Assistent begeleider 25,2 uur, Laan van Schuylenburch(Silvolde)/regio Oude IJsselstreek
Estinea

Functieomschrijving

 

 Wil je graag flexibel werken en ervaring opdoen bij verschillende locaties?

Medewerkers van Estinea zetten zich in voor het levensgeluk van mensen met een beperking. We werken vanuit de overtuiging dat iedereen – met steun van anderen – mee kan doen in de lokale samenleving. Om dat mogelijk te maken, werken we al twintig jaar met veel succes in zelfsturende teams. Onze zelfsturende teams hebben slagkracht. Ze maken zelf afspraken over de ondersteuning en begeleiding die nodig is. Ze nemen initiatieven en werken aan oplossingen waar mensen met een beperking echt iets aan hebben. Alle aanvullende expertise die de teams nodig hebben is binnen handbereik. De organisatiestructuur is plat en de lijnen zijn kort. Bij Estinea werken ruim 800 medewerkers en 425 vrijwilligers vanuit ruim 75 locaties in de Achterhoek en Twente

 

Waar kom je te werken?

In verband met zwangerschapsverlof zijn we op zoek naar een assistent begeleider voor 4 maanden vanaf 1 juli 2019. De locatie is een 24-uursvoorziening in een woonwijk. Er wonen 12 cliënten met allemaal een eigen appartement. Daarnaast zijn er twee appartementen in gebruik als gemeenschappelijke ruimte. De mensen die je begeleidt zijn tussen 27 en 74 jaar oud en het cognitieve niveau varieert van matig verstandelijk beperkt tot licht verstandelijk beperkt. Na afloop van het zwangerschapsverlof word je ingezet als assistent begeleider op de verschillende woonlocaties en Werk & Activiteiten locaties in de regio.

Je werkt in een enthousiast team met betrokken collega’s. Met elkaar ben je verantwoordelijk voor het ondersteunen van de cliënten. Jullie kennen elkaars sterke punten, zo werkt jouw team optimaal samen. Wanneer het nodig is, kun je snel extra deskundigheid inzetten. Bijvoorbeeld van een gedragskundige of iemand van de ondersteunende diensten. Onze collega’s staan voor elkaar klaar.

 Wat ga je doen?

Het zelfredzaamheidsniveau van de cliënten op de Laan van Schuylenburch varieert van lichte ondersteuning tot volledige overname in verband met lichamelijke beperking. Naast een verstandelijke beperking zijn er cliënten met een nierziekte, psychiatrisch ziektebeeld, epilepsie, autisme of niet aangeboren hersenletsel. Een aantal cliënten doet naast hun individuele activiteiten ook graag activiteiten samen, van voetbalspel tot bioscoopbezoek.

Als regiomedewerker ondersteun je cliënten op de verschillende locaties bij hun functioneren in het dagelijks leven, bij de ervaring die zij opdoen, sociale contacten en in hun ontwikkeling. Geen dag is hetzelfde.

Functie eisen

Wie ben jij?

Jij denkt in mogelijkheden. Je bent een assistent begeleider die oprechte aandacht heeft voor de cliënten, gedreven is en ondernemend. Je ondersteunt mensen met een beperking om hun eigen keuzes te maken en het beste uit zichzelf te halen, zodat zij zo zelfstandig mogelijk zijn.

 Pas jij bij Estinea?

  • Je hebt een relevant diploma op MMZ-niveau 3 of gelijkwaardig.
  • Je werkt graag flexibel en vindt het leuk om op meerdere locaties te werken.
  • Je begrijpt het belang van samenwerking met het netwerk van een cliënt en weet hoe je dit actief houdt, vergroot en versterkt.
  • Je vindt het vanzelfsprekend om jezelf een spiegel voor te houden, om samen te werken en om je collega’s aan te spreken op hun verantwoordelijkheden.
  • Je staat er, ook op momenten dat het spannend wordt.

Inschaling

Wat bieden wij?

Je krijgt veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en om je kennis en kwaliteiten breed in te zetten. Binnen je team en onze organisatie, want Estinea is een lerende organisatie.

 Past Estinea bij jou?

  • Je krijgt een contract 25,2 uur voor de duur van zwangerschapsverlof. Daarna worden je uren omgezet naar 18 tot 28,8 uur. Je start met een jaarcontract, met uitzicht op een vaste aanstelling. Of je zet je huidige dienstverband binnen Estinea voort.
  • De inschaling is in FWG 3.0 schaal 30 conform CAO Gehandicaptenzorg.
  • Je krijgt prima secundaire arbeidsvoorwaarden volgens een meerkeuzesysteem. Dit betekent dat je zelf aanvullende arbeidsvoorwaarden kunt kiezen die passen bij jouw persoonlijke situatie.
  • Je bouwt pensioen op bij pensioenfonds Zorg en Welzijn en je ontvangt een eindejaarsuitkering en vakantiegeld.
  • Je werkt bij een organisatie met het ‘Beste werkgevers Keurmerk’

Bijzonderheden

Is Estinea jouw nieuwe werkplek?

Zijn wij op zoek naar jou? Reageer dan vandaag nog. We nodigen je van harte uit om te solliciteren op deze uitdagende en afwisselende baan. Reageer voor 25 maart 2019 met de knop ‘Solliciteer direct!’. De sollicitatiegesprekken zullen plaats vinden op maandagochtend 1 april 2019.

Heb je nog vragen over deze functie of de sollicitatieprocedure? Dan kun je contact opnemen met de afdeling Personeel en Organisatie via 088-4950250

 Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geplaatst. Bij gelijk gebleken geschiktheid krijgen interne kandidaten voorrang. Om in aanmerking te komen voor een functie bij Estinea, vragen wij je bij indiensttreding om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Type Werkplein
Organisatie Estinea
Locatie Wonen Laan van Schuylenburch
Postcode 7064AL
Stad Silvolde
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
CAO Gehandicaptenzorg
Externe url Bekijk
Functie(s) Begeleider assistent
Begeleider niveau 3
Publicatiedatum 11-03-2019
Reageer voor 25-03-2019
Ingangsdatum 01-07-2019
Nummer 44284

Estinea

We zijn er voor mensen met een (verstandelijke) beperking in de Achterhoek en Twente. Mensen die - met steun van familie en vrienden - volop meedoen in de samenleving. Ieder op zijn of haar eigen niveau en in zijn of haar eigen tempo. Estinea ondersteunt hen bij wonen, leren en werken. Zo gewoon en zo zelfstandig mogelijk. De mensen die wij ondersteunen wonen in individuele appartementen, meestal midden in de woonwijk. Bij Estinea werken ongeveer 800 betrokken medewerkers. Professionals die met passie hun werk doen en zich elke dag inzetten voor de circa 900 mensen die een beroep op ons doen. Daarnaast werken er ook ruim 425 enthousiaste vrijwilligers. Onze medewerkers staan dichtbij de mensen die zij ondersteunen. Zij werken in zelfsturende teams, die nauw samenwerken met ouders/vertegenwoordigers, familie en vrienden. De organisatiestructuur van Estinea is plat en de lijnen zijn kort. Dit versterkt de mogelijkheden om oplossingen te bieden waar men echt iets aan heeft.

Meer over Estinea