Aveleijn biedt jou een versnelde opleiding én baan middels het anders opgeleiden traject!
Aveleijn

Wat houdt het traject in? 

Heb jij wél een niveau 4 diploma op het gebied van zorg en welzijn (Verzorgende IG, Sport en Bewegen, Sociaal cultureel werk, onderwijsassistent, pedagogisch medewerker, fysiotherapie, sociaal werk, Pabo, Activiteitenbegeleider of toegepaste psychologie) maar géén diploma maatschappelijke zorg? Start dan vanaf 2023 of 2024 met ons éénjarig opleidingstraject en ga meteen aan het werk als begeleider op één van onze locaties waar je (verder) kennismaakt met onze doelgroep. 

Aantal uren in overleg. 

Je volgt, samen met circa tien collega’s, werkzaam binnen de gehandicaptenzorg, op maat aangeboden agogische modules. Je gaat dan een keer per twee weken naar school. 

Gedurende 16 bijeenkomsten worden de volgende modules op het ROC, locatie de Gieterij in Hengelo, gegeven: 

 • Ontwikkelingspsychologie 
 • Methodisch werken en begeleiden 
 • Mens achter de handicap 
 • Groepsdynamica 

Wat ga je doen? 

In de functie van begeleider begeleid en ondersteun je de cliënten die wonen op een woonlocatie of dagbesteding volgen bij Aveleijn. Je draagt je steentje bij aan een goed agogisch klimaat, waar een bijdrage verwacht wordt aan een Betekenisvolle Dag voor de cliënten. 

Waar kom je te werken? 

Aveleijn biedt al meer dan 50 jaar zorg, ondersteuning, behandeling en advies aan kinderen, jongeren, volwassenen en senioren met een verstandelijke beperking of een laag sociale redzaamheid in Twente en de gemeente Berkelland. Met ca. 80 locaties in de gemeente Berkelland en de 14 Twentse gemeenten zijn we regionaal sterk verankerd. We maken integraal onderdeel uit van de lokale samenleving en helpen onze cliënten de maatschappij zoveel mogelijk te begrijpen, zodat ze er positief deel van uit kunnen maken. Je werkt als begeleider binnen één van de locaties van Aveleijn, waarbij je cliënten begeleidt bij een betekenisvol leven. 

Wie ben jij? 

 • Je hebt passie voor de zorg en onze doelgroep 
 • Je hebt minimaal een afgeronde MBO4 opleiding; Verzorgende IG, Sport en Bewegen, Sociaal cultureel werk, onderwijsassistent, pedagogisch medewerker, fysiotherapie, sociaal werk, Pabo, Activiteitenbegeleider of toegepaste psychologie. 
  Heb jij een andere gerelateerde opleiding afgerond, ook dan kunnen we kijken naar de mogelijkheden. 
 • Je hebt doorzettingsvermogen en je kan goed reflecteren op je houding en gedrag. 
 • Je bent zeer gemotiveerd en enthousiast om je te ontwikkelen. 
 • Je bent communicatief sterk en je kan goed in teamverband werken. 
 •  

Wat mag je van Aveleijn verwachten? 

Goed werkgeverschap staat hoog op de agenda bij Aveleijn. Onze missie en kernwaarden – ontmoeten, ontwikkelen en ondersteunen – staan dan ook niet alleen voor de cliënt centraal, maar zeker ook voor onze medewerkers. Binnen Aveleijn wordt gekeken naar wie jij bent, welke doelen jij hebt en hoe wij kunnen bijdragen aan jouw ontwikkeling. Verder bieden wij jou: 

 • Een baan als begeleider in een uitdagende werkomgeving 
 • Een éénjarig opleidingstraject op maat. Deze wordt betaald door Aveleijn.  
 •  In eerste instantie een jaarcontract, met uitzicht op een vast dienstverband; 
 • Arbeidsvoorwaarden conform CAO Gehandicaptenzorg; 
 • Salaris conform functiegroep 35 o.b.v. achtergrond en ervaring (max. €3.105,- o.b.v. 36 uur); 
 • Mogelijkheid tot het uitvoeren van nevenfuncties; 
 • Meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden. Diverse mogelijkheden zoals een leasefiets, sporten met korting via Bedrijfsfitness Nederland of een laptop/tablet 

Interesse? Solliciteer! Voor meer informatie over de functie kan contact worden opgenomen met onze recruiters, bereikbaar via [email protected] of telefonisch via 06-57381173. 

Voor meer informatie over het anders opgeleiden traject kun je contact op nemen met Kim Wassink, praktijkopleider via [email protected]  

Op de hoogte blijven van onze vacatures? Meld je aan voor onze vacaturenieuwsbrief! 

Type Vacature
Organisatie Aveleijn
Locatie Aveleijn
Postcode 7622 GW
Stad Borne
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd In overleg
Uren van 20
Uren tot 28
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Kim Wassink, Praktijkopleider, via [email protected]
Functie(s) Activiteitenbegeleider
Begeleider wonen
Publicatiedatum 04-05-2023
Ingangsdatum In overleg
Reageer voor 03-07-2023
Nummer 119855
Doorsturen Bekijk PDF

Aveleijn

Al meer dan 50 jaar biedt Aveleijn ondersteuning aan kinderen, jongeren, volwassenen en senioren met een verstandelijke beperking of een lage sociale redzaamheid. We werken vanuit kleinschalige locaties in heel Twente en de gemeente Berkelland. Met ca. 80 locaties in de gemeente Berkelland en de 14 Twentse gemeenten zijn we regionaal sterk verankerd. We maken integraal onderdeel uit van de lokale samenleving en helpen onze cliënten de maatschappij zoveel mogelijk te begrijpen, zodat ze er positief deel van uit kunnen maken. Vanuit de missie ‘leven vol betekenis’ en de kernwaarden ‘ontmoeten’, ‘ontwikkelen’ en ‘ondersteunen’ creëren we ruimte voor de ontwikkeling van een eigen identiteit. We helpen onze cliënten doelen te vinden én te realiseren. Want als je weet wie je bent kun je groeien, vernieuwen en grenzen verleggen. Voor jezelf en in je relatie met anderen. Via begeleiding, trainingen en evenementen investeren we in talenten, vaardigheden, creativiteit, vriendschappen en positieve energie. Binnen de woon- en zorgomgeving staan gezondheid, geborgenheid, veiligheid en respect centraal. We werken vanuit de • kwaliteit van bestaan van Schalock; • driehoek cliënt, verwant en begeleider; • positieve psychologie (oplossingsgericht). Gemeenten en ketenpartners willen we stimuleren en inspireren op weg naar de invulling van het nieuwe zorgstelsel, waarbij we een actieve samenwerkingspartner zijn met een duurzame bijdrage voor de samenleving.

Meer over Aveleijn