(Assisterend) begeleider
Frion

Functieomschrijving

Ter vervanging van zwangerschapsverlof van een van onze collega's zijn wij op zoek naar een (assisterend) begeleider met een groot zorghart en die zich met enthousiasme wil inzetten voor onze cliënten! 

Op deze locatie kom je te werken
Vlakbij het winkelcentrum in Zwolle-Zuid staan meerdere woningen van Frion. Op locatie 35-18 wonen zes cliënten in de leeftijd van 44 tot 56 jaar, waarvan een vrouw en vijf mannen. Deze cliënten hebben alleen een ernstige verstandelijke beperking. Een aantal cliënten is rolstoelgebonden en een tweetal is bekend met epilepsie. De cliënten zijn voor hun basisveiligheid  afhankelijk van vaste, herkenbare patronen in het dagprogramma en de manier van omgang. Bij verandering hierin zullen cliënten op zoek gaan naar duidelijkheid en grenzen. Wat zich meestal uit in een terugval in zelfredzaamheid en/of het vertonen van onaangepast gedrag. Overdag wordt er op de woning tijdsbesteding aangeboden aan de cliënten aan de hand van een dagprogramma.

Hoe ziet de rol van Begeleider er uit?
Goede begeleiders zijn onmisbare schakels in het dagelijks leven van onze bewoners. Voor de doelgroep EVB werkt Frion met de principes van het ontwikkelingsdenken. Samen met jouw collega’s zorg je ervoor dat de dag een betekenisvolle invulling krijgt en bouw je samen met de bewoners aan hun competenties. In je werk pas je je snelheid van handelen aan op het tempo van de prikkelverwerking van de bewoner. Jij weet rust en veiligheid te bieden zodat de cliënt zich optimaal kan ontwikkelen. Jij weet het leven van de persoon met de verstandelijke beperking professioneel, respectvol en kwalitatief te ondersteunen en daarbij nét dat stukje extra te geven.

Functie eisen

 • Je hebt ervaring in de gehandicaptenzorg;
 • Je bent per direct of op korte termijn beschikbaar;
 • Je hebt een zorggerelateerde opleiding afgerond op minimaal mbo niveau 3 of 4;
 • Je hebt ervaring met de doelgroep en de bijkomende problematieken;
 • Je weet sfeer te creëren binnen onze woonvorm;
 • Je neemt initiatief en draagt verantwoordelijkheid binnen jouw team;
 • Je bent flexibel, je vindt het geen probleem om te werken in de avonden en weekenden.

Inschaling

 • Een team van enthousiaste collega’s die erg blij zullen zijn met jou als collega;
 • Een contract met vaste uren, 25,2 uur per week;
 • Een salaris conform de CAO Gehandicaptenzorg FWG 30 of 40 (afhankelijk van afgeronde opleiding);
 • 8% vakantiegeld én 8,33% eindejaarsuitkering;
 • Een contract voor bepaalde tijd ter vervanging van zwangerschapsverlof;
 • De mogelijkheid om je te blijven ontwikkelen;
 • Een goede pensioenregeling;
 • Flexibel arbeidsvoorwaardenpakket (met onder andere een fietsplan, fiscale uitruil reiskosten, korting op verzekeringen).

Over Frion
Frion biedt ondersteuning aan kinderen, volwassen en ouderen met een lichte, matige en ernstige verstandelijke beperking in de regio Noordwest Overijssel. Frion wil talent (h)erkennen, bijdragen aan een goed leven, zorgen voor mooi werk, en professionele ontwikkeling ondersteunen. Zowel voor cliënten als medewerkers. Bijna 1.000 cliënten maken op verschillende manieren gebruik van de ondersteuning van Frion. Denk hierbij aan logeren, buitenschoolse opvang, begeleiding in je eigen huis, in de klas, dagbesteding, werken en wonen bij Frion. Achter hen staan rond de 1000 professionals. 

Heb je vragen over de vacature?
Heb je vragen over het proces, dan mag je contact opnemen met Anouk Boxman op 06 2045 2790 of per mail via aboxman@frionzorg.nl. Voor inhoudelijke vragen over de vacature neem dan contact op met Reina Matthijsen via RMatthijsen@frionzorg.nl.

Ben je geïnteresseerd?
Daar zijn we blij mee! Reageer via de ‘direct solliciteren’ button. 

De vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Medewerkers vanuit Frion hebben voorrang in de procedure.

 Direct solliciteren op deze functie

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Tevens geven wij geen toestemming om de vacature (automatisch) te plaatsen op externe vacaturesites.

Type Vacature
Organisatie Frion
Locatie Frion, locatie Commissarislaan 35-18
Postcode 8016 BE
Stad Zwolle
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd In overleg
Uren van 25.20
Uren tot 25.20
Arbeidsovereenkomst in overleg
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) Begeleider assistent
Publicatiedatum 12-03-2021
Reageer voor 21-04-2021
Ingangsdatum 12-03-2021
Nummer 59871
Doorsturen Bekijk PDF

Frion

Frion richt zich op een breed pakket aan zorg en dienstverlening ter ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking.Het werkgebied van Frion is Zwolle en Noordwest-Overijssel. Naast een omvangrijk aanbod van wonen en dagbesteding in alle leeftijdsgroepen is er ondersteuning bij crisisopvang en ambulante zorg. In totaal maken circa 950 cliënten gebruik van deze diensten. Er werken 1050 medewerkers bij Frion. Frion heeft als missie: je eigen leven leven, samen met Frion je mogelijkheden en kansen benutten, ondernemen in mens en werk. Frion wil samen met de cliënt zijn mogelijkheden en kansen optimaal benutten in relatie tot de mogelijkheden van de organisatie. Dit betekent dat Frion keuzes biedt. Frion is een partner in zowel het wonen als werken van mensen met een verstandelijke beperking. Op beide gebieden gebeurt er veel. Frion onderneemt. Op website www.frionzorg.nl kunt u lezen wat Frion zoal doet en hoe Frion werkt.

Meer over Frion