Begeleider (20 - 28 uur per week, Groenlo)
Sius

Jij optimaliseert de zelfredzaamheid en de persoonlijke ontwikkeling van onze cliënten: volwassenen met een verstandelijke beperking en tekorten op het gebied van sociaal aanpassingsvermogen en (sociale) redzaamheid. Hierin begeleid je cliënten zowel individueel als in groepsverband, passend bij de ondersteuningsvraag.

Een greep uit de werkzaamheden zijn:

  • begeleiden en verzorgen van onze cliënten volgens het zorgplan;
  • ondersteunen van de cliënten op methodische wijze bij algemeen dagelijkse levensverrichtingen (ADL);
  • gericht zijn op het participeren in de samenleving en op het optimaliseren van de zelfredzaamheid en persoonlijke ontwikkeling van de cliënten;
  • observeren van cliënten, rapporteren en handelen als bij veranderingen in de toestand van de cliënt. Onder andere door dit te bespreken met de persoonlijk begeleider en/of behandelaren in te schakelen;
  • tijdig anticiperen op gedragsproblematiek en hierbij gepaste interventies inzetten;
  • ondersteunen van cliënten bij het onderhouden van een sociaal netwerk, informeren en onderhouden van contacten met dit netwerk en het netwerk betrekken bij het uitvoeren van het zorgplan;
  • organiseren van activiteiten op de locatie en begeleidt groepen of individuele cliënten hierbij.

Onze locatie Schans/Jaartsveld ligt dichtbij het centrum van Groenlo. In totaal wonen hier 25 volwassenen tussen de 25 en 85 jaar met verscheidene zorgvragen op gebied van geestelijke gezondheid. Meer informatie over de locatie vind je op https://www.sius.nl/locaties/schans-jaartsveld

Deze functie biedt ruimte voor eigen ontwikkeling. Je krijgt veel verantwoordelijkheid waarbij je vanuit zelfsturing handelt, maar uiteraard staan jouw collega's ook klaar voor advies en ondersteuning. We overleggen graag met je hoeveel uur je beschikbaar bent. In ruil voor jouw inspanning ontvang je een salaris conform CAO Gehandicaptenzorg FWG 3.0 functiegroep 35 (dit komt uit op minimaal € 2178,00 en maximaal € 3105,00 bruto op basis van een 36-urige werkweek). Bovendien ontvang je naast een vakantietoeslag van 8%, ook een onregelmatigheidstoeslag en een eindejaarsuitkering van 8,33%. Je wordt in eerste instantie aangesteld voor de duur van één jaar met de intentie om dit om te zetten naar een vast dienstverband.

Het leuke aan werken bij locatie Schans/Jaartsveld is dat zowel het team en de collega's als de cliënten erg divers zijn, wat het werk leuk en uitdagend maakt. Schans/Jaarsveld levert 24 uurs zorg, inclusief slaapdiensten. Iedere avond wordt er door onze kok een lekkere en gezonde maaltijd bereid. Voor de cliënten is het mogelijk om te helpen in de keuken. Bij onze locatie wonen cliënten in hun eigen appartement, maar is ook de mogelijkheid om gezellig samen te komen in de gezamenlijke woonkamers en het terras buiten. 

Onze ideale kandidaat heeft een basishouding die uitgaat van aandacht, respect, interesse en gelijkwaardigheid. Je lost dagelijkse knelpunten in de uitvoering van het zorgplan op en werkt zelfstandig, systematisch en hygiënisch. Jij:

  • hebt een diploma in de richting van begeleiding en verzorging op minimaal mbo-3 niveau en;
  • draait mee in alle voorkomende diensten, waaronder ook slaapdiensten.

Werken bij Sius
Leven is ontdekken!

Vanuit deze overtuiging doen wij wat we doen. Bij Sius is iedereen welkom die ondersteuning nodig heeft. Waar ze vandaan komen, hun leeftijd, wat ze wel of niet kunnen, waar ze in geloven, alles is goed. Want het gaat om hen, om wie zij zijn. We willen graag ontdekken wat zij belangrijk vinden. Wat hun kracht is en wat hen gelukkig maakt. En hoe zij het leven kunnen leiden dat zij graag willen. Wij ondersteunen hen daarbij.

Wij zijn geen doorsnee zorgverlener. Bij ons werken vakmensen met een intrinsieke motivatie om het leven van anderen fijner te maken. Juist omdat ieder mens anders is, geloven we dat een vastomlijnde werkwijze, volgens vooraf bepaalde stappen, zelden alleen de best passende oplossing is. En daarom kijken we verder dan dat.

We ondersteunen meer dan 850 mensen in de hele Achterhoek. Dat doen we met ongeveer 600 medewerkers en 350 vrijwilligers.

Vragen?
Het team Schans/Jaartsveld vertelt je graag meer. Ze zijn bereikbaar op 0544-461647 of via [email protected].

Solliciteren?
Wij zien je reactie graag tegemoet! Ben jij de geschikte kandidaat? Dan maken we een afspraak voor een gesprek.

Je kunt je sollicitatie uitsluitend sturen via www.zorgselect.nl. Hier tref je de vacature aan onder nummer 119750 en heb je direct de mogelijkheid om te reageren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst.

Type Vacature
Organisatie Sius
Locatie Sius, Team Schans/Jaartsveld in Groenlo
Postcode 7141DD
Stad Groenlo
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Functie(s) Begeleider niveau 3
Publicatiedatum 02-05-2023
Reageer voor 07-06-2023
Nummer 119750
Doorsturen Bekijk PDF

Sius

Sius biedt zorg en ondersteuning in de regio Oost-Gelderland. Wij zijn er voor mensen met een (verstandelijke) beperking. Je kunt bij ons terecht voor bijvoorbeeld jeugdzorg, wonen met ondersteuning, begeleiding bij werk en zorgadvies en behandeling. Elke dag, op ieder moment.

Bij Sius is iedereen welkom. Het maakt niet uit wie je bent, hoe oud je bent of waar je in gelooft. Belangrijker dan de hulpvraag van onze cliënten vinden wij zijn/haar mogelijkheden. Het gaat om onze cliënt. Om de dingen die hij/zij belangrijk vindt. En dat hij/zij het leven kan leiden dat hij/zij wilt. Wij ondersteunen daarbij. Dat is waar het om gaat bij Sius.

Met meer dan 680 medewerkers en zo’n 350 vrijwilligers zetten we ons elke dag in voor onze bijna 840 cliënten. We hebben 45 locaties in heel Oost-Gelderland.

Meer over Sius