Begeleider Crisis en Observatie jeugd
's Heeren Loo Oost-Nederland

"Help je mij bij het zoeken naar antwoorden op mijn vragen? Kijk jij naar wat ik nodig heb en wat ik nog kan leren? Sta je naast mij ook als ik het even moeilijk heb?"

Waar ga je helpen
Jij gaat werken bij het observatie- en crisiscentrum in Ermelo. Daar vangen wij kinderen en jongeren op tussen de 5 en 17 jaar. Zij hebben onze ondersteuning nodig om verschillende redenen. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat een kind thuis is vastgelopen en zijn ouders/verzorgers niet meer weten hoe ze hem op de juiste manier kunnen begeleiden. Op dat moment kom jij als begeleider in beeld.

Wij begeleiden en observeren de kinderen en jongeren tijdens hun verblijf op het observatiecentrum. Deze periode duurt gemiddeld 6 maanden. Samen met het multidisciplinaire team (arts, logopedist, fysiotherapeut, diagnostisch medewerker en gedragswetenschapper), gaan wij opzoek naar de hulpvraag van het kind of de jongeren en naar de manier waarop ouders/verzorgers zo goed mogelijk kunnen aansluiten. Dit doen wij door het volgen van een observatieplan en met gestelde vragen rondom het kind of de jongere. Dit kan gaan over eventuele slaapproblemen, medicatie en emotieregulatie. Maar ook over bijvoorbeeld bijkomende psychische ziektebeelden. Als begeleider kun je gevraagd worden om mee te gaan met de onderzoeken die plaats vinden. Dit vergt flexibiliteit vanuit jou want deze onderzoeken vinden op verschillende tijdstippen plaats.

Wie ga je helpen?
Je komt te werken in een team dat zijn verantwoordelijkheid pakt en draagt. Je werkt nauw samen met collega's en het multidisciplinaire team. Jij bent als begeleider een onderdeel van het proces om de vraagstellingen zo goed mogelijk te kunnen beantwoorden.

Door de snelle doorstroom en de korte observatieperiodes verandert de groepssamenstelling regelmatig. Het is erg belangrijk om de jongere meteen structuur, regelmaat en nabijheid te bieden. Zeggen wat je doet en doen wat je zegt is iets waarin jij jezelf herkent. De tijd nemen voor de individuele vraag en behoefte van de jongere is erg belangrijk. Hierin is nieuwsgierig zijn naar de oorzaak van het gedrag het blijven kijken onder de ijsberg iets waar de begeleiding continu bewust van moet zijn.

Hoe ga je helpen?
Als begeleider binnen het observatiecentrum kijk je voortdurend naar mogelijkheden en oplossingen. De hulpvraag van het kind of de jongere is namelijk elke keer weer anders. Maar tegelijkertijd gaat het altijd over het vormgeven van een zo prettig en fijn mogelijk leven. Je schakelt met verwanten, maar ook met specialisten.

Jij vindt het heerlijk om ad-hoc dingen op te pakken en te regelen. De kinderen worden namelijk bij een aanvraag binnen 24 uur bij ons geplaats en daar horen de nodige taken en handelingen op zeer korte termijn bij.
"Iedere keer weer opnieuw puzzelen om te zien of iets werkt" | Kimberley Hop - begeleider C+
Lees hier een kort interview met jouw toekomstige collega Kimberley.

Dit bieden wij:
  • Een afwisselende dynamische job, geen dag is hetzelfde, in een leuk en enthousiast team.
  • Een bijzondere werkomgeving, namelijk een zorgpark dat veel mogelijkheden biedt.
  • Een contract voor bepaalde tijd voor de duur van een jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
  • Een brutosalaris conform de CAO Gehandicaptenzorg van minimaal € 1920,- en maximaal € 2993,- (FWG 35 / 40) bij een fulltime dienstverband, gebaseerd op je ervaring en opleiding.
  • Financiële vergoeding voor het werken in de avonden, nachten, weekenden en feestdagen.
  • Vaste eindejaarsuitkering van 8,33%, studiekostenfaciliteiten en een Persoonlijk Budget Levensfase naast de wettelijke vakantie-uren en een vakantietoeslag van 8%.
  • Carrièrekansen en doorgroeimogelijkheden op al onze locaties.
Dit ben jij:
  • Je hebt een afgeronde opleiding op minimaal niveau 3, bijvoorbeeld mmz of spw.
  • Je hebt ervaring en affiniteit met een pittige doelgroep en haalt plezier uit het werken met weerstand.
  • Je staat stevig in je schoenen en deinst niet terug voor verbale en/of fysieke agressie
Ben je 4e jaar student niveau 4 of 5 binnen zorg en of welzijn? Dan nodigen we je ook uit te reageren!

Sollicitatieprocedure
We willen graag kennis met je maken, dus na je sollicitatie nemen wij zo snel mogelijk contact op. Een meedraaidienst is onderdeel van de procedure om een goed beeld van jou te krijgen en jou een beeld te geven van de woning en onze werkwijze. En als dit niet bij jouw wensen en behoeften aansluit, dan kijken we graag met jou naar andere mogelijkheden.

Kunnen wij je verder helpen?
Heb je vragen over deze vacature, of wil je weten welke mogelijkheden er voor jou zijn? Bel of app dan met Rachel Hendriks (manager) 06 - 20 18 97 15 of neemt contact op met recruitment: Joëlla Morssink via 06-82 50 14 70 en Debbie Keulen via 06-23 72 96 44.

Heb je vragen over werken bij 's Heeren Loo? Bijvoorbeeld over hoe jouw sollicitatieproces verloopt, of welke vacature het best bij je past? Iedere maandag van 12:00 tot 12:30 uur helpen onze recruiters je verder door alle vragen te beantwoorden in de livechat op Facebook.

Type Vacature
Organisatie 's Heeren Loo Oost-Nederland
Locatie Ermelo
Postcode 3853 JD
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Mbo/Hbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 24
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Externe url Bekijk
Functie(s) Begeleider niveau 4
Begeleider niveau 3
Begeleider niveau 5
Begeleider niveau 6
Begeleider wonen
Medewerker Meerzorg
Pedagogisch medewerker
Verpleegkundige niveau 4
Verpleegkundige niveau 5
Verzorgende IG
Verzorgende niveau 3
Sociaal psychiatrisch hulpverlener (SPH)
Publicatiedatum 21-11-2021
Reageer voor 14-12-2021
Nummer 73043

's Heeren Loo Oost-Nederland

Een goed leven en mooi werk. Anderen helpen om hun eigen keuzes te maken en hun dromen te realiseren. Dat doen we met hart en ziel voor mensen met een verstandelijke en/of andere beperking. Samen met de mensen die belangrijk voor hen zijn. Zo zorgen we samen voor een goed leven voor mensen met een beperking. Dat is mooi werk!

Meer over 's Heeren Loo Oost-Nederland