Begeleider Crisis / Observatie
's Heeren Loo Oost-Nederland

"Ben jij er voor mij als ik ben vastgelopen en niet meer weet wat ik kan? Kun jij ervoor zorgen dat ik weer rust en structuur kan vinden? Help jij mij vertrouwen te hebben in mijzef en in anderen?"

Waar ga je werken?
's Heeren Loo Groot Emaus is een 3 milieus orthopedagogisch (24-uurs) behandelcentrum voor jongeren van 12 - 23 jaar met een lichte verstandelijke beperking en ernstige gedragsproblematiek. Jongeren worden bij ons behandeld, gaan bij ons naar school en leren wat zij in hun vrije tijd kunnen doen.

Binnen de crisis- en observatiegroep in Ermelo worden jongeren geplaatst omdat het in hun huidige situatie (thuis of binnen een instelling) niet goed gaat en het niet mogelijk is om daar op dat moment te blijven. De aanleiding en het doel van de crisisplaatsing varieert, net als de duur van het traject.

Jongeren kunnen ook ter observatie worden geplaatst. Dit is vaak voor een aantal maanden om te onderzoeken, wat het perspectief van de jongere is. Wanneer het perspectief behandeling is, dan kijken we welke behandeling de jongere nodig heeft, waar hij deze behandeling kan krijgen en wanneer de behandeling gestart kan worden.

Op de locatie is de zin: "Geen werkdag is hetzelfde" meer dan waar. Observatie, crisis en diagnostiek lopen als een rode draad door de dag. Iedere dag kan de groep jongeren anders worden of zijn. In- en uitstroom kan snel gaan. Een onvoorwaardelijk welkom is een grote waarde op deze locatie. Het creëren van rust, stabiliteit en veiligheid is onze voornaamste taak.

Wie ga je helpen?
Jongeren met een lichte verstandelijke beperking (LVB) vinden het soms lastig de wereld om hen heen te begrijpen. Zeker als er ook sprake is van psychische problemen, een verstoorde hechtingsrelatie met ouders/opvoeders en/of familie en trauma. Vaak worden zij omschreven als 'weerbare en oppositionele jongeren. Contact maken met anderen en het aangaan van gezonde relaties kost soms moeite.

De kalenderleeftijd varieert van 12 tot 23 jaar, maar de sociaal-emotionele leeftijd en het intelligentieniveau verschilt per jongere, net als de aanwezige gedragsproblemen. Dit zorgt ervoor dat de doelgroep die je in huis hebt steeds verandert en dit vraagt een aanpak waarin je snel kunt schakelen en afstemmen per jongere.

Jij bent niet de eerste hulpverlener die deze jongere en zijn systeem wil helpen. De jongeren laten vaak complex gedrag zien waarbij vaak verbale en fysieke agressie komt kijken.

Hoe ga je helpen?
Bij een crisis is er altijd veel emotie: onmacht, boosheid en verdriet of aangepast gedrag. Jij weet hoe je met deze kwetsbare doelgroep om moet gaan. Het is belangrijk om vanuit rust en stabiliteit te kunnen werken. Niet alleen wanneer het op de groep ontspannen is, maar ook wanneer er onrust is en bijvoorbeeld twee nieuwe plaatsingen op één dag zijn. Dit vraagt van jou stabiliteit, daadkracht, zelfverzekerdheid, humor, relativeringsvermogen en warmte. Om in een vrij korte periode zicht te krijgen wat de jongere nodig heeft, werk je veel samen met andere disciplines.

Je geeft samen met de jongeren vorm aan hun nieuwe dagindeling. Jij zorgt voor overzicht, want hiermee creëer je veiligheid. Je zoekt steeds naar afstemming met de jongere en schakelt tussen begeleidingsstijlen. Want wat voor de ene jongere werkt, hoeft voor de andere niet te werken. Je bent doelgericht, waarbij je onthoudt; soms één stap vooruit, maar soms ook één stap terug. Je hebt oog voor de (kleine) successen en ontwikkelingen. Dat maakt jou waardevol. Voor de jongere én voor je team.

"We doen wat we zeggen en we zeggen wat we doen."

