Arts Maatschappij en Gezondheid (M&G) met specialisatie Infectieziektebestrijding
GGD Twente

Functieomschrijving

Wat ga je doen?

Als arts M&G richt jij je op het voorkomen en bestrijden van uitbraken van infectieziekten. De drie belangrijkste componenten in jouw werk zijn bewaken (surveillance), beheersen (voorkom verspreiding) en beschermen (profylaxe, vaccinatie, hygiëne advies). Je bent eindverantwoordelijk voor bron- en contactonderzoek en voert de regie bij het indiceren en uitvoeren van (grootschalige) interventies. Daarnaast vervul je de achterwacht voor reizigersadvisering en SOA en ben je betrokken bij het outbreak management. Van jou wordt een brede inbreng verwacht op medisch inhoudelijk gebied ten aanzien van de algemene infectieziektebestrijding.

Als arts M&G ben je de schakel tussen de medisch inhoudelijke kant van de zaak en de maatschappelijke kant. Hierdoor ben je de spin in het web bij de vertaalslag naar adequaat beleid. Het betreft een functie waarbij je enerzijds zelfstandig werkt, maar anderzijds nauw samenwerkt binnen team infectieziekten met je collega-artsen, sociaal-verpleegkundigen, deskundigen infectiepreventie en andere collega’s binnen GGD Twente.

Wie zijn wij

Je komt te werken bij de afdeling Algemene Gezondheidszorg (AGZ) in het team Infectieziektenbestrijding (IZB). In dit team werken artsen, artsen in opleiding, deskundigen infectie preventie, sociaal - verpleegkundigen en een administratieve teamondersteuner. Het team heeft veel ambities en wil graag vernieuwend zijn. Er is dan ook veel ruimte om je ambities kenbaar te maken en te realiseren.

Functie eisen

Jouw kwaliteiten

Je beschikt over adequate kennis en vaardigheden. Je bent een ervaren arts, met hart voor het vak. Je bent enthousiast, leergierig, nieuwsgierig en positief. Je bent diplomatiek en in staat om gevraagd en ongevraagd advies te geven aan instellingen en individuen. Je weet medische inhoudelijke informatie om te zetten in heldere taal. Je werkt zelfstandig maar je kunt ook goed in teamverband werken. Je legt en onderhoudt gemakkelijk contacten met anderen. Je staat sterk in je schoenen en je straalt senioriteit en ervaring uit. Daarnaast zet jij je kwaliteiten in als opleider voor artsen in opleiding. Jouw collega’s ervaren jou als een stabiele factor. Jouw ambitie is het om je steeds verder te ontwikkelen binnen jouw vakgebied en je vindt het prettig om ook jouw collega’s te ondersteunen in hun ontwikkeling.

Wat wij vragen:

 • In bezit van het diploma arts Maatschappij & Gezondheid (M&G) met specialisatie infectieziekten bestrijding;
 • aantoonbare werkervaring;
 • in bezit van een rijbewijs en bij voorkeur eigen vervoer;geregistreerd in het kader van de Wet Big;
 • overleggen VOG (verklaring omtrent gedrag).“In het kader van de wet kwaliteit klachten en geschillen zorg (wkkgz) zijn wij verplicht om het functioneren van iedere nieuwe zorgverlener na te gaan, voordat we deze aannemen (vergewisplicht). Dat houdt in dat we referenties opvragen bij vorige werkgevers en het BIG register raadplegen. 

Inschaling

Wat wij bieden:

 • Een uitdagende baan voor 24 tot 36 uur per week.
 • Salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring maximaal € 6.178,-- (schaal 13). Er kan een aanloopschaal gehanteerd worden.
 • Een Individueel Keuze Budget van 17,05%
 • De functie is voor één jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Je werkt vanuit je standplaats in Enschede.
 • Je werkdagen zijn van maandag tot en met vrijdag.
 • Ook ben je ook af en toe buiten kantoortijden beschikbaar voor regionale POI diensten

Bijzonderheden

 

 

Ja, ik wil deze baan

Als jij deze baan wilt, dan horen wij graag van je waarom jij de juiste kandidaat hiervoor bent. Solliciteer met dit online formulier. Op het sollicitatieformulier dat zich dan opent kun je je persoonlijke gegevens invullen. Je brief en CV (pdf) stuur je als bijlage mee.

 Inhoudelijke informatie over deze vacature kun je krijgen bij Liesbeth de Wit, teamleider AGZ via telefoonnummer 06 22909998. Voor informatie over de procedure kun je contact opnemen met het Servicepunt, tel. 053 487 6601.

 Voor deze vacature wordt gelijktijdig zowel in- als extern geworven.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Regio Twente aanvaardt geen ongevraagde hulp van bureaus voor deze vacature. Toegestuurde cv’s door bureaus aan Regio Twente zonder dat daartoe een zoekopdracht is gegeven, worden als van Regio Twente beschouwd. Er zal geen vergoeding aan een bureau worden betaald in geval de kandidaat gaat werken voor Regio Twente als gevolg van deze verwijzing of via andere middelen. Het reproduceren van deze vacature, in welke vorm dan ook, geheel of gedeeltelijk, is niet toegestaan.

Type Vacature
Organisatie GGD Twente
Locatie GGD Twente in Enschede
Postcode 7511JM
Stad Enschede
Werkveld Overig
Opleidingsniveau Wo
Arbeidstijd In overleg
Uren van 24
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Functie(s) Arts
Publicatiedatum 26-11-2019
Reageer voor 31-03-2020
Ingangsdatum 26-11-2019
Nummer 49815
Doorsturen Bekijk PDF

GGD Twente

Als GGD Twente willen we dat je zo gezond mogelijk bent en blijft. Net als de omgeving waarin je woont en leeft. Ons werk is erop gericht je gezondheid te verbeteren. Door je te helpen gezonde keuzes te maken. En te voorkomen dat je ziek wordt. Zo werken we aan een gezonde Twentse samenleving. GGD Twente is dé gemeenschappelijke gezondheidsdienst voor alle inwoners van Twente. Wij bevorderen, bewaken en beschermen een gezonde Twentse samenleving. Dat doen wij voor en met de 14 Twentse gemeenten en samen met partners die gezondheid ook belangrijk vinden. Jouw betrokkenheid en professionaliteit is onze primaire kracht.

Meer over GGD Twente