Begeleider Centrum Zuid apeldoorn
Riwis Zorg & Welzijn

Functieomschrijving

De functie

Voor onze Beschermd Wonen locatie in Apeldoorn zijn we op zoek naar een deskundige en enthousiaste collega voor 24 uur per week. In een energiek en bevlogen team geef je samen met je 12 collega's begeleiding aan 22 cliënten met een WMO of WLZ indicatie. De cliënten hebben diverse psychiatrische achtergronden en zijn in de leeftijd van begin 20 tot in de 60 jaar. Het team levert 24 uurs zorg, wat voor jou betekend dat je ook slaapdiensten draait, naast vroege en late diensten. 

In de functie van begeleider B biedt je begeleiding bij het wonen, werken en welzijn aan cliënten om hen zo zelfstandig mogelijk te laten functioneren. Je staat open voor zorginhoudelijke coaching van de begeleider A, maar geeft ook advies en ondersteuning aan de begeleider A. Je onderhoud contacten met naastbetrokkenen en interne en externe samenwerkingspartners. Je biedt zowel individuele begeleiding als groepsactiviteiten aan op basis van de doelen van de cliënten. 

Kom je bij ons aan voor een kop koffie? Je bent van harte welkom! 

De locatie 

De locatie beschikt over 16 appartementen en 2 woonhuizen. In de woonhuizen hebben cliënten een eigen slaapkamer en wordt de huiskamer en het sanitair gedeeld. De kantoorlocatie en woonplekken zijn gesitueerd rondom de Aluminiumweg en Apeldoorn Centrum/Zuid. Deze locatie is goed bereikbaar met eigen vervoer of het openbaar vervoer. Tevens zijn alle faciliteiten goed bereikbaar voor medewerkers en cliënten. 

Over Riwis

Riwis is een herstel ondersteunende organisatie. Dat betekent dat wij cliënten ondersteunen bij hun persoonlijke unieke herstelproces, gericht op het vinden van een nieuwe betekenis en zin in het leven. Bij Riwis kijken we zowel naar wat mensen wel kunnen als naar wat ze niet kunnen. Ons doel is mensen bij hun eigen kracht te brengen. Hun geloof in eigen kunnen te versterken. We maken mensen bewust wat daarvoor nodig is en helpen ze dat te bereiken. Een zinvolle dagbesteding hoort daarbij. We hanteren hiervoor de IRB methodiek. Dit doen we binnen een veilig leerleefklimaat, zo dicht mogelijk in de eigen leefomgeving van de cliënt. We weten dat participatie en zingeving bijdraagt aan het welzijn en herstel van cliënten.

Functie eisen

Wat vragen wij van jou? 

Jij kunt prima zelfstandig werken, maar je bent ook een goede teamspeler. Onregelmatig werken hoort bij de functie en deze locatie. Je bent doortastend, denkt in oplossingen en je beschikt over een flexibele instelling waardoor je goed met onverwachte situaties om kan gaan. In een crisissituatie weet jij te handelen en kun je omgaan met agressie en/of onvoorspelbaar gedrag. Je bent bekend met de-escalerend werken. 

Naast jouw goede communicatieve en sociale vaardigheden beschik je ook over een coöperatieve houding en denk je actief mee in nieuwe ontwikkelingen. 

Verder vragen wij dat jij 

 • Gedreven bent en?beschikt over een visie; 
 • Kennis hebt van verschillende psychiatrische achtergronden, vaak gecombineerd met verslavingsproblematiek; 
 • Handelt in vertrouwen en gelijkwaardigheid; 
 • Praktisch bent ingesteld; 
 • Weet aan te sluiten bij de behoeften van de cliënten; 
 • Je lerend opstelt waarbij jij naar jezelf durft te kijken en relatie tot anderen; 
 • Beschikt over een zorgdiploma (bijvoorbeeld MZ of social work) op MBO niveau 4. 

