Begeleider VG agogisch of verzorgend
De Twentse Zorgcentra

Ben jij de begeleider die mensen met een verstandelijke beperking kan helpen en bijstaan om een gewone en fijne leefsituatie te creëren?

Waar kom je te werken?
Als begeleider bied je passende ondersteuning voor onze verschillende cliënten met een verstandelijke beperking. Bij ons wonen cliënten met een lichte, matige of ernstige verstandelijke beperking.

LVB: Dit zijn cliënten met een licht verstandelijke beperking. Mensen met een LVB worden vaak overschat, doordat zij goed kunnen spreken, hun mening kenbaar kunnen maken en over het algemeen zelfredzaam zijn. Deze doelgroep ondervindt door hun beperking moeite om zich in bijvoorbeeld sociale situaties te handhaven of hebben andere, specifieke begeleidingsvragen.

MVB: Dit zijn cliënten met een matig verstandelijke beperking. Zij kunnen veel zelf, maar hebben tegelijkertijd begeleiding nodig bij het inrichten van hun leven en het begrijpen van de wereld om hen heen. Ze hebben jou als begeleider nodig om zich veilig te voelen. Er is relatief weinig qua ondersteuning in ADL nodig. We houden in de gaten of de cliënten zich goed verzorgen en controleren bijvoorbeeld bij het douchen en tandenpoetsen.

EVB: Dit zijn cliënten met een ernstig verstandelijke beperking. Vaak zijn zij voor een groot deel afhankelijk van hulp bij dagelijkse handelingen. Zichzelf verzorgen en deelnemen aan de maatschappij gaat lastig. Het komt ook regelmatig voor dat de verbale communicatie in mindere mate aanwezig is. Voor deze cliënten bieden we vaak belevingsgerichte zorg en begeleiding.

Een woongroep kan bestaan uit bijvoorbeeld alleen MVB-cliënten, maar ook uit een mix van alle drie de doelgroepen. Dit zorgt voor een diverse en leuke groepsdynamiek. Dit alles doen we samen, binnen een cultuur waarin jij mag leren en groeien. We kijken heel goed naar cliënten, maar ook naar onszelf. Als professional ben jij je eigen instrument.

Wat bieden wij?
Diversiteit, dat is zeker. Juist binnen het profiel VG is elke groep anders. We bieden je betekenisvol werk met veel ontwikkelmogelijkheden, zowel beroepsinhoudelijk als voor jou persoonlijk. Je krijgt met je collega’s regelruimte om dingen op te pakken en om je te verdiepen in onderwerpen die bij jou passen.

  • Een contract voor onbepaalde tijd.
  • Een salaris van maximaal € 3.105,- (FWG 35). Dit geldt bij een fulltime werkweek (= 36 uur) conform de CAO Gehandicaptenzorg.
  • Een meerkeuzesysteem: kies zelf je arbeidsvoorwaarden via het meerkeuzesysteem, denk bijvoorbeeld aan het fietsplan, contributie sportvereniging, extra vergoeding reiskosten, extra verlof en de pc/laptop/tablet/smartphone-regeling.

Wat laat jij zien?
Passie voor je werk en hart voor de cliënten, dat vinden we het allerbelangrijkst. En natuurlijk komen daar competenties als zelfreflectie, ondernemerschap en het geven van feedback bij, maar we gaan ervan uit dat je dit in praktijk laat zien of gaat ontwikkelen.

Om direct aan de slag te kunnen als begeleider, is een afgeronde verzorgende of agogische opleiding op minimaal kwalificatieniveau 3 vereist. Beschik je (nog) niet over dit niveau, dan nodigen we je toch van harte uit om te solliciteren. Samen bekijken we wat er mogelijk is om tot het vereiste niveau te komen.

Wil je meer weten?
Heb je liever eerst persoonlijk contact? Bel, mail of app gerust. Je vindt onze contactgegevens onderaan deze pagina.

VOG
De Twentse Zorgcentra is verplicht om van nieuwe medewerkers die van extern komen, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, alvorens een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. De aanvraag voor de VOG en de vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O.

Acquisitie
‘Meewerven’ op deze vacature is niet nodig, we vullen deze graag zelf in.

Type Werkplein
Intern nummer 23.000
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie De Twentse Zorgcentra
Postcode 7524 AK
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd In overleg
Uren van 16
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) Begeleider niveau 3
Begeleider niveau 4
Verzorgende IG
Verzorgende niveau 3
Publicatiedatum 06-03-2023
Reageer voor 04-04-2023
Nummer 118344
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 2.000 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2.500 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. Wij stellen ons ten doel om ‘jouw leven samen te ondersteunen, dichtbij en deskundig’. Met in de eerste plaats aandacht voor persoonlijke wensen van onze cliënten.

Wij werken vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams.

Onze cliënten wonen onder andere op de beschermde (deels besloten) en mooie terreinen van de LosserHof en ‘t Bouwhuis. Zij leven, wonen, werken en recreëren hier in een omgeving die nadrukkelijk rekening houdt met hun mogelijkheden en beperkingen. Daarnaast bieden we ook meer kleinschaligere woon- en werkvoorzieningen in onder andere Almelo, Tubbergen en Nijverdal.

Meer over De Twentse Zorgcentra