Anders Opgeleiden, Begeleiders wonen
De Twentse Zorgcentra

Wij bieden jou de kans om jouw kennis en ervaring uit te breiden en te verstevigen binnen één van onze dynamische groepen met matig tot licht verstandelijk beperkten met probleemgedrag en complexe begeleiding.

 

Na de succesvolle start van de eerste klas komt er een tweede klas voor kandidaten met een mbo- niveau 4 of hbo-diploma op gebied van sport en onderwijs, sociaal cultureel werk en maatschappelijk werk. Want in jouw achtergrond zien wij waarde. Je diploma heeft al zorg en/ of agogische raakvlakken waarbij wij je net dat beetje extra bieden om jouw kennis en ervaring bij ons te verstevigen en je verder te ontwikkelen als volwaardig zorgprofessional. Middels een maatwerktraject, gericht op de groepen met gedrag, verwerf je competenties en doe je kennis op die je direct inzet in de dagelijkse praktijk.

 

Wat ga je doen?

Je gaat direct aan de slag als begeleider wonen op een van de woongroepen in de regio Enschede, Losser of Almelo. Daarnaast volg je een leertraject bestaande uit verschillende modules. Sommigen verzorgen wij zelf, andere modules worden door het ROC van Twente gegeven. Binnen één jaar rond je alle modules van het leertraject af en ontvang je een getuigschrift. Met dit getuigschrift kun je de opleiding Maatschappelijke Zorg op niveau 4 verkort volgen, mocht je dat later willen.

 

De doelgroep binnen de Twentse Zorgcentra is veelzijdig. Van ernstig meervoudig beperkten, met bijbehorende verzorging en belevingsgerichte benadering, tot matig en licht verstandelijk beperkten waarbij een intensieve en gestructureerde begeleiding aan de orde is.

Samen met jou gaan we op zoek naar een passende groep en de beste match waarbij je met nadruk komt te werken op een groep met cliënten met een complexe en intensieve ondersteuningsvraag en probleemgedrag. Dit houdt in dat je cliënten gaat begeleiden die soms niet 1-2-3 te begrijpen zijn. Zij hebben jou nodig om zich veilig te voelen. Ondersteuning in de Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen (ADL) kan voorkomen, ook op die momenten ben jij belangrijk voor cliënten. Uitdaging vind je in de afwisseling en onvoorspelbaarheid die het werken met onze cliënten met zich meebrengt. Je hebt een stevige persoonlijkheid met een rustige en empathische houding. In de ondersteuning van de cliënt zoek je naar de onderliggende behoeften die aan het probleemgedrag ten grondslag liggen. Samen met je collega’s zorg je voor een stabiele en vertrouwde omgeving door structuur, duidelijkheid en nabijheid te bieden. Vaste afspraken, leefregels en grenzen zijn belangrijke pijlers. Dit alles mét oog voor het behoud van eigen regie van cliënten. Want daar geloven we in.

Wij vragen

 • Een afgerond diploma op gebied van sport of onderwijs, sociaal cultureel werk of maatschappelijk werk en dienstverlening op minimaal niveau 4.
 • Ervaring binnen de zorg of het sociaal domein waarbij de voorkeur uitgaat naar ervaring met de specifieke doelgroep matig tot licht verstandelijk beperkten met probleemgedrag.
 • Flexibel, in denken en doen.

Wij bieden

 • Een kans om jouw diploma en bijbehorende ervaring en kennis verder uit te breiden.
 • 24 tot 32 uur afwisselend en uitdagend werk. Uren zijn afhankelijk van de groep waar je komt te werken.
 • Een leertraject in samenwerking met het ROC, waarbij je diverse modules aangeboden krijgt die aansluiten op het werken binnen de verstandelijk gehandicaptenzorg. Je gaat om de week één dag naar school gedurende 10 maanden waarbij de start in februari 2021 is.
 • Bij aanstelling een arbeidsovereenkomst voor de duur van 12 maanden, verlenging voor onbepaalde tijd behoort tot de mogelijkheden, mits je natuurlijk je leertraject goed afrondt.
 • Een salaris van min. € 1.861,- / max. € 2.766,- bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg. Ook de arbeidsvoorwaarden zijn geregeld in de CAO Gehandicaptenzorg.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn geregeld in de CAO Gehandicaptenzorg.
 • Een eindejaarsuitkering van 8.33%.
 • Een meerkeuzesysteem om zelf je arbeidsvoorwaarden te kiezen, denk bijvoorbeeld aan het fietsplan, contributie sportvereniging, extra vergoeding reiskosten, extra verlof en de pc/laptop/tablet/smartphone-regeling.
 • Een afwisselende functie met volop ruimte voor eigen inbreng.

Procedure
We ontmoeten jou graag op donderdag 5 november waarbij de richttijd 16.30 uur is. We proberen deze dag in een live-ontmoeting vorm te geven binnen het ROC van Twente- De Gieterij. In verband met alle ontwikkelingen rondom corona zijn we dit nog verder aan het uitzoeken.

Je hebt de mogelijkheid tot maandag 26 oktober te reageren. Klik op de button ‘solliciteren’, laat je cv en motivatie achter en je ontvangt voor vrijdag 30 oktober een uitnodiging voor deze selectiemiddag/ avond.

We vertellen je op deze middag meer over onze organisatie, geven informatie over het leerwerktraject en er vindt een speeddate plaats als eerste selectie voor een plek in klas 2. Na deze middag stellen we je voor bij één van de groepen met complexe en intensieve begeleiding waarvan wij denken dat deze bij jou past en daar vindt een tweede selectiegesprek plaats. Komt het tot een match? Dan kun je direct starten als begeleider.  

VOG
De Twentse Zorgcentra is verplicht om van nieuwe medewerkers die van extern komen, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, alvorens een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. De aanvraag voor de VOG en de vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O.

Acquisitie
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Werkplein
Intern nummer 20.187
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie De Twentse Zorgcentra
Postcode 7524 AK
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd In overleg
Uren van 24
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) Begeleider niveau 4
Begeleider niveau 6
Publicatiedatum 13-10-2020
Reageer voor 26-10-2020
Nummer 55345
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 1900 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2400 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. We werken vanuit onze zorgvisie: “Net als ieder ander mens heb ik het recht om te bepalen hoe ik mijn leven wil inrichten. Ik wil graag dat mensen echt naar me luisteren en mij respecteren om wie ik ben. Ik zou zoveel mogelijk dingen willen doen waar ik blij van word.” Om dat te bereiken werken wij vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Altijd vanuit onze kernwaarden: dichtbij, eenvoud en deskundig. Deze kernwaarden vormen de spil van onze manier van werken. We blijven dichtbij de mensen die onze zorg nodig hebben, in alle eenvoud en met deskundigheid. Zonder dat we daarbij de regie overnemen. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams. STERK noemen we dat: Samen Toewerken Naar Eigen Regie en Kracht.

Meer over De Twentse Zorgcentra