Dit bieden wij
 • Een team, manager en sturend behandelaar die gezamenlijk bijdragen aan behandeling van jongeren.
 • De ruimte om door te groeien en jezelf te ontwikkelen in jouw vak met training en scholing.
 • Een brutosalaris conform de CAO Gehandicaptenzorg van minimaal € 1963 euro en maximaal € 2902 euro (FWG 40) bij een fulltime dienstverband, gebaseerd op jouw ervaring en opleiding.
 • Onregelmatigheidstoeslag conform CAO voor het werken in de avonden, weekenden en feestdagen.
 • Vaste eindejaarsuitkering van 8,33%, studiekostenfaciliteiten
 • Levensfase naast de wettelijke vakantie-uren en een vakantietoeslag van 8%.
 • Waarderende leerstructuur, inzicht en regie over jouw eigen ontwikkeling via 'Mijn Leeromgeving' en e-learning via GoodHabitz.
Dit ben jij
Jij weet hoe jij met deze kwetsbare doelgroep om moet gaan. Jij hebt dus een belangrijke rol in de behandeling van de jongere. Met jouw kennis en ervaring zoek jij samen naar mogelijkheden om competenties aan te leren, zodat de jongere zo zelfstandig mogelijk kan leven. Om dit te bereiken werk jij nauw samen met de behandelgroepen en andere disciplines. Verder herken jij je in het volgende profiel:
 • Jij hebt een afgeronde mbo 4 of hbo-opleiding zoals: social work of SPH, medewerker maatschappelijke zorg, Psychomotorische Therapie en bij voorkeur achtergrond in therapeutisch werken.
 • Jij hebt ervaring in de gehandicaptenzorg, jeugdzorg of jeugdbehandeling GGZ en kennis van en ervaring met Triple C en competentie gericht werken (CGW).
 • Je hebt kennis van en bij voorkeur ervaring met jongeren met ASS problematiek.
 • Jij hebt visie op behandeling en begeleiding en bent een persoonlijkheid met daadkracht, sensitiviteit, geduld, weerbaarheid en creativiteit.
Sollicitatieprocedure
We willen graag kennis met je maken, dus na je sollicitatie nemen wij zo snel mogelijk contact op. Een meedraaidienst is onderdeel van de procedure om een goed beeld van jou te krijgen en jou een beeld te geven van onze crisis- en observatiegroep en onze werkwijze. En als dit niet bij jouw wensen en behoeften aansluit, dan kijken we graag met jou naar andere mogelijkheden.

Kunnen wij je verder helpen?

Heb je vragen over de vacature? Bel of app dan met Joëlla Morssink, recruiter, via telefoonnummer 06 - 82 50 14 70 of neem contact op met Astrid Peters, medewerker recruitment via 088 - 037 05 14.

Ook in deze onzekere tijden van het coronavirus zijn we op zoek naar nieuwe collega's. Want de zorg gaat altijd door, ook als het moeilijk wordt. En juist nu kunnen we jouw deskundigheid en inzet extra goed gebruiken. Daarom willen graag kennis met jou maken. Tegelijkertijd houden we rekening met de voorschriften van het RIVM.

Type Vacature
Organisatie 's Heeren Loo Oost-Nederland
Locatie Ermelo
Postcode 3853 JD
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Mbo/Hbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 24
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Externe url Bekijk
Functie(s) Sociaal psychiatrisch hulpverlener (SPH)
Verpleegkundige Psychiatrie
Verpleegkundige SPV
Verpleegkundige Sociaal Psychiatrisch
Verpleegkundige niveau 6
Verpleegkundige niveau 5
Sociotherapeutisch medewerker
Psychologisch medewerker
Maatschappelijk werker (HBO-MWD)
Jeugdzorgwerker
Begeleider wonen
Begeleider niveau 6
Begeleider niveau 5
Begeleider niveau 4
Publicatiedatum 05-10-2020
Reageer voor 10-11-2020
Nummer 55175

's Heeren Loo Oost-Nederland

Een goed leven en mooi werk. Anderen helpen om hun eigen keuzes te maken en hun dromen te realiseren. Dat doen we met hart en ziel voor mensen met een verstandelijke en/of andere beperking. Samen met de mensen die belangrijk voor hen zijn. Zo zorgen we samen voor een goed leven voor mensen met een beperking. Dat is mooi werk!

Meer over 's Heeren Loo Oost-Nederland