Is deze functie jou op het lijf geschreven en beschik je over een relevant zorg gerelateerd MBO niveau 4 diploma, dan nodigen wij jou van harte uit om te solliciteren.

Inschaling

Wij bieden

 • 24 uur;
 • Een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd; 
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden conform de cao GGZ;
 • De functie Begeleider B is ingedeeld in FWG 40 (min. € 2.117,00/max. € 3.241,00 bruto per maand bij fulltime dienstverband);
 • Inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring;
 • Aandacht voor jouw ontwikkeling door het volgen van diverse trainingen passend bij de functie;
 • We hebben een ruime verlofregeling en goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een 13e maand, de mogelijkheid om extra dagen te kopen en een werkkostenregeling;
 • Een cultuur waarin medewerkers zich verantwoordelijk voelen voor de dienstverlening aan de cliënten, staan voor geloof in eigen kunnen.

Bijzonderheden

Overig

 • Voor deze vacature wordt zowel intern als extern geworven;
 • Herplaatsingskandidaten hebben voorrang;
 • Het opvragen van referenties is onderdeel van de selectieprocedure;
 • Aanstelling is onder voorbehoud van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Ben je enthousiast? Reageer dan via onze eigen website, www.werkenbij.riwis.nl

Wil je meer informatie over Riwis Zorg & Welzijn, neem dan een kijkje op onze website.

Voor inhoudelijke vragen over de vacature kun je contact opnemen met André Stoop (Teamleider), telefoonnummer 06-24735311 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Vacature
Intern nummer 225
Organisatie Riwis Zorg & Welzijn
Locatie Riwis Zorg & Welzijn in Apeldoorn
Postcode 7311 LW
Stad Apeldoorn
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd Onregelmatig
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Functie(s) Begeleider niveau 4
Publicatiedatum 24-02-2023
Reageer voor 06-06-2023
Ingangsdatum 01-04-2023
Nummer 118103
Doorsturen Bekijk PDF

Riwis Zorg & Welzijn

Riwis ondersteunt mensen met psychische, sociale of lichamelijke beperkingen bij een zo zelfstandig en onafhankelijk mogelijk leven. Riwis biedt verzorging en verpleging, thuiszorg, GGZ-begeleiding en diensten op het gebied van welzijn aan jongeren, gezinnen, volwassen en ouderen in de regio’s rondom Apeldoorn, Vaassen, Epe, Voorst, Twello, Brummen, Eerbeek, Doetinchem, Gendringen en Terborg. De visie van Riwis: voor mensen zoals jij en ik. Ieder mens kan in de situatie komen dat hulp van Riwis noodzakelijk is. Riwis biedt mensen ondersteuning die je zelf zou willen krijgen als je in dezelfde kwetsbare omstandigheden zou verkeren. De organisatie werkt op basis van gelijkwaardigheid. Dat betekent dat Riwis er met volle aandacht en onvoorwaardelijk met passie voor mensen is en ze tegelijkertijd aanspreken op hun eigen verantwoordelijkheid. Riwis wil haar visie bereiken door net zo goed te kijken naar wat mensen wel kunnen als naar wat ze niet kunnen. Het doel is mensen bij hun eigen kracht te brengen. Hun geloof in eigen kunnen te versterken. Riwis maakt mensen bewust wat daar voor nodig is en helpt ze dat te bereiken samen met de mensen die voor jou belangrijk zijn. Daarbij richt zij zich op vier levensgebieden: psychisch welbevinden (je prettig voelen), lichamelijk welbevinden (gezond zijn), participatie (meedoen in en bijdragen aan de samenleving) en woon- en leefomstandigheden (prettig en veilig wonen). Riwis vertrouwt ook in het eigen kunnen van haar medewerkers. Riwis biedt hen de ruimte zaken goed en snel te regelen in het belang van cliënten. Binnen de organisatie begeleiden en verzorgen ruim 700 medewerkers, 200 vrijwilligers en tientallen stagiaires meer dan 1000 cliënten.

Meer over Riwis Zorg & Welzijn