Basisarts
De Twentse Zorgcentra

Een veelzijdige en uitdagende baan in Twente waarin er ruimte is jouw werkzaamheden zelf in te vullen. Als basisarts ben jij van meerwaarde door jouw medische bijdrage aan het zorgplan van onze cliënten met een verstandelijke beperking.

Heb je interesse of weet jij al wel dat dit jouw doelgroep is, dan gaan we graag vrijblijvend met elkaar in gesprek. 

De functie
Je biedt in samenwerking met de arts-specialist – artsen voor verstandelijk gehandicapten (AVG) en huisartsen – (eerstelijns) medische zorg en begeleiding aan cliënten met een verstandelijke beperking. Belangrijk hierbij is dat je, of je nu curatief of preventieve zorg levert, je steeds rekening houdt met de verstandelijke handicap en de gevolgen ervan. Verder verwachten we van je dat deelneemt aan interne en externe scholingen en aan intervisiebijeenkomsten.

Dit alles doe je in nauwe samenwerking met de AVG-arts, huisartsen, praktijkverpleegkundigen, gedragskundigen en paramedici. In het tweewekelijks overleg van de vakgroep bespreek je onder meer lopende zaken, casuïstiek, scholing en de huidige ontwikkelingen. Je werkt veel samen met gedragskundigen en andere (para)medische disciplines waarbij de vraag van de cliënt en/of wettelijk vertegenwoordiger centraal staat.
Jouw eventuele wens om je te specialiseren tot arts voor verstandelijk gehandicapten (AVG) of Specialisatie Ouderen Geneeskunde (SOG) zien we graag terug in je motivatiebrief.

Onze organisatie
“Jouw leven ondersteunen we, samen dichtbij en deskundig.” Dat is de missie vanuit waar wij werken met onze cliënten. De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente met vestigingen in o.a. Losser, Enschede en Almelo. Ruim 1900 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2400 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. In al het contact is aandacht voor de persoonlijke wensen van de cliënten. Wij werken vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht tot zeer ernstig verstandelijk beperkt.

Als basisarts vragen wij het volgende:

 • Je bent BIG geregistreerd basisarts.
 • Je kunt werken in een multidisciplinaire setting en hebt bij voorkeur ervaring in de verstandelijk gehandicaptenzorg.
 • Je bent in staat om effectief en doelmatig samenwerkingsrelaties op te bouwen en te onderhouden.
 • Je levert een bijdrage aan de continuïteit van de medische zorg door deelname aan avond/nachtdiensten, evenals onderlinge waarneming tijdens vakantie, bij- en nascholing. Dit vindt plaats onder supervisie van een van de specialisten.
 • Bij voorkeur bereid tot specialisatie tot arts voor verstandelijk gehandicapten (AVG) of Specialisatie Ouderen Geneeskunde (SOG) waarna een vaste baan zeker tot de mogelijkheden behoort.

Wij bieden jou:

 • Een uitdagende en afwisselende baan door diversiteit aan cliënten en vraagstukken voor 28 tot 36 uur. Het precieze aantal uren stemmen we met jou af.
 • Een baan met persoonlijk perspectief en ontwikkelingsmogelijkheden, zoals specialisatie tot AVG of SOG.
 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van 24 maanden. Na specialisatie AVG; SOG of huisarts behoort een vaste aanstelling tot de mogelijkheden.  
 • Een eindejaarsuitkering van 8.33%.
 • Een salaris van min. € 3.823,- en maximaal € 5.772,- (FWG 65) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
 • Wij helpen je met een baan voor je partner en huisvesting voor jullie hier in de regio.

Contact
Voor inhoudelijke vragen kun je via het medisch secretariaat doorverwezen worden naar een arts via telefoonnummers 088-4304218 of 088-4304219.
Voor overige vragen kan je ook contact opnemen met John Keunen manager Afdeling Behandeling op het mobiel nummer 06-11374854.

Jouw sollicitatie wordt zo snel als mogelijk in behandeling genomen waarna jij binnen 10 werkdagen een reactie en eventueel datum voor een gesprek zal ontvangen.

VOG
De Twentse Zorgcentra is verplicht om van nieuwe medewerkers die van extern komen een Verklaring omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, alvorens een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. De aanvraag voor de VOG en de vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvangt u tijdens de sollicitatieprocedure van P&O.

Acquisitie
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Vacature
Intern nummer 19.503
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie De Twentse Zorgcentra
Postcode 7524 AK
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Wo
Arbeidstijd Full time
Uren van 28
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst Nader te bepalen
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) Arts
Publicatiedatum 06-03-2023
Reageer voor 03-04-2023
Nummer 118329
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 2.000 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2.500 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. Wij stellen ons ten doel om ‘jouw leven samen te ondersteunen, dichtbij en deskundig’. Met in de eerste plaats aandacht voor persoonlijke wensen van onze cliënten.

Wij werken vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams.

Onze cliënten wonen onder andere op de beschermde (deels besloten) en mooie terreinen van de LosserHof en ‘t Bouwhuis. Zij leven, wonen, werken en recreëren hier in een omgeving die nadrukkelijk rekening houdt met hun mogelijkheden en beperkingen. Daarnaast bieden we ook meer kleinschaligere woon- en werkvoorzieningen in onder andere Almelo, Tubbergen en Nijverdal.

Meer over De Twentse Zorgcentra