Basisbegeleider intensieve zorg het Los Huus
Stichting De Passerel

Functieomschrijving

VACATURE BASISBEGELEIDER INTENSIEVE ZORG
HET LOS HUUS

Voor het team het Los Huus in Epe zijn wij per direct op zoek naar een basisbegeleider werk- en dagbesteding intensieve zorg voor gemiddeld 21 uur per week. Meer uren is ook bespreekbaar.   

Dagcentrum het Los Huus
Dagcentrum het Los Huus heeft een zeer diverse doelgroep. Er wordt gewerkt op verschillende groepen waar cliënten werken met een verstandelijke beperking, ASS, NAH en de ouder wordende cliënt. De groepen zijn ingedeeld op interesses en kwaliteiten, de zorgzwaarte van de cliënt en bovenal de ontwikkelingsvraag van de cliënt. Tevens is er een groep waar zorg wordt verleend aan cliënten met een intensieve zorgvraag. Je zult met name werken op deze groep, de Klimopgroep.

Klimopgroep
Op de klimopgroep bieden we dagbesteding aan cliënten met een intensieve zorgvraag waar maatwerk het uitgangspunt is om hen te laten groeien. De klimopgroep is een kleinschalige groep (7 cliënten) waar wij groepsactiviteiten en individuele activiteiten aanbieden. We werken volgens een vast gestructureerd dagprogramma wat de cliënten houvast biedt. Daarnaast doen we elke dag een groepsactiviteit met de cliënten waar wij samen 100% aan werken. Denk hierbij aan bakken, koken, sport & spel en creatieve activiteiten.

Dagelijks gaan we naar buiten met de cliënten voor een wandeling of een rondje met de duofiets. Zo kunnen de cliënten hun spanning reguleren en nemen we deel aan de maatschappij.

Functie eisen

Aandacht voor jouw talent
Als basisbegeleider werk- en dagbesteding ondersteun en begeleid je cliënten bij activiteiten volgens het zorgplan. Je organiseert, begeleidt en verricht activiteiten in samenwerking/afstemming met de persoonlijk begeleider. Je verricht daarnaast activiteiten vanuit het groepsprogramma en samen met de cliënt draag je zorg voor een goed klimaat. Je werkt volgens een vast dagprogramma, gericht op ontwikkeling, waarin je veel duidelijkheid en structuur biedt.

Je observeert en waar nodig stimuleer je cliënten bij diverse activiteiten. Je rapporteert en je neemt deel aan interne besprekingen. Daarnaast verricht je teamwerkzaamheden in het kader van het zelfregulerende team.

Bij jou voelen alle cliënten zich gezien, gehoord en gewaardeerd. Vanzelfsprekend bezit je goede communicatieve vaardigheden. Wat jij daar nog aan toevoegt, is jouw zelfverzekerde houding. Je werkt graag samen, kan goed observeren en inspireert collega’s met jouw positieve mindset. Daarnaast:

 • heb je een relevante mbo-diploma op niveau 3;
 • ervaring met de doelgroep intensieve zorg;
 • kan je omgaan met en heb je ervaring met moeilijk verstaanbaar gedrag, blijf je rustig zelfs wanneer jouw cliënt een pittige dag heeft en zich niet goed uit weet te drukken. Jouw voelsprieten gaan aan en je leest met gemak het gedrag achter het gedrag;
 • heb je kennis van de ‘Op eigen benen methodiek’ en ‘Triple C’ of de bereidheid dit te leren.

Inschaling

Aandacht voor elkaar
Wij zijn De Passerel. Een stichting die als werkgever een drie-eenheid vormt samen met de cliënten en alle collega’s. De één kan niet zonder de ander. Daar zijn we trots op, want samen verlenen we passende, regionale zorg. Specifiek binnen Apeldoorn, Epe en Voorst. En dat doen we voor cliënten van alle leeftijden met een beperking. Van (arbeidsmatige) dagbesteding tot woonlocaties met begeleiding. Het is onze persoonlijke missie om mensen te helpen hun eigen leven te leiden en zelf keuzes te maken. Door op elkaar te vertrouwen maken we dat waar.

