Begeleider behandeling Europaweg, 28 uur per week
De Lichtenvoorde

Wij geloven in de kracht van mensen.
We dagen de ander uit om te denken in mogelijkheden.

Vanuit deze overtuiging doen wij wat we doen.

De Lichtenvoorde ondersteunt mensen met een beperking. We zijn als organisatie volop in beweging. De kwaliteit van leven, gezien door de ogen van de cliënt, staat daarbij centraal. Cliënten bij De Lichtenvoorde maken deel uit van de samenleving. Onze zorg en dienstverlening is er op gericht dat ze zoveel mogelijk de regie over hun eigen leven hebben. En dat ze, waar dat mogelijk is, eigen verantwoordelijkheid nemen.

De Lichtenvoorde herkent, erkent en respecteert cliënten en hun mogelijkheden. Daarbij kijken we niet naar leeftijd, seksuele voorkeur, afkomst, levensovertuiging of hulpvraag. De basis van onze zorg en dienstverlening is een respectvolle omgang tussen cliënten, verwanten, medewerkers en vrijwilligers. In onze zorg en dienstverlening nemen we het netwerk van de cliënt mee.

Voor een LVB behandelgroep in Lichtenvoorde zijn wij  op zoek naar een enthousiaste en gemotiveerde;

Begeleider Behandeling

(28 uur per week )

Locatie Europaweg
De Europaweg in Lichtenvoorde is een  behandelgroepen van stichting de Lichtenvoorde waar 12 jongeren wonen, momenteel in de leeftijd van 11 tot 18 jaar.  De Europaweg is een verbouwde boerderij aan de rand van Lichtenvoorde en is opgedeeld in een voor- en achterhuis.

De cliënten groep is opgedeeld in twee leefgroepen van zes jongeren.

In het achterhuis zijn de zes slaapkamers op de begane grond, aansluitend aan de gezamenlijke woonkamer. Op deze groep wonen de jongeren die veel nabijheid en sturing van de begeleiding nodig hebben. Op het voorhuis bevinden de slaapkamers zich boven. Hier wonen over het algemeen de wat oudere jongeren. Naast afspraken die voor alle jongeren gelden, worden er daarnaast zoveel mogelijk individuele afspraken gemaakt, die bijdragen aan de individuele behandeling van de jongeren.

Bij onze jongeren is er sprake van een licht verstandelijke beperking en bijkomende problematiek zoals trauma, hechtingsproblematiek, ASS en gedragsproblemen.

De jongeren gaan overdag naar school, werk of dagbesteding, en de vrije tijd is ingevuld zoals passend bij de mogelijkheden van de jongere en zijn/haar netwerk. Het netwerk van de jongere wordt zo veel mogelijk betrokken bij de behandeling. Er wordt gewerkt met het rapportage- en behandelsysteem Jouw Omgeving, waardoor de jongere zo veel mogelijk betrokken wordt bij de voortgang van de behandeling en alles wat daar in de dagelijkse routine bij komt kijken. Er wordt gewerkt volgens de methodiek “competentiegericht werken” en er zijn aanvullende scholingen op gebied van seksualiteit en weerbaarheid. De behandeling wordt vormgegeven in een team van pedagogisch medewerkers, met ondersteuning van een gedragskundige, zorgteammanager en aanvullende disciplines en therapeuten.

Wat wij vragen?

 • Voor een voor de doelgroep relevante opleiding met diploma op minimaal MBO-4 niveau.
 • Zelfinzicht is nodig om goed op je eigen handelen en doen te kunnen reflecteren
 • Je moet methodisch kunnen werken
 • Je dient te beschikken over een grote mate van flexibiliteit. Dit betekent dat je je benadering snel kunt aanpassen om doelgericht en effectief te kunnen handelen;
 • Ervaring in het werken met LVB-jongeren is een pré
 • Daadkrachtig/aanpakker
 • Iemand die gezond en veerkrachtig in het leven staat
 • Stressbestendig
 • In bezit van rijbewijs

Wat zijn de taken?

 • Uitvoering geven aan al datgene dat is afgesproken in de zorg- en behandelplannen
 • Geeft binnen de kaders van de observatie en het behandelklimaat inhoud en vorm aan het dagelijkse leven binnen de woongroep
 • Draagt zorg voor de juiste veiligheid binnen de woongroep en neemt zo nodig maatregelen ter voorkoming van onveilige situaties
 • Het bevorderen van deelname door cliënten aan de samenleving door stimuleren van nieuwe contacten in de samenleving
 • Het uitvoeren van specifieke ondersteunende taken ten behoeve van het functioneren van het team
 • Het stimuleren en motiveren van teamleden door middel van het geven en ontvangen van feedback

Wat wij bieden?

 • Een uitdagende baan met veel dynamiek;
 • Een innovatieve organisatie, waarin zelfsturing en zelfwerkzaamheid ondersteunt en gestimuleerd wordt
 • Een organisatie die ruimte biedt voor eigen ontwikkeling en scholing
 • Een salaris conform de CAO Gehandicaptenzorg FWG 3.0 functieschaal 40; Naast onregelmatigheidstoeslag, ontvang je jaarlijks vakantietoeslag (8%) en een eindejaarsuitkering.
 • Aanstelling vooralsnog voor de duur van een jaar met zicht op onbepaalde tijd.

Informatie
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Ellen Notkamp, zorgteammanager, telefonisch bereikbaar via nummer 0544-371130.

Geïnteresseerd?
Dan zien wij je reactie graag tegemoet. Je kunt je sollicitatie uitsluitend sturen via www.zorgselect.nl. Hier tref je de vacature aan onder nummer 52758 en heb je direct de mogelijkheid om te reageren.

De vacature staat open tot we een geschikte kandidaat hebben gevonden.

 

Type Vacature
Organisatie De Lichtenvoorde
Locatie De Lichtenvoorde, Team Europaweg in Lichtenvoorde
Postcode 7131MH
Stad Lichtenvoorde
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Ellen Notkamp
Functie(s) Begeleider niveau 4
Publicatiedatum 30-04-2020
Reageer voor 01-06-2020
Ingangsdatum 30-04-2020
Nummer 52758
Doorsturen Bekijk PDF

De Lichtenvoorde

Vanuit Oost-Gelderland ondersteunt en begeleidt zorginstelling De Lichtenvoorde kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking in wonen, werken en leven. Met ongeveer 650 medewerkers en meer dan 100 vrijwilligers ondersteunt De Lichtenvoorde mensen met een beperking van alle leeftijden; van jong tot heel oud. En met een lichte of een zwaardere zorgvraag. Omdat iedereen zijn eigen leven heeft, ondersteunt De Lichtenvoorde waar nodig!

Meer over De Lichtenvoorde