VG-arts (Arts Verstandelijk Gehandicapten)
Frion

In deze omgeving kom je te werken

Frion biedt ondersteuning aan kinderen, volwassen en ouderen met een lichte, matige en ernstige verstandelijke beperking in de regio Noordwest Overijssel. Frion wil talent (h)erkennen, bijdragen aan een goed leven, zorgen voor mooi werk, en professionele ontwikkeling ondersteunen. Zowel voor cliënten als medewerkers. Bijna 1.000 cliënten maken op verschillende manieren gebruik van de ondersteuning van Frion. Denk hierbij aan logeren, buitenschoolse opvang, begeleiding in je eigen huis, in de klas, dagbesteding, werken en wonen bij Frion. Achter hen staan rond de 1000 professionals.

De arts/VG vormt, samen met de orthopedagoog/GZ-psycholoog een team. Samen zijn zij verantwoordelijk voor doelgroep-specifieke zorg en behandeling binnen Frion. De arts/VG en de orthopedagoog/psycholoog zijn op tactisch, strategisch niveau sparringpartner voor de raad van bestuur.

Je bent onderdeel van een overwegend jonge en enthousiaste medische vakgroep bestaande uit 4 artsen, 2 verpleegkundig specialisten, een POH, doktersassistentes en een behandelondersteuner. Er is een nauwe samenwerking met het verpleegkundig team van Frion. In 2023 zijn we voornemens een verpleegkundig specialist op te gaan leiden.

Hoe ziet de rol er uit

Als VG-arts ben je, samen met je collega VG-arts, verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoering van het medisch beleid en een juiste toepassing van de Wet Zorg en Dwang. De medische zorg is binnen Frion volop in ontwikkeling. Als arts krijg jij de mogelijkheid om hierin accenten te leggen en jouw persoonlijke bijdrage te leveren.

In samenwerking met de Orthopedagoog generalist of GZ-psycholoog draag je zorg voor een juiste beeldvorming van nieuw aangemelde cliënten en beoordeelt mede of Frion de benodigde ondersteuning en zorg kan leveren. De eerste medische behandelverantwoordelijkheid voor cliënten ligt meestal bij de huisartsen, met wie je nauw samenwerkt.

Als VG-arts zet je jouw specialistische kennis en ervaring in zodat onze cliënten de juiste medische zorg ontvangen. Bij de uitvoering van het medisch beleid ondersteun je de teams door de medische problematiek van cliënten toe te lichten en hen aanwijzingen te geven op medisch en zorg technisch gebied. Je zorgt hierbij voor een multidisciplinaire aanpak door nauw samen te werken met de Orthopedagoog generalist of GZ-psycholoog, de (paramedisch) behandelaar of andere collega’s binnen Frion, zoals bijvoorbeeld de bedrijfsvoeringspartner. Het meewerken aan- of uitvoeren van onderzoek behoort tot de mogelijkheden.

Wat vragen wij

 • Je hebt passie voor je beroep en straalt dit ook uit;
 • Je staat geregistreerd als VG-arts, Specialist Ouderengeneeskunde of als Basisarts;
 • Je bent gericht op kennisdeling en het ontwikkelen van anderen;
 • Je kan zelfstandig werken binnen een netwerkorganisatie en je hanteert hierbij een grote dosis omgevingssentiviteit;
 • Je kan in multidisciplinair verband samenwerken;
 • Je bent een uitstekende analyticus die situaties vanuit verschillende gezichtspunten bekijkt om tot een passende aanpak te komen;
 • Je hebt goede contactuele en communicatieve eigenschappen, gericht op een goede samenwerking met een goede dosis humor;
 • Je hebt een grote mate van professioneel leiderschap en je bent ondernemend en initiatiefrijk;
 • Je beschikt over een organisatorische ervaring met het opbouwen van doelmatige samenwerkingsrelaties.

Wat bieden wij 

 • Jouw salaris en arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao gehandicaptenzorg vastgesteld op minimaal €5487 en maximaal €8438 (FWG 75) o.b.v. een 36-urig dienstverband en afhankelijk van jouw opleiding en ervaring;
 • Hiernaast ontvang je 8% vakantiegeld én 8,33% eindejaarsuitkering;
 • Een contract voor onbepaalde tijd met vaste uren die bespreekbaar zijn tussen de 24 en 36 uur per week;
 • Ruimte om te groeien als professional. Samen met je collega’s werk je in een inspirerende werk- en leeromgeving, waar je alle ruimte krijgt om het beste uit jezelf te halen;
 • Een goede pensioenregeling via het pensioenfonds Zorg en Welzijn.

Over Frion 

Frion biedt ondersteuning aan kinderen, volwassen en ouderen met een lichte, matige en ernstige verstandelijke beperking in de regio Noordwest Overijssel. Frion wil talent (h)erkennen, bijdragen aan een goed leven, zorgen voor mooi werk, en professionele ontwikkeling ondersteunen. Zowel voor cliënten als medewerkers. Bijna 1.000 cliënten maken op verschillende manieren gebruik van de ondersteuning van Frion. Denk hierbij aan logeren, buitenschoolse opvang, begeleiding in je eigen huis, in de klas, dagbesteding, werken en wonen bij Frion. Achter hen staan rond de 1000 professionals.

Type Vacature
Organisatie Frion
Locatie Frion, groep Behandelcoördinatie
Postcode 8021 ET
Stad Zwolle
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niet van toepassing
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst in overleg
Functie(s) Arts
Publicatiedatum 06-03-2023
Reageer voor 02-06-2023
Ingangsdatum 16-01-2023
Nummer 114870
Doorsturen Bekijk PDF

Frion

Frion richt zich op een breed pakket aan zorg en dienstverlening ter ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking.Het werkgebied van Frion is Zwolle en Noordwest-Overijssel. Naast een omvangrijk aanbod van wonen en dagbesteding in alle leeftijdsgroepen is er ondersteuning bij crisisopvang en ambulante zorg. In totaal maken circa 950 cliënten gebruik van deze diensten. Er werken 1050 medewerkers bij Frion. Frion heeft als missie: je eigen leven leven, samen met Frion je mogelijkheden en kansen benutten, ondernemen in mens en werk. Frion wil samen met de cliënt zijn mogelijkheden en kansen optimaal benutten in relatie tot de mogelijkheden van de organisatie. Dit betekent dat Frion keuzes biedt. Frion is een partner in zowel het wonen als werken van mensen met een verstandelijke beperking. Op beide gebieden gebeurt er veel. Frion onderneemt. Op website www.frionzorg.nl kunt u lezen wat Frion zoal doet en hoe Frion werkt.

Meer over Frion