AMBULANTE JEUGD- EN GEZINSPROFESSIONAL MET PASSIE VOOR AUTISME
Autismehuis

Functieomschrijving

AMBULANTE JEUGD- EN GEZINSPROFESSIONAL MET PASSIE VOOR AUTISME
Regio IJsselland | systeembegeleider | 24 – 32 uur

Ben jij het talent dat kinderen of jongeren met autisme tot ontwikkeling brengt en hierbij zowel het gezinsproces als het individuele kind goed in beeld heeft? Dan zijn we op zoek naar jou!

autismehuis biedt gespecialiseerde begeleiding bij autisme waarbij de ontwikkeling van het kind of de jongere met zijn systeem centraal staat. We vinden het belangrijk werkzaam te zijn in de context van het kind (thuis, school) en wanneer nodig de thuissituatie te ontlasten (groepsbegeleiding), zodat het kind of de jongere zich in een afgestemde omgeving verder kan ontwikkelen. autismehuis biedt verschillende vormen van begeleiding onder één dak: naschoolse gespecialiseerde begeleiding op de groep, weekendbegeleiding/-verblijf, ambulante begeleiding thuis en/of op school en dagbehandeling bij volledige schooluitval. We bieden zorg aan meer dan 125 kinderen en jongeren met autisme uit Zwolle en omgeving.

Als jeugd- en gezinsprofessional in de functie van ambulant (systeem)begeleider stel je mede het begeleidingsplan van de kinderen en jongeren op en ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van het plan. Signaleer je samen met de gedragsdeskundige, die zorginhoudelijk eindverantwoordelijk is, mogelijke knelpunten en ontwikkelkansen waarop je passend anticipeert. Jij bent als ambulant begeleider de schakel tussen thuis en de mogelijke groepsbegeleiding op een van onze locaties, op school of elders. Basis van de begeleiding is de methode Geef me de 5©, aangevuld met relevante en actuele inzichten en methodes.

Functie eisen

Wij zoeken iemand die:

 • Aantoonbare kennis en ervaring hebben opgedaan in het werken met cliënten/systemen waarbij sprake is van autisme
 • Minimaal afgestudeerd zijn met een relevante Hbo-opleiding en minstens drie jaar werkervaring hebben met systeemgericht werken
 • SKJ – geregistreerd zijn in de kamer Jeugd- en Gezinsprofessional
 • Zich flexibel opstellen in werktijden en beschikbaarheid
 • Beschikken over een opleiding in systeemgericht werken (pre)
 • Een positieve, opbouwende mindset hebben en denken in mogelijkheden
 • Grote mate van zelfstandigheid hebben en proactief handelen
 • Zich goed kunnen uitdrukken, zowel mondeling als schriftelijk
 • Kennis van de methodiek Geef me de 5© (pre)
 • Zich herkennen in onze kernwaarden ‘lef’, ‘nieuwsgierig’ en ‘trots’

Inschaling

Wij bieden:

 • Een uitdagende baan met ruimte voor eigen inbreng, waar meedenken wordt gewaardeerd
 • Een plek waar je jezelf kunt zijn, met een informele werksfeer binnen een professionele context
 • Scholingsplan die aansluit bij je ervaring en functie als professional (o.a. scholing in de methode Geef me de 5©)
 • Een jong en enthousiast team
 • Intervisie, professionele en persoonlijke begeleiding van een gedragsdeskundige
 • De organisatie valt onder de cao-jeugdzorg. Inschaling is afhankelijk van je ervaring en opgebouwde expertise. In eerste instantie bieden wij een tijdelijke aanstelling waarbij verlenging tot de mogelijkheden behoort.

Geïnteresseerd in deze functie?
Verras ons met een motivatiebrief waarbij we graag lezen waarom je bij autismehuis wilt werken, welk verschil je gaat maken en hoe jij jezelf herkent in onze kernwaarden. Natuurlijk ontvangen we ook graag je curriculum vitae. Stuur je sollicitatie voor 15 februari per mail of per post naar autismehuis Servicekantoor ter attentie van Janette Zomer (zorglijnmanager ambulante zorg). 

Type Vacature
Organisatie Autismehuis
Locatie Autismehuis
Postcode 8011 GS
Stad Zwolle
Werkveld Jeugdzorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 24
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Jeugdzorg
Functie(s) begeleider ambulant
Publicatiedatum 28-01-2020
Reageer voor 21-02-2020
Ingangsdatum 28-01-2020
Nummer 50973
Doorsturen Bekijk PDF

Autismehuis

Het autismehuis is een verwezenlijking van de als maar groeiende vraag naar gespecialiseerde opvang voor kinderen met Autisme Spectrum Stoornis (ASS) Door het aanbod van buitenschoolse, weekend en vakantieopvang biedt het autismehuis alle vormen van opvang onder één dak. Dat schept duidelijkheid voor ouders maar vooral voor het kind. We bieden binnen het autismehuis plaats voor maximaal 18 kinderen per dag verdeeld over twee groepen in de leeftijdscategorie van 4 tot en met 12 jaar. Doordat het autismehuis zich alleen richt op kinderen met een ASS, kunnen we voldoen aan de specifieke zorg en begeleiding. Kinderen met ASS leven in een wereld die voor anderen vaak niet te begrijpen is. Het vraagt goede ondersteuning, begeleiding en kennis. Omdat het autismehuis een vervanging van thuis is, organiseren we veel huiselijke activiteiten zoals; samen eten, koken, afwassen, boodschappen doen ed. Het autismehuis wordt een tweede thuis voor de kinderen. Gewoon waar het kan bijzonder waar nodig Autismehuis vindt het belangrijk om naar elk kind individueel te kijken, 1 kind 1 plan. Wij zullen het plan zoveel mogelijk in samenspraak met ouders, school en evt. andere betrokkenen van het kind opstellen. Samen kijken naar de juiste aanpak van het kind. Hierbij gaan we altijd uit van zijn/haar mogelijkheden.

Meer over Autismehuis