Begeleider 18 uur per week in Hengelo
Estinea

Functieomschrijving

Wat ga je doen?
Je begeleidt mensen met een matig tot licht verstandelijke beperking met bijkomende problematieken zoals autisme en psychische klachten. Samen met je collega's zorg je voor een fijn en warm ‘thuis'.  Je biedt ondersteuning en werkt samen met de bewoners aan de doelen in hun ondersteuningsplan. Elke cliënt heeft andere behoeftes en jij weet hierop aan te sluiten.  

Je denkt mee met de vraagstukken van een cliënt en probeert een adviserende rol aan te nemen. Je laat hem of haar zoveel als mogelijk  zelf de regie pakken. Waar nodig stel jij kaders en bewaak je deze grenzen. Op de locatie worden  regelmatig gezamenlijke activiteiten georganiseerd. Jij neemt het voortouw hierin en begeleidt deze activiteiten. Daarnaast zorg je er samen met je collega’s voor dat tijdens de gezamenlijke eetmomenten een lekkere maaltijd op tafel staat.  
 
Samen met je collega's ben je verantwoordelijk voor een prettige en rustige woon- en werksfeer. 
Het sociaal netwerk van cliënten, zoals ouders, vrienden en vrijwilligers, speelt een grote rol in het leven van bewoners. Je zoekt de samenwerking op met het netwerk en betrekt hen waar mogelijk.

Je werkt  alle diensten, zowel doordeweeks als  in het weekend. Doordeweeks is dit meestal in de avond en ochtend. Ook  slaapdiensten horen erbij.  Dit vraagt enige flexibiliteit.

Waar kom je te werken?

Je komt te werken op woonlocatie Bartelinkslaantje.  Dit is een prachtige boerderij aan de rand van de wijk Hasseler Es in Hengelo. Hier wonen 13 mensen met ieder een eigen appartement. Daarnaast is er een gezamenlijke ruimte waar samen wordt gegeten. De bewoners die je ondersteunt zijn tussen de 19 en 43 jaar oud. 
 
Je werkt in een zelfsturend team van betrokken medewerkers met diverse persoonlijkheden en uiteenlopende kwaliteiten. Ook werk je nauw samen met familie van bewoners en vrijwilligers. Wanneer het nodig is kun je snel extra deskundigheid inzetten. Bijvoorbeeld van een gedragskundige, een arts Verstandelijk Gehandicapten of iemand van de ondersteunende diensten. Onze collega's staan voor elkaar klaar en een antwoord laat nooit lang op zich wachten. 

Functie eisen

Wie ben jij?
Je denkt in mogelijkheden. Je bent een begeleider die oprechte aandacht heeft voor de cliënten. Je ondersteunt mensen met een beperking om hun eigen keuzes te maken en het beste uit zichzelf te halen, zodat zij zo zelfstandig mogelijk zijn. Je hebt een duidelijke en simpele manier van communiceren en bent in staat om vlot te  schakelen tussen de verschillende ondersteuningsvragen en communicatieniveaus. Je vindt het een uitdaging om regelzaken op te pakken binnen een zelfsturend team en kunt goed in teamverband en zelfstandig werken. 

Pas jij bij Estinea?
• Je hebt een relevant diploma op MMZ-niveau 3 of gelijkwaardig. 
• Je hebt ervaring in het werken met ondersteuningsplannen. 
• Je hebt meerdere jaren werkervaring in de gehandicaptenzorg. 
• Ervaring met de doelgroep is een must. 
• Je begrijpt het belang van samenwerking met het netwerk van een cliënt en weet hoe je die actief houdt, vergroot en versterkt. 
• Je vindt het vanzelfsprekend om jezelf een spiegel voor te houden, om samen te werken en om je collega’s aan te spreken op hun verantwoordelijkheden. 
• Je staat er, ook op momenten dat het spannend wordt.

Inschaling

Wat bieden wij?
Je krijgt veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en om je kennis en kwaliteiten breed in te zetten. Binnen je team en onze organisatie, want Estinea is een lerende organisatie. 
 
Past Estinea bij jou?
• Een contract voor onbepaalde tijd behoort tot de mogelijkheden. Of je zet je huidige dienstverband binnen Estinea voort. 
• De inschaling is in schaal 35 conform CAO Gehandicaptenzorg. 
• Je krijgt prima secundaire arbeidsvoorwaarden volgens een meerkeuzesysteem. Dit betekent dat je zelf aanvullende arbeidsvoorwaarden kunt kiezen die passen bij jouw persoonlijke situatie. 
• Je bouwt pensioen op bij pensioenfonds Zorg en Welzijn en je ontvangt een eindejaarsuitkering en vakantiegeld. 
• Je werkt bij een organisatie met het ‘Beste werkgevers Keurmerk’ 

Bijzonderheden

Pak je kans!

Zijn wij op zoek naar jou? Reageer met de knop ‘Solliciteer’. De vacature heeft geen sluitingsdatum. We zoeken graag door tot we de juiste kandidaat hebben gevonden. 
Heb je nog vragen over deze vacature? Bel met team Bartelinkslaantje via telefoonnummer: 088-4950780. Het team is te bereiken voor half 11 ’s ochtends en na half 3 ’s middags. 
 
Voor vragen over de procedure kan je contact opnemen met de afdeling P&O, telefoonnummer 088-4950250. 
 
Om in aanmerking te komen voor een functie bij Estinea, vragen wij je bij indiensttreding om een VerklaringOmtrent Gedrag (VOG). Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Type Vacature
Organisatie Estinea
Locatie Wonen Bartelinkslaantje
Postcode 7558PS
Stad Hengelo
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Externe url Bekijk
Functie(s) Begeleider niveau 3
Publicatiedatum 13-04-2022
Ingangsdatum zsm
Reageer voor 30-06-2022
Nummer 109971

Estinea

We zijn er voor mensen met een (verstandelijke) beperking in de Achterhoek en Twente. Mensen die - met steun van familie en vrienden - volop meedoen in de samenleving. Ieder op zijn of haar eigen niveau en in zijn of haar eigen tempo. Estinea ondersteunt hen bij wonen, leren en werken. Zo gewoon en zo zelfstandig mogelijk. De mensen die wij ondersteunen wonen in individuele appartementen, meestal midden in de woonwijk. Bij Estinea werken ongeveer 800 betrokken medewerkers. Professionals die met passie hun werk doen en zich elke dag inzetten voor de circa 900 mensen die een beroep op ons doen. Daarnaast werken er ook ruim 425 enthousiaste vrijwilligers. Onze medewerkers staan dichtbij de mensen die zij ondersteunen. Zij werken in zelfsturende teams, die nauw samenwerken met ouders/vertegenwoordigers, familie en vrienden. De organisatiestructuur van Estinea is plat en de lijnen zijn kort. Dit versterkt de mogelijkheden om oplossingen te bieden waar men echt iets aan heeft.

Meer over Estinea