Apothekersassistent aandachtsgebied inkoop klinische farmacie
ZGT

Functieomschrijving

De ZGT apotheek verzorgt de medicatie van de patiënten die binnen of vanuit het ziekenhuis worden behandeld. Het gaat hierbij niet alleen om geneesmiddelen die tijdens een ziekenhuisopname of bij een bezoek aan de dagbehandeling of polikliniek worden toegepast, maar ook om geneesmiddelen die door de medisch specialist worden voorgeschreven en thuis worden gebruikt. Daarnaast verzorgt de ZGT apotheek de geneesmiddelenvoorziening voor diverse zorginstellingen buiten het ziekenhuis, voor andere ziekenhuisapotheken en voor openbare apotheken.

Er is een samenwerkingsverband met de Saxenburgh Groep (SXB) in Hardenberg en de Regionale Apotheek Vechtdal. ZGT beschikt over een gecertificeerde bereidingsafdeling met een landelijk netwerk van afnemers. De farmaceutische patiëntenzorg is sterk ontwikkeld met een grote betrokkenheid vanuit de ZGT apotheek in het dagelijkse medicatieproces rondom de patiënt. EVS/ETR is integraal ingevoerd. Er werken momenteel ongeveer 150 mensen in de ZGT apotheek, waarvan ca. 88 apothekersassistenten.

Je houdt je bezig met het beheer van het geneesmiddelenassortiment van zowel ZGT als van SXB en van de zorginstellingen waarvoor de apotheek de geneesmiddelenvoorziening verzorgd.

Je bent een belangrijke adviseur voor de (ziekenhuis)apotheker voor het bepalen van het assortiment door structureel bestelinformatie te screenen. Door nauwe samenwerking met farmaceutische professionals en interne afnemers ken je de behoeften, wensen en trends met betrekking tot het assortiment.

Taken in hoofdlijnen:

  • Adviseren van (ziekenhuis)apothekers bij leveringsproblemen met betrekking tot beschikbare alternatieven.
  • Uitvoeren van verbruiksanalyses van het assortiment op de verschillende locaties.
  • Verwerken van assortimentswijzigingen.
  • Afhandeling van geneesmiddelenmutaties in de diverse systemen en naast het dagelijks contact met de groothandel heb je contact met overige (buitenlandse) leveranciers.
  • Verzorgen van optimale communicatie van de geneesmiddelenmutaties richting de gebruikers.
  • Coördineren en functioneel leiding geven aan verbetertrajecten met betrekking tot assortimentsbeheer, voorraadbeheer en magazijnopslag.

Functie eisen

Je beschikt over het diploma apothekersassistent (MDGO-AG) en beschikt over ruime farmaceutische kennis en ervaring in het werkproces van de ziekenhuisapotheek. Je bent proactief, analytisch en nauwkeurig. Je bent gewend resultaat te halen, communicatief vaardig en in staat tot het zelfstandig functioneren binnen een team in een multidisciplinaire werkomgeving. Je bent bereid om over meerdere locaties te werken (Almelo, Hengelo en Hardenberg).

Inschaling

 

Jouw salaris is ingedeeld in FWG 45 en bedraagt, afhankelijk van je ervaring, minimaal € 2.144,= (45-0) en maximaal € 3.072,= (45-12) bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband.

 

 

Bijzonderheden

Het aantal arbeidsuren bedraagt 36 uur per week. Een fulltime dienstverband bij de ZGT apotheek is vier dagen per week à 9 uur per dag.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op woensdagochtend 15 mei a.s.

Voorwaarde voor aanstelling is dat je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) kunt overleggen.

ZGT checkt referenties. De vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O.

Privacy
Wij gaan zorgvuldig om met de door jou aangeleverde informatie. De NVP-sollicitatiecode is voor ons leidend. Voor meer informatie over de wijze waarop je persoonsgegevens worden verwerkt en jouw rechten aangaande deze gegevens, verwijzen wij naar ons privacy statement.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Type Vacature
Intern nummer MR19-AH066
Organisatie ZGT
Locatie ZGT
Postcode 7609PP
Stad Almelo
Werkveld Ziekenhuizen
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Full time
Uren van 36
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
CAO Ziekenhuizen
Informatie verkrijgen bij a.vdlinden@zgt.nl
Functie(s) Apothekersassistent
Publicatiedatum 12-04-2019
Ingangsdatum zo spoedig mogelijk
Reageer voor 30-04-2019
Nummer 45128
Doorsturen Bekijk PDF

ZGT

Gezondheid is voor ieder mens één van de belangrijkste elementen voor een gelukkig leven. ZGT draagt bij aan de gezondheid van mensen in de vorm van preventie, diagnostiek, behandeling en verpleging. ZGT werkt aan continue verbetering en innovatie van zorg en biedt zijn deskundige medewerkers een stimulerende werkomgeving waar professionaliteit, samenwerking, opleiding en wetenschappelijk onderzoek centraal staan. Je vindt ons gastvrije, NIAZ-geaccrediteerde, ziekenhuis in Almelo en Hengelo. ZGT is gecertificeerd als Top Employer Cure & Care Nederland 2017.

Meer over ZGT