AMBULANT MEDEWERKERS CRISIS SYSTEEM INTERVENTIE
Ambiq

Functieomschrijving

Wil jij onze gezinnen helpen bij crisis?

Wij zoeken nieuwe bevlogen collega's die geprikkeld worden door complexe zorgvragen. Wat wij bieden? Een ambitieuze en specialistische werk- en leeromgeving, bevlogen collega's en divers werk. 

En dit ga je doen  

Je bent als ambulant medewerker binnen CSI (Crisis Systeem Interventie) onderdeel van een team ambulant hulpverleners die onder regie van de gezinshulpverlener uitvoering geeft aan het geschreven observatie/behandelplan van de cliënt en het systeem. 

Rapportage en signaleren van mogelijke knelpunten en eventuele aanpassingen voor het behandelplan is ook onderdeel van je werk.

Als ambulant medewerker werk je per week wisselende uren, afhankelijk van de zorgvragen van de cliënt en het systeem. 

Wat doet mijn team dan precies?

Crisis Systeem Interventie richt zich op systemen met kinderen/jongeren van iedere leeftijd, die meervoudige en ernstige problemen hebben en een langdurige hulpverleningsgeschiedenis. Bij de gezinnen die in aanmerking komen is er sprake van ernstige problemen in diverse leefgebieden. Wanneer deze problemen niet opgelost worden of verminderen, dreigt een uithuisplaatsing van het kind of de kinderen. Crisis systeem interventie is een intensieve vorm van zorgverlening en richt zich op meerdere leefgebieden van het systeem waarbij de hulpverlening zich richt op de rol van ouders. Binnen de multidisciplinaire behandeling formeert de regisseur (gezinshulpverlener) een team ambulant hulpverleners. Dit ambulante team voert de zeer intensieve behandeling en de praktische ondersteuning voor het aangemelde gezin uit. De hulp is meerdere uren per dag en zeven dagen per week in het gezin. Er kan op twee manieren vorm worden gegeven aan crisis systeem interventie. Enerzijds de ambulante vorm, waarbij het gezin binnen hun eigen woonsituatie intensief behandelt wordt. Anderzijds de klinische vorm, waarbij het gezin binnen een locatie van Ambiq intensief behandelt wordt waarbij er hulp wordt verleend en er 24/7 hulpverlening aanwezig is.

Functie eisen

Ben jij: 

 • Betrokken 
 • Vakkundig
 • Toekomstgericht 

En heb jij: 

 • Minimaal een mbo beroepsgericht diploma niveau 4

En ben jij 

 • In staat vanuit samenwerking te werken met onze gezinnen
 • Stressbestendig en
 • Flexibel

Solliciteer dan!

Inschaling

FWG 45 (maximaal 3.289,- bruto bij 36 uur per week). Inschaling is afhankelijk van werkervaring

Bijzonderheden

Ambiq in het kort 

Als je bij ons komt werken, dan werk je volgens de volgende principes: 

 • Vraaggericht 
 • Systeemgericht 
 • Oplossingsgericht 
 • Competentiegericht  

Wij zijn specialist op het gebied van licht verstandelijke beperkingen (LVB) en bijkomende gedragsproblematiek voor kinderen en (jong)volwassenen. We bieden een compleet pakket aan zorgvormen aan, waardoor een cliënt antwoord op bijna alle hulpvragen aangeboden kan worden in hun nabije omgeving. Wij hebben vier expertthema’s: agressie, hechting, seksualiteit en trauma.  

Ambiq heeft aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering, werkkostenregelingen en een aantrekkelijk scholingsaanbod (o.a. BHV, Oplossingsgericht werken, Systeemgericht werken). Ambiq volgt de CAO Gehandicaptenzorg. 

Medewerkers kunnen zich bij Ambiq ook ontwikkelen door onder andere ons online opleidingsplatform WIJZER - online leren. Het online leerplatform bevat cursussen, trainingen, podcasts en webinars op allerlei interessante vakgebieden. Denk aan LVB, de Wet zorg en dwang, maar ook gespreks- en schrijfvaardigheden, kritisch denken of een elearning in een bepaalde taal.

Onderdeel van onze aanstellingsprocedure is het aanleveren van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Daarnaast doen we een referentiecheck.

Ambiq heeft in 2021 het World class Work place keurmerk mogen ontvangen! Dit laat zien dat wij bovengemiddeld scoren op goed werkgeverschap en we proberen dit te behouden door in gesprek te gaan met medewerkers. 

 

Type Werkplein
Organisatie Ambiq
Locatie Ambiq, regio Twente
Postcode 7555SK
Stad Hengelo
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd Part time
Uren van 20
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Inlichtingen te verkrijgen bij mevrouw Simone Leegwater (gezinshulpverlener) tel.: 06-14105102 Algemene informatie over Ambiq: www.ambiq.nl
Functie(s) begeleider ambulant
Begeleider niveau 4
Begeleider niveau 6
Pedagogisch medewerker
Publicatiedatum 11-04-2022
Ingangsdatum Zo spoedig mogelijk
Reageer voor 06-06-2022
Nummer 109887
Doorsturen Bekijk PDF

Ambiq

Werken bij Ambiq betekent dat je vanuit je hart LVB-cliënten op weg helpt naar een zo zelfstandig mogelijk leven. De drie kernwaarden van Ambiq zijn betrokken, vakkundig en toekomstgericht. We werken vanuit de hulpvraag van de cliënt en zijn/haar systeem. Als medewerker werk je met jongeren met een licht verstandelijke beperking (LVB) in combinatie met (ernstige) opvoed- en gedragsproblematiek. We werken vanuit onze visie systeemgericht, oplossingsgericht en competentiegericht om de hulpvraag van de cliënt zo optimaal mogelijk met de cliënt te beantwoorden. We zijn een specialist op LVB en bieden ambulante ondersteuning en intramurale hulpverlening. We bieden een compleet pakket aan zorgvormen waardoor een antwoord op bijna alle hulpvragen geboden kan worden in de nabije omgeving van de cliënt. We zijn een ambitieuze, open en betrokken organisatie waar veel aandacht is voor jouw ontwikkeling. Er zijn mogelijkheden voor scholing en je kunt een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de expertgebieden agressie, gehechtheid, seksualiteit en trauma. Kom jij bij ons werken? Kijk op www.werkenbijambiq.nl

Meer over Ambiq