Arts, Acute Zorg
Mediant geestelijke gezondheidszorg

Functieomschrijving

Ten behoeve van de klinische crisisinterventie-afdeling “Helmer-Es”, onderdeel uitmakend van het circuit Acute Zorg, is per direct een vacature ontstaan voor een:

 

Arts
32-36 uur per week

Werksetting
De Helmer-Es is een nieuw gebouwde kliniek voor crisisinterventie, die volgens de principes van de HIC methodiek werkt. Zij heeft 40 bedden tot haar beschikking, die verdeeld zijn over 4 therapeutische milieus en die zich onderscheiden in zorgintensiteit van gesloten tot open afdelingen. Ook het ambulante crisisteam is gehuisvest in hetzelfde pand, om zodoende de integratie en samenwerking tussen ambulante en klinische crisisinterventie ten volle te kunnen benutten.

We bieden onze cliënten gewoon goede zorg. Centraal daarbij staat onze voortdurende inzet om dwang en drang tot een uiterste te beperken en liefst zoveel mogelijk te voorkomen. We geloven in de meerwaarde van een intensieve samenwerking tussen ambulante en klinische crisisinterventie en zijn gericht bezig om deze ontwikkeling verder vorm te geven. Ook zijn we overtuigd van de noodzakelijkheid om systeemgericht te werken en de context rondom de cliënt in crisis, te betrekken. Een goed familiebeleid en de inzet van ervaringsdeskundigen is daarbij onontbeerlijk en heeft de laatste jaren al een stevige verankering gekregen in ons dagelijkse werk.

Functie inhoud
Binnen de Helmer-Es maak je als arts deel uit van het behandelteam, bestaande uit psychiaters, Gz-psycholoog (i.o), a(n)ios en verpleegkundig specialisten. Binnen de Helmer-Es vallen cliënten doorgaans in de specialistische GGz en ook onder de BOPZ. De arts is in multidisciplinair verband behandelaar en zal dus ook een aantal cliënten toegewezen krijgen. De psychiater blijft altijd de eindverantwoordelijkheid houden. De problematiek van cliënten binnen de Helmer-Es is zeer divers en uitdagend. Veel voorkomende ziektebeelden zijn: stemmings-,angst- en persoonlijkheidsstoornissen, suïcidaliteit en psychotische klachten met als complicaties sociale, levensfase en somatische problematiek.

 Specifieke taken van arts zijn:

  • Doen van opnamegesprekken, opstellen en (laten) uitvoeren van behandelplannen;
  • uitvoeren en monitoren van behandelingen;
  • deelnemen als verantwoordelijk behandelaar aan de zorgafstemmingsoverleggen;
  • voorschrijven en controleren van effecten van medicatie binnen daarvoor afgesproken (wettelijke) kaders;
  • verslagleggen ten behoeve van medisch-psychiatrische cliëntendossiers en voeren van medische correspondentie onder supervisie van de psychiater;
  • Meedraaien in de klinische voorwachten buiten kantoortijd.

Functie eisen

Je bent een gediplomeerd en geregistreerd arts. Je durft professionele verantwoordelijkheid te nemen, bent kritisch en past bij onze werkstijl, die wordt gekenmerkt door innovatie, zelfstandigheid en ondernemerschap. Je bent in het bezit van rijbewijs B en hebt de beschikking over een auto.

Inschaling

Wij bieden een arbeidsovereenkomst voor 32 tot 36, in eerste instantie voor de duur van een jaar. De arbeidsvoorwaarden en rechtspositieregeling zijn overeenkomstig de CAO-GGZ. De functie is ingedeeld in FWG 65 met een minimum van € 3.215 en een maximum van € 5.046 per maand bij een fulltime dienstverband. Mediant kent een uitgebreid scholingsaanbod en ontwikkelingsmogelijkheden. Graag komen wij hierover met elkaar in gesprek.

Ook indien je belangstelling hebt voor de opleiding tot psychiater wordt je van harte uitgenodigd te reageren.

Bijzonderheden

 

Type Vacature
Intern nummer 07.34/1.40 – 1645 EBS/dsr
Organisatie Mediant geestelijke gezondheidszorg
Locatie Mediant GGZ, Gewoon Goede Zorg in Twente
Postcode 7546 TA
Stad Enschede
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Wo
Arbeidstijd In overleg
Uren van 32
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst in overleg
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Informatie verkrijgen bij Voor informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Willem Snelleman (manager behandelzaken) tel.nr. 06-10309255. Voor informatie over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij stafafdeling P&O tel.nr. 053-4755560.
Functie(s) Arts
Publicatiedatum 03-10-2017
Ingangsdatum In overleg
Reageer voor 01-07-2019
Nummer 34586
Doorsturen Bekijk PDF

Mediant geestelijke gezondheidszorg

Mediant is een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg in de regio Twente die hulp, advies en begeleiding biedt aan mensen met psychische en psychiatrische problemen. Waar dat nodig is, bieden wij tevens hulp aan familie en mensen in de omgeving zodat problemen beter en sneller worden opgelost. Binnen Mediant werken professionals die deskundig zijn op het gebied van diverse stoornissen en leeftijdsfasen waarin deze kunnen optreden. Mediant beschikt over afdelingen voor kinderen en jongeren, volwassenen en ouderen en enkele specialistische centra. Mediant werkt intensief samen met andere organisaties om de beste geestelijke gezondheidzorg te bieden en de drempel naar zorg te verlagen. Bij Mediant werken ca. 900 medewerkers.

Meer over Mediant geestelijke gezondheidszorg