Aandacht voor jou
Vanzelfsprekend zorgen we goed voor onze cliënten. En natuurlijk ook voor jou! Daarom krijg je als basisbegeleider intensieve zorg bij De Passerel:

 • direct een vast contract;
 • een salaris passend bij je ervaring;
 • veel ontwikkelingsmogelijkheden. Van scholing tot het meedraaien in projecten;
 • een dertiende maand;
 • 5,5 week aan verlof op jaarbasis en vakantietoeslag;
 • pensioenopbouw;
 • de mogelijkheid om gebruik te maken van het MeerKeuzeSysteem. Denk aan een fietsregeling of een lidmaatschap voor jouw sportschool.

Bijzonderheden

Aandacht voor jouw sollicitatie
Je snapt het: zo’n kans mag je gewoon niet laten liggen.

Solliciteer door je motivatiebrief en cv te mailen naar [email protected]

Benoem dan ook het vacaturenummer 022-48 dan weten we precies waar je voor solliciteert. Na jouw sollicitatie ontvang je een bericht van onze P&O-collega.

Tijdens de looptijd van deze vacature gaan we alvast in gesprek met geschikte kandidaten. De vacature kan daarom eerder gesloten worden.

Zijn jullie allemaal enthousiast? Dan nodigen wij jou graag uit voor een meeloop dag! Een goed moment om de Klimopgroep van dichtbij te ervaren.

Heb je vragen over deze functie? Neem dan contact op met Linda van Wijk op 06-81909808 of met Ruurd Kingma op 06-30009655.

Deze vacature wordt zowel intern als extern bekend gemaakt. Bij gelijke geschiktheid gaan interne kandidaten voor in de procedure.
In het kader van de vergewisplicht worden referenties opgevraagd bij eerdere werkgevers. Tevens vragen we om een actuele Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Vacature
Intern nummer 022-48
Organisatie Stichting De Passerel
Locatie De Passerel Gemeente Epe
Postcode 7336 BC
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Zie vacaturetekst
Functie(s) Basisbegeleider
Publicatiedatum 15-04-2022
Reageer voor 01-07-2022
Ingangsdatum 15-04-2022
Nummer 110091
Doorsturen Bekijk PDF

Stichting De Passerel

Iedereen hoort erbij!

De samenleving, dat zijn wij. we leven, wonen, werken, leren van en met elkaar. Een volwaardig lid zijn van onze samenleving, niet iedereen kan dit alleen. Er zijn kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen die hier ondersteuning bij nodig hebben. Dit doen wij, als professionals van De Passerel, iedere dag met veel passie, plezier en energie.

Wij bieden diverse vormen van ondersteuning:

 • Vroeghulp voor jonge kinderen
 • Gespecialiseerde opvang voor kinderen
 • Wonen en ambulante begeleiding
 • (Arbeidsmatige) dagbesteding
 • Leren en vrije tijd

De huidige vorm van onze organisatie heeft zich in 1999 vanuit een fusie gevormd. Onze rechtsvoorgangers zijn destijds ontstaan op initiatief van oudergroeperingen. En nog steeds is de samenwerking met ouders, individueel of in groepsverband, essentieel voor ons bestaan. Ouders en verzorgers kunnen de zorgvraag van onze cliënten immers duidelijk maken.

Verspreid over de regio

Door nauw aan te sluiten bij de uiteenlopende vragen die we in de afgelopen jaren hebben gekregen, hebben wij een breed assortiment aan (arbeidsmatige) dagbesteding, woon- en werklocaties ontwikkeld. Wij bieden onze ondersteuning verspreid over de regio aan. Zowel in onze voorzieningen als op ambulante basis thuis, op de werkplek, in het onderwijs of in reguliere kindercentra. Op deze wijze bieden onze medewerkers ondersteuning aan ruim 900 cliënten binnen de gemeenten Apeldoorn, Epe en Voorst. Mede door de keuze voor diversiteit in ons aanbod en kleinschalige locaties lukt het ons om overzichtelijk en toegankelijk te blijven.

 

Meer over Stichting De Passerel