Begeleider dagbesteding ouderen
Oriant Zorg

Ben jij een ervaren begeleider in de ouderenzorg? Ben jij op zoek naar werk op de dagbesteding en bruis jij van de nieuwe ideeën om onze dagactiviteiten nog beter te maken? Dan ben jij onze nieuwe collega!

Wie zijn wij

Wij zijn een team van 3 tot 4 collega’s op de dagbesteding van Oriant zorg. Wij bieden de dagbesteding aan op één locatie: de voormalige ontmoetingskerk in Hengelo. De groep bestaat uit maximaal 24 cliënten per dag. Wij beschikken over drie verschillende zalen en een grote buitenterras om de activiteiten in kleine groepen in te plannen. Onze cliënten zijn voornamelijk kwetsbare burgers met een migrantenachtergrond uit Hengelo en omgeving. Deze cliënten hebben hulp en ondersteuning nodig om zo lang mogelijk zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen en om deel te kunnen nemen aan de maatschappij.

Ons team zou je kunnen vergelijken met een hecht en goed draaiend sportploeg. Wij hebben een mix van jong en oudere collega’s. Elk collega heeft zijn eigen taken en verantwoordelijkheden. Je ondersteunt en begeleidt op de dagbesteding op een dinsdag, woensdag en/of een donderdag.

Jouw baan als begeleider dagbesteding ouderenzorg

Op onze locatie begeleiden wij groepen cliënten in de breedste zin van het woord. Dit vraagt ook om de nodige creativiteit en flexibiliteit omdat elke cliënt zijn eigen ‘gebruiksaanwijzing’ heeft en je dus snel moet kunnen schakelen. De groepen lopen qua karakter en specialisatie erg uiteen, je kunt op alle groepen worden ingezet, met een voorkeur voor twee groepen:

  • Dagbesteding op belevingsniveau, waarbij wij de cliënten op een positieve manier willen prikkelen.
  • Dagbesteding met activiteiten voor ouderen (50+).

Onze specifieke doelgroep is cliënten die niet altijd de Nederlandse taal machtig zijn. Ze hebben veelal een christelijke achtergrond en spreken Arabisch of Assyrisch. Het is geen pre om een van deze talen te spreken.

Gezien onze specifieke doelgroep is het van belang dat je structuur en herkenbaarheid biedt en kunt inspelen op wisselende stemmingen en gedragingen.

Een combinatiefunctie (persoonlijk begeleider dagbesteding / activiteitenbegeleider) behoort bij ons zeker tot de mogelijkheden.

Meer informatie over Oriant Zorg is te vinden op onze website www.oriant.nl

Functie eisen

Je hebt ervaring met de doelgroep ouderen en cliënten met een GGZ-achtergrond (van PTSS tot dementie). 

Je hebt een open houding naar de principes, waarden en normen van de client.

Je kan goed met collega's omgaan, goed werken in een team en bent enthousiast op de werkvloer.

Je bent in staat om te rapporteren, schuiven en houden aan de planning.

Je spreekt de Nederlandse taal goed. 

Je spreekt eventueel het Arabisch of Assyrisch.

Je hebt minimaal MBO 3 of 4 diploma in de sector zorg.

Inschaling

Jouw functie is binnen de cao zorg en welzijn.

Overige arbeidsvoorwaarden zijn onder andere flexibiliteit, goede pensioenregeling en vakantiegeld.

Doorgroeimogelijkheden binnen Oriant Zorg

Cursus en opleidingsmogelijkheden.

Soort dienstverband: Parttime

Salaris: €14,05 tot €17,05 /uur

Type Vacature
Organisatie Oriant Zorg
Locatie Oriant Zorg
Postcode 7556 NP
Stad Hengelo
Werkveld Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst in overleg
Functie(s) Activiteitenbegeleider
Begeleider dagbesteding
Verzorgende niveau 3
Publicatiedatum 03-08-2020
Reageer voor 30-09-2020
Ingangsdatum 16-08-2020
Nummer 54106
Doorsturen Bekijk PDF

Oriant Zorg

Oriant is een kleinschalige thuiszorgorganisatie die met liefde en toewijding oudere mensen wil helpen in hun zorgbehoefte. Bij Oriant staat de mens voorop. Samen met u kijken wij welke zorg het beste bij u past en bij uw wensen aansluit. Het gaat ons om wat u zelf nog wel kunt en hoe we uw zelfredzaamheid kunnen stimuleren. Een persoonlijke benadering is daarbij heel belangrijk. Niet voor niets kan de naam Oriant vrij worden vertaald als ‘gastvrijheid’ en ‘diversiteit’. Wij willen dat elke oudere, ongeacht cultuur, levensovertuiging, talenten en beperkingen, zich bij ons thuis voelt en kan floreren. Want uw kwaliteit van leven staat bij ons centraal.

Meer over Oriant Zorg