Begeleider behandeling, Huygenstraat, 28 uur per week
De Lichtenvoorde

Wij geloven in de kracht van mensen.
We dagen de ander uit om te denken in mogelijkheden.

Vanuit deze overtuiging doen wij wat we doen.

De Lichtenvoorde ondersteunt mensen met een beperking. We zijn als organisatie volop in beweging. De kwaliteit van leven, gezien door de ogen van de cliënt, staat daarbij centraal. Cliënten bij De Lichtenvoorde maken deel uit van de samenleving. Onze zorg en dienstverlening is er op gericht dat ze zoveel mogelijk de regie over hun eigen leven hebben. En dat ze, waar dat mogelijk is, eigen verantwoordelijkheid nemen.

De Lichtenvoorde herkent, erkent en respecteert cliënten en hun mogelijkheden. Daarbij kijken we niet naar leeftijd, seksuele voorkeur, afkomst, levensovertuiging of hulpvraag. De basis van onze zorg en dienstverlening is een respectvolle omgang tussen cliënten, verwanten, medewerkers en vrijwilligers. In onze zorg en dienstverlening nemen we het netwerk van de cliënt mee.

Voor onze locatie Huygenstraat, een LVB behandelgroep in Gendringen, zijn wij op korte termijn op zoek naar een enthousiaste en gemotiveerde:

Begeleider Behandeling
(28 uur per week)

Locatie Huygenstraat
Het gaat om een orthopedagogische behandelgroep waar jongeren in de leeftijd van 8-20 jaar met een licht verstandelijke beperking en bijkomende gedragsproblemen verblijven. Het zijn vier groepen, gesitueerd als 4 woningen in een reguliere woonwijk in Gendringen, waarin per groep 4 jongeren wonen. Op elke woning werkt 1 begeleider. Er is sprake van individuele behandeldoelen en –trajecten, waarin de jongere zo veel mogelijk zelf de regie voert. De jongeren gaan overdag naar school, werk of dagbesteding, en de vrije tijd is ingevuld zoals passend bij de mogelijkheden van de jongere en zijn/haar netwerk. Het netwerk wordt zo veel mogelijk betrokken bij de behandeling. Er wordt gewerkt met het rapportage- en behandelsysteem Jouw Omgeving, waardoor de jongere zo veel mogelijk betrokken wordt bij de voortgang van de behandeling en alles wat daar in de dagelijkse routine bij komt kijken. Er wordt gewerkt volgens de methodiek “competentiegericht werken” en er zijn aanvullende scholingen op gebied van seksualiteit en weerbaarheid.

De behandeling wordt vormgegeven in een team van pedagogisch medewerkers, met ondersteuning van een gedragskundige, teammanager en aanvullende disciplines en therapeuten.

Wat wij vragen?

 • Je hebt een voor de doelgroep relevante opleiding met diploma op minimaal MBO-4 niveau.
 • Je hebt veel zelfinzicht en kunt je eigen handelen en doen goed reflecteren.
 • Je moet methodisch kunnen werken.
 • Je dient te beschikken over een grote mate van flexibiliteit. Dit betekent dat je je benadering snel kunt aanpassen om doelgericht en effectief te kunnen handelen.
 • Ervaring in het werken met LVB-jongeren is een pré.
 • Je bent daadkrachtig en weet van aanpakken.
 • Je bent iemand die gezond en veerkrachtig in het leven staat.
 • Je bent stressbestendig.
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs.

Wat zijn de taken?

 • Uitvoering geven aan al datgene dat is afgesproken in de zorg- en behandelplannen.
 • Geeft binnen de kaders van de observatie en het behandelklimaat inhoud en vorm aan het dagelijkse leven binnen de woongroep.
 • Draagt zorg voor de juiste veiligheid binnen de woongroep en neemt zo nodig maatregelen ter voorkoming van onveilige situaties.
 • Het bevorderen van deelname door cliënten aan de samenleving door stimuleren van nieuwe contacten in de samenleving.
 • Het uitvoeren van specifieke ondersteunende taken ten behoeve van het functioneren van het team.
 • Het stimuleren en motiveren van teamleden door middel van het geven en ontvangen van feedback.

 Wat wij bieden?

 • Een uitdagende baan met veel dynamiek.
 • Een innovatieve organisatie, waarin zelfsturing en zelfwerkzaamheid ondersteunt en gestimuleerd wordt.
 • Een organisatie die ruimte biedt voor eigen ontwikkeling en scholing.
 • Een salaris conform de CAO Gehandicaptenzorg FWG 3.0 functieschaal 40; Naast onregelmatigheidstoeslag, ontvang je jaarlijks vakantietoeslag (8%), een eindejaarsuitkering (7,05%) en een persoonlijk budget (€ 150,00). Ook kun je gebruik maken van onze fietsregeling.
 • Een aanstelling vooralsnog voor de duur van een jaar met zicht op onbepaalde tijd.

Informatie
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Ellen Notkamp (zorgteammanager), telefonisch bereikbaar via nummer 0544-371130.

Solliciteren?
Dan zien wij je reactie graag tegemoet! Je kunt solliciteren tot en met 28 april 2019.
Je kunt je sollicitatie uitsluitend sturen via www.zorgselect.nl. Hier tref je de vacature aan onder nummer 45166 en heb je direct de mogelijkheid om te reageren.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op woensdag 1 mei 2019.

Type Vacature
Organisatie De Lichtenvoorde
Locatie De Lichtenvoorde, Team Huygensstraat in Gendringen
Postcode 7081AM
Stad Gendringen
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Ellen Notkamp
Functie(s) Begeleider niveau 4
Publicatiedatum 15-04-2019
Ingangsdatum z.s.m.
Reageer voor 29-04-2019
Nummer 45166
Doorsturen Bekijk PDF

De Lichtenvoorde

Vanuit Oost-Gelderland ondersteunt en begeleidt zorginstelling De Lichtenvoorde kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking in wonen, werken en leven. Met ongeveer 650 medewerkers en meer dan 100 vrijwilligers ondersteunt De Lichtenvoorde mensen met een beperking van alle leeftijden; van jong tot heel oud. En met een lichte of een zwaardere zorgvraag. Omdat iedereen zijn eigen leven heeft, ondersteunt De Lichtenvoorde waar nodig!

Meer over De Lichtenvoorde