatie over de arbeidsvoorwaarden en de procedure kun je informatie inwinnen bij het team P&O via telefoonnummer (074) 256 19 33.

De vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet. Interne kandidaten krijgen voorrang in de procedure. De vacature sluit zodra we een geschikte kandidaat hebben gevonden. 

Type Vacature
Organisatie Jarabee
Locatie Jarabee, locatie Hengelo
Postcode 7555SJ
Stad Hengelo
Werkveld Jeugdhulpverlening
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd In overleg
Uren van 24
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Jeugdhulpverlening
Functie(s) Ambulant Hulpverlener
Publicatiedatum 26-04-2023
Reageer voor 01-07-2023
Ingangsdatum 26-04-2023
Nummer 119671
Doorsturen Bekijk PDF

Jarabee

Jarabee is er voor jeugdigen van 0 tot 27 jaar en de mensen die belangrijk voor hen zijn. Als zij het zelf even niet redden, helpen wij bij lastige vragen over opgroeien en opvoeden. Met meer dan 400 betrokken jeugdzorgprofessionals en zo’n 500 pleeggezinnen staan we in Twente dag en nacht klaar. De regie over het eigen leven en de hulpverlening ligt bij de jeugdigen en hun opvoeders zelf. Hun vraag is ons vertrekpunt. Alles draait om het versterken van de eigen kracht en de omgang met elkaar. Samen zoeken we naar de beste oplossing. Liefst in de eigen omgeving. Waar nodig treden we ook buiten de gebaande paden. Dat is de kracht van Jarabee: Jarabee versterkt!

Meer over Jarabee