Begeleider bij auditief beperkte cliënten
's Heeren Loo Oost-Nederland

'Begrijp jij dat ik soms iets wil, maar dit niet kan of niet goed kan aangeven in woorden? Kun jij mijn vraag begrijpen en vertalen? Wil jij mijn taal leren?'

Waar ga je werken?
Sinds 2016 heeft het zorgpark van 's Heeren Loo in Ermelo een speciaal hofje voor onze bewoners met een auditieve beperking. Deze woonvoorziening bestaat uit diverse appartementen en studio's met een prachtige gezamenlijke binnentuin. Wij zijn collega's, verdeeld over 3 teams, die iedere dag vol enthousiasme zorg verlenen voor onze 32 bewoners. Onze bewoners kunnen naast hun auditieve en verstandelijke beperking bijkomende begeleidingsvragen hebben die bijvoorbeeld voortkomen uit een psychiatrische stoornis zoals ASS.

Wie ga je helpen?
Mensen met een verstandelijke en auditieve beperking kunnen vaak niet goed uitleggen waarom ze boos of verdrietig zijn. Dit kan zich uiten in verbale en/of non-verbale reacties. Iedere bewoner heeft een eigen taal, een eigen manier van communiceren. Dit kan via de Nederlandse Gebarentaal, vingerspelling, pictogrammen en foto's. Het opmerken van de signalen, zowel verbaal als non-verbaal, is belangrijk om onze bewoners een fijne dag te geven waar zij zich veilig voelen. Samen met je enthousiaste collega's zorg je voor een fijn thuis voor onze bewoners, waardoor jij het verschil kunt maken in een mooi leven voor hen.

Hoe ga je helpen?
De ondersteuning die wij onze bewoners bieden, varieert van begeleidende ondersteuning tot verzorging. Bij ons staat de individuele hulpvraag van de bewoner centraal. Zij hebben allemaal een eigen ondersteuningsvraag waardoor zij kunnen ontwikkelen binnen hun eigen mogelijkheden. De vraag is soms simpel, soms ingewikkeld. Wij vinden het daarom iedere dag weer een uitdaging zo goed mogelijk aan te sluiten bij deze ondersteuningsvraag.

We werken met Triple-C behandelmethode als basishouding. Dit betekent dat je je elke dag afvraagt: Kan ik anders kijken? Moet ik anders denken? Kan ik anders doen? Bij ons kan je een opleiding in de behandelmethode volgen.

Onze bewoners en medewerkers vinden het heel prettig dat meer auditief beperkte begeleiders de teams komen versterken! Bekijk de oproep van collega's Justien, Wilma en Sanne en zie hoe graag zij willen dat jij hun team komt versterken!Dit bieden wij
  • We bieden jou een contract voor bepaalde tijd voor de duur van een jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
  • Een brutosalaris conform de CAO Gehandicaptenzorg van minimaal € 1861 tot maximaal € 2766 (FWG 35) bij een fulltime dienstverband, gebaseerd op je ervaring en opleiding.
  • Financiële vergoeding voor het werken in de avonden, weekenden en feestdagen.
  • Vaste eindejaarsuitkering van 8,33%, studiekostenfaciliteiten en een Persoonlijk Budget Levensfase naast de wettelijke vakantie-uren en een vakantietoeslag van 8%
  • We geven je de ruimte om door te groeien en je te ontwikkelen in je vak met training en scholing.
  • Scholing in een nieuwe volwaardige taal, namelijk de Nederlandse gebarentaal en je leert meer over de totale communicatie.
  • Het aantal contracturen is in overleg.
Dit ben jij
  • Je hebt een mbo-opleiding op minimaal niveau 3 richting gezondheidszorg of welzijn en al enige ervaring in de gehandicaptenzorg met cliënten met MVG.
  • Je bent bekend met Triple C en beheerst de Nederlandse gebarentaal of wil dit graag leren.
  • Je staat stevig in je schoenen, bent gewend feedback te geven/ontvangen en toe te passen in je werk en je kunt reflecteren op eigen denken en handelen.
Sollicitatieprocedure
We willen graag kennis met je maken, dus na je sollicitatie nemen wij zo snel mogelijk contact op. Een meedraaidienst is onderdeel van de procedure om een goed beeld van jou te krijgen en jou een beeld te geven van de woning en onze werkwijze. En als dit niet bij jouw wensen en behoeften aansluit, dan kijken we graag met jou naar andere mogelijkheden.

Kunnen wij je verder helpen?
Heb je vragen over de vacature? Neem dan gerust contact op met Hilde Kruik, manager zorg, via: 06 - 10 45 96 37. Of bel of app met Joëlla Morssink (recruiter) via 06-82 50 14 70.

Heb je vragen over werken bij 's Heeren Loo? Bijvoorbeeld over hoe jouw sollicitatieproces verloopt, of welke vacature het best bij je past? Iedere maandag van 12:00 tot 12:30 uur helpen onze recruiters je verder door alle vragen te beantwoorden in de livechat op Facebook.

Ook in deze onzekere tijden van het coronavirus zijn we op zoek naar nieuwe collega's. Want de zorg gaat altijd door, ook als het moeilijk wordt. En juist nu kunnen we jouw deskundigheid en inzet extra goed gebruiken. Daarom willen graag kennis met jou maken. Tegelijkertijd houden we rekening met de voorschriften van het RIVM.

Type Vacature
Organisatie 's Heeren Loo Oost-Nederland
Locatie Ermelo
Postcode 3853 JD
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Part time
Uren van 28
Uren tot 28
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Externe url Bekijk
Functie(s) Persoonlijk Begeleider
Groepsbegeleider
Begeleider/Werkbegeleider
Begeleider wonen
Begeleider niveau 6
Begeleider niveau 5
Begeleider niveau 4
Begeleider niveau 3
Sociaal psychiatrisch hulpverlener (SPH)
Hulpverlener
ADL medewerker
Publicatiedatum 11-01-2021
Reageer voor 12-03-2021
Nummer 57028

's Heeren Loo Oost-Nederland

Een goed leven en mooi werk. Anderen helpen om hun eigen keuzes te maken en hun dromen te realiseren. Dat doen we met hart en ziel voor mensen met een verstandelijke en/of andere beperking. Samen met de mensen die belangrijk voor hen zijn. Zo zorgen we samen voor een goed leven voor mensen met een beperking. Dat is mooi werk!

Meer over 's Heeren Loo Oost-Nederland