BBL Medewerker Maatschappelijke Zorg
Estinea

Functieomschrijving

Sta jij op een kruispunt? Blijf je doen wat je nu doet? Of ga je bij ons het avontuur aan in de zorg en ondersteuning van mensen met een beperking?

Bij Estinea zetten we ons in voor het levensgeluk van mensen met een beperking. We werken vanuit de overtuiging dat iedereen mee kan doen in de samenleving. Soms met ondersteuning van anderen en soms helemaal op eigen houtje. Om dat mogelijk te maken, werken we al twintig jaar in zelfsturende teams. Heb je een goed idee? Neem het initiatief en creëer kansen waar mensen met een beperking echt iets aan hebben. Of waar jouw collega’s iets aan hebben. Want bij Estinea krijg je niet alleen verantwoordelijkheid, we geven je ook de ruimte om daar iets mee te doen. Werkplezier staat hier hoog in het vaandel.

 

Wanneer je bij Estinea als BBL’er aan de slag gaat, volg je een opleiding die gemiddeld 3 jaar duurt. Tijdens de opleiding bieden we verschillende werkplekken, waardoor je kennis maakt met de verschillende facetten binnen de zorgverlening. De opleiding die je gaat volgen, wordt verzorgd in samenwerking met het Graafschap College of het ROC van Twente. Per week ga je één dag naar school. Vier uur van deze lesdag valt onder werktijd.

 

Waar kom je te werken?

Vanaf september hebben wij weer leerwerkplekken beschikbaar voor BBL (Beroeps Begeleidende Leerweg) leerlingen ter ondersteuning van mensen met een beperking. Ook voor leerlingen die al bezig zijn met de opleiding, maar bij Estinea hun opleiding willen vervolgen. De mensen die je begeleidt hebben intensieve ondersteuning, structuur en voorspelbaarheid nodig. Ze zijn sociaal-emotioneel kwetsbaar en kunnen zich moeilijk verplaatsen in de gedachten en gevoelens van anderen. Je werkt in een enthousiast team met leergierige collega’s. Met elkaar ben je verantwoordelijk voor het ondersteunen van de cliënten. Jullie kennen elkaars sterke punten, zo werkt jouw team optimaal samen. Wanneer het nodig is, kun je snel extra deskundigheid inzetten. Bijvoorbeeld van een gedragskundige, een arts Verstandelijk Gehandicapten of iemand van de ondersteunende diensten. Onze collega’s staan voor elkaar klaar en een antwoord laat nooit lang op zich wachten.

Functie eisen

Jij denkt in mogelijkheden. Je bent een collega die oprechte aandacht heeft voor de cliënten, gedreven is en ondernemend. Je ondersteunt mensen met een beperking om hun eigen keuzes te maken en het beste uit zichzelf te halen, zodat zij zo zelfstandig mogelijk zijn.

Pas jij bij Estinea?
- Je bent in het bezit van minimaal een vmbo theoretische leerweg-, mavo-, havo- of mbo-3 diploma, of;
- Je bent al gestart met de opleiding, maar wilt graag bij Estinea je opleiding vervolgen.
- Je wilt graag jouw talent om met mensen te werken benutten;
- Je vindt het vanzelfsprekend om jezelf een spiegel voor te houden, om samen te werken en om je collega’s aan te spreken op hun verantwoordelijkheden;
- Je wilt graag ontwikkelen door te leren en te werken.

Inschaling

• Je krijgt een leer-/arbeidsovereenkomst van minimaal 24 uur voor de duur van de opleiding. Wanneer je de opleiding met goed gevolg afrondt, biedt Estinea jou een contract voor onbepaalde tijd.


• Salaris is conform CAO Gehandicaptenzorg.

• Estinea vergoedt jouw studiekosten voor 100%.

• Je krijgt prima secundaire arbeidsvoorwaarden volgens een meerkeuzesysteem. Dit betekent dat je zelf aanvullende arbeidsvoorwaarden kunt kiezen die passen bij jouw persoonlijke situatie.

• Je bouwt pensioen op bij pensioenfonds Zorg en Welzijn en je ontvangt een eindejaarsuitkering en vakantiegeld.

• Je werkt bij een organisatie met het ‘Beste werkgevers Keurmerk’ en daar zijn we best trots op.

Bijzonderheden

Misschien bekijk je deze vacature omdat je wel een zorgdiploma of aanverwant diploma hebt zoals bijvoorbeeld Sport en Bewegen, onderwijsassistente of PABO, maar niet het diploma dat we in andere vacatures vragen. In dat geval komen we ook graag met je in contact! Je kan dan in combinatie met een korte aanvullende scholing direct starten als begeleider.

Is Estinea jouw nieuwe werkplek? We nodigen je van harte uit om te solliciteren op deze uitdagende en afwisselende baan. Reageer voor 7 juni met de knop ‘Solliciteer direct!’. We vinden het belangrijk dat je kunt motiveren waarom je voor de gehandicaptenzorg kiest, waarom Estinea je aanspreekt en welk beeld je van het werk als begeleider hebt. Probeer dit in je brief weer te geven.

De eerste selectiegesprekken staan gepland op maandag 12 juni en donderdag 15 juni in de ochtenden (Achterhoek), en op dinsdag 13 juni in de middag (Twente). De tweede ronde gesprekken volgen op woensdag 21 juni (Achterhoek) en op donderdagochtend 22 juni (Twente). Heb je nog vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Marlon Heesen (opleidingscoördinator) via telefoonnummer (088) 49 50 255, of stuur een mail naar [email protected].

Type Werkplein
Organisatie Estinea
Locatie Estinea
Postcode 7121DA
Stad Aalten
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niet van toepassing
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd voor de duur van de opleiding
CAO Gehandicaptenzorg
Externe url Bekijk
Functie(s) BBL SPW/MMZ 3
BBL SPW/MMZ 4
Publicatiedatum 25-05-2023
Reageer voor 07-06-2023
Ingangsdatum 01-09-2023
Nummer 120332

Estinea

We zijn er voor mensen met een (verstandelijke) beperking in de Achterhoek en Twente. Mensen die - met steun van familie en vrienden - volop meedoen in de samenleving. Ieder op zijn of haar eigen niveau en in zijn of haar eigen tempo. Estinea ondersteunt hen bij wonen, leren en werken. Zo gewoon en zo zelfstandig mogelijk. De mensen die wij ondersteunen wonen in individuele appartementen, meestal midden in de woonwijk. Bij Estinea werken ongeveer 800 betrokken medewerkers. Professionals die met passie hun werk doen en zich elke dag inzetten voor de circa 900 mensen die een beroep op ons doen. Daarnaast werken er ook ruim 425 enthousiaste vrijwilligers. Onze medewerkers staan dichtbij de mensen die zij ondersteunen. Zij werken in zelfsturende teams, die nauw samenwerken met ouders/vertegenwoordigers, familie en vrienden. De organisatiestructuur van Estinea is plat en de lijnen zijn kort. Dit versterkt de mogelijkheden om oplossingen te bieden waar men echt iets aan heeft.

Meer over Estinea