Begeleider
's Heeren Loo Oost-Nederland

"Kan jij mij helpen om te gaan met mijn emoties? Signaleer jij mijn hulpvraag als ik zelf niet weet hoe ik om hulp moet vragen? Ik wil me thuis voelen en een gezellige woonomgeving hebben"

Waar ga je werken?
Hier wonen 6 cliënten in de leeftijd van 40 jaar en ouder. Zij zijn matig tot ernstig verstandelijk beperkt. Daarnaast is er sprake van bijkomende psychische problematiek. Samen richten we ons op het creëren van een fijne, huiselijke sfeer.

Met behulp van de methodiek Triple C worden de cliënten gestimuleerd om samen met hun begeleiders de activiteiten van het dagelijkse leven te ervaren. De cliënt wordt aangemoedigd om zoveel mogelijk taken zelfstandig te doen, maar de begeleider ondersteunt waar nodig (samen 100%). Op deze wijze worden kleine succeservaringen opgedaan en de competenties van de cliënt worden vergroot.

In deze woning is een meewerkend teamcoördinator.

Wie ga je helpen?
Met jouw manier van begeleiden zorg je ervoor dat de cliënt vertrouwen krijgt in zichzelf én in zijn omgeving. In principe volgen ze een individueel dagprogramma en sommigen gebruiken picto's. Ook is er een groepsprogramma en is de dag verdeeld in werkblokken.
Verbale communicatie is mogelijk en korte opdrachten worden begrepen. Jouw uitdaging is om te ontdekken wat een cliënt precies wil of bedoelt. Je bent creatief om dit te uit te zoeken.

De cliënten vragen ondersteuning van de ADL, dit varieert van verbale ondersteuning tot volledige overname. Er kan agressie voorkomen, dit is dan vooral gericht op automutilatie.

Hoe ga je helpen?
Iedere cliënt is uniek. Iedere integraal begeleider ook. Want jouw manier van begeleiden is anders dan die van je collega. Misschien begeleid jij met humor, met eindeloos geduld of met tomeloos veel energie. Misschien ontdek jij net dé manier om een cliënt te stimuleren, om hem aan het lachen te maken en te laten groeien.

Jij begeleidt de cliënt met wonen en dagbesteding. Op die manier krijgt hij niet te maken met wisselende gezichten en blijft de kwaliteit van zorg gewaarborgd. Dagbesteding is gericht op het hebben van een positieve beleving. Cliënten worden ook betrokken bij de dagelijkse bezigheden zoals koken, wassen etc. Kleine successen vier je samen.

We werken met de methodiek Samen Houvast en Triple C.

Dit bieden wij
 • Een fijn team collega's waarin iedereen zich 200% inzet om de cliënten een fijne dag te geven.
 • Een werkweek tussen de 24 en 32 uur. Samen spreken we af welk aantal het best bij jou past.
 • Lange diensten, van 07.00 - 15.30 of van 15.00 - 22.00 uur, dus jouw reistijd is beperkt.
 • Een brutosalaris conform de CAO Gehandicaptenzorg van minimaal € 2.236,- tot maximaal € 3.154,- (FWG 40) bij een fulltime dienstverband, gebaseerd op je ervaring en opleiding.
 • Een toeslag voor het werken in de avonden, weekenden en op feestdagen.
 • Vakantietoeslag van 8% in mei.
 • Een vaste eindejaarsuitkering van 8,33% in december.
 • 144 uur vakantie per jaar op basis van 36 uur per week.
 • 57 uur Persoonlijk Budget Levensfase (PBL) per jaar op basis van 36 uur per week. Die je bijvoorbeeld kan inzetten als extra vakantie-uren.
 • Als grootste zorgaanbieder in de gehandicaptenzorg van Nederland werken we met veel verschillende doelgroepen. Dat betekent dat je kunt profiteren van talloze carrièrekansen en ruime doorgroeimogelijkheden op al onze locaties.
 • Persoonlijke groei, inzicht en regie over je eigen ontwikkeling via 'Mijn Leeromgeving' en e-learning via GoodHabitz.
 • We werken binnen 's Heeren Loo persoonsgericht. Dat betekent dat je werkt vanuit de zorgvraag van de cliënt en tegelijkertijd jouw persoonlijke wensen hier zoveel mogelijk op afstemt.
Dit ben jij
Je hebt een relevante afgeronde zorgopleiding op minimaal MBO-niveau 3.

Verder verwachten wij dat je:
 • ervaring hebt als begeleider in de gehandicaptenzorg met cliënten die zowel begeleiding als verzorging nodig hebben
 • kennis en ervaring met Triple C hebt, of bereid bent om je deze methodiek eigen te maken
 • communicatief vaardig bent
 • flexibel inzetbaar bent tussen 07.00 - 23.00 uur. Nachtzorg is centraal geregeld
Sollicitatieprocedure
Wil je meer weten over deze vacature en/ of het werken bij 's Heeren Loo dan komen we graag met je in contact. Je bent welkom om een kennismakingsafspraak in onze agenda's te plannen. We hebben hiervoor een aantal mogelijkheden. Je kunt hier een belafspraak inplannen maar, als je liever kennismaakt door middel van een wandeling over het terrein kan dat ook door hier een afspraak in te plannen. Je mag natuurlijk je ook je contact gegevens achterlaten, dan nemen wij contact met je op.

Je mag ook contact opnemen met Solveig Riesebeek, manager zorg, via telefoonnummer 06 - 83 58 36 95, of met Bram Spanjersberg, recruitment, via telefoonnummer 06 - 51 72 52 20.

We voeren doorlopend gesprekken. Wanneer we voldoende geschikte kandidaten hebben gevonden, sluiten we de vacature.

Type Vacature
Organisatie 's Heeren Loo Oost-Nederland
Locatie Apeldoorn
Postcode 7325 BA
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Part time
Uren van 24
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Externe url Bekijk
Functie(s) Begeleider niveau 3
Begeleider niveau 4
Begeleider wonen
Publicatiedatum 21-09-2022
Reageer voor 09-10-2022
Nummer 114117

's Heeren Loo Oost-Nederland

Een goed leven en mooi werk. Anderen helpen om hun eigen keuzes te maken en hun dromen te realiseren. Dat doen we met hart en ziel voor mensen met een verstandelijke en/of andere beperking. Samen met de mensen die belangrijk voor hen zijn. Zo zorgen we samen voor een goed leven voor mensen met een beperking. Dat is mooi werk!

Meer over 's Heeren Loo Oost-Nederland