Begeleider die meebouwt aan een fijne woon-werklocatie
Estinea

Functieomschrijving

Meer informatie over deze vacature, klik op deze link!

“Hoe harder bewoners roepen dat ik weg moet gaan, hoe meer ik weet dat ze me nodig hebben.”

Je begeleidt bewoners in hun dagelijkse bezigheden en zorgt voor een fijn en warm thuis. Zij hebben complexe zorgvragen (door een syndroom, hechtingsproblemen en/of autisme) in combinatie met een verstandelijke beperking. Dit vraagt een hoge mate van alertheid in je dagelijkse begeleiding.

Je werkt volgens de TripleC methode: niet het probleemgedrag maar de menselijke behoeftes van iemand vormen het uitgangspunt voor je begeleiding. Jij zoekt dan ook naar de vraag achter het moeilijk verstaanbare gedrag van een bewoner en ziet daar de uitdaging in. Je denkt dan ook niet in problemen maar in mogelijkheden en kijkt samen met de bewoner naar wat hij of zij wél kan. En welk werk of dag invulling bij zijn of haar talenten past. Je creëert succeservaringen voor bewoners en ondersteunt hen zo in meer zelfstandigheid en eigen regie. Je bouwt en onderhoudt samen met de bewoner een sociaal netwerk. Uiteraard denkt je team graag met je mee. Jullie zijn er voor elkaar! Ook werk je intensief samen met de gedragskundige, adviseur zorgprocessen en regiomanager. De nadruk in je werk ligt op het begeleiden van bewoners. Sommige bewoners ondersteun je ook in beperkte mate bij de persoonlijke verzorging, zoals hulp bij het douchen.

Je werkt dag- en late diensten (geen nachtdiensten) waarbij je altijd met meerdere collega’s aan het werk bent. De precieze verdeling van diensten stem je af met je team, maar zijn veelal dagelijks aaneengesloten, zodat er voor jou en je teamleden een goede balans ontstaat tussen werk en privé.

 

Waar kom je te werken?

Slaadreef 43+ (intensieve locatie) in Aalten is een woon-werklocatie binnen Estinea. Wonen en werken vanuit huis met hetzelfde team begeleiders betekent voor bewoners minder overgangen, minder verschillende gezichten en dus meer voorspelbaarheid en vertrouwen. Als begeleider op Slaadreef 43+ is geen werkdag hetzelfde. Samen met je team ondersteun je zes bewoners in de leeftijd tussen 34 en 52 jaar. Zij hebben complexe zorgvragen (door een syndroom, hechtingsproblemen en/of? autisme) en behoefte aan intensieve begeleiding. De bewoners wonen niet alleen op Slaadreef 43+, Zij gaan van hieruit ook aan het werk. Als begeleider ondersteun je hen op beide vlakken: een unieke combinatie!

Het team

We zoeken een collega die net als wij gaat voor een mooie uitdaging met een groep bewoners voor wie je écht een groot verschil kunt maken. Je toekomstige collega’s zijn gedreven en zeer collegiaal. Dat moet ook wel, want alleen samen kunnen we die volgende stappen maken als team met de bewoners. Het team is zelfsturend. Dit betekent dat je met elkaar verantwoordelijk bent voor het ondersteunen van de bewoners. Ook het neerzetten van de werkwijze op deze unieke woon-werklocatie bepaal je samen. Als team kennen jullie elkaars sterke punten en kunnen jullie van elkaar op aan. Jullie vertrouwen elkaar. Samen bouw je aan een veilige sfeer voor bewoners en een fijne werkomgeving waarin jij je vaardigheden en talenten verder kunt ontwikkelen.

Functie eisen

Je vindt het een uitdaging om samen met je team een warm thuis én fijne werkplek te creëren voor bewoners die intensieve begeleiding nodig hebben en door spanning soms verbaal en fysiek heftig kunnen reageren naar jou en jouw collega's. Dit vraagt dat je een echte teamspeler bent en stevig in je schoenen staat én ervaring hebt in het begeleiden van mensen met moeilijk verstaanbaar gedrag.

Je bent enthousiast en bouwt samen met de bewoners een goede band op, die gebaseerd is op goede ondersteuning en vertrouwen. Je bent er voor hen, onvoorwaardelijk. Samen met je team zoek je altijd naar de behoefte achter het gedrag van een bewoner, om juist daarop aan te sluiten. Je blijft jezelf hierin ontwikkelen, want je bent nooit uitgeleerd! Je straalt in je werk rust uit, ook als het spannend wordt, en weet dat ritme belangrijk is voor bewoners. Tenslotte zie je kansen, hoe klein ook, om bewoners meer zelfstandig te laten zijn en zelf keuzes te laten maken.

Pas jij bij Estinea?
• Je hebt een relevant zorgdiploma op mbo-niveau 4.
• Je bent in het bezit van rijbewijs B.
• Je weet de rust te behouden als bewoners verbaal en fysiek heftig gedrag laten zien.
• Je kunt onbevooroordeeld luisteren en de vraag achter de vraag achterhalen.
• Je ziet moeilijk verstaanbaar gedrag als een uitdaging.
• Je kan goed omgaan met (soms veel) onvoorspelbaarheid.
• We zoeken collega's die samen met ons werken volgens de Triple C methodiek.

Inschaling

Je krijgt veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en om je kennis en kwaliteiten breed in te zetten. Binnen je team en onze organisatie, want Estinea is een lerende organisatie.

Past Estinea bij jou?

- Je krijgt een contract voor onbepaalde tijd voor 21 tot 29 uur per week. Werk je al bij Estinea? Dan zet je je huidige dienstverband voort.

- Je wordt op basis van je opleiding en ervaring ingeschaald in FWG 40, in lijn met de CAO Gehandicaptenzorg.

- Je bouwt pensioen op bij pensioenfonds Zorg en Welzijn en je ontvangt een eindejaarsuitkering van 8,33% (dit is een dertiende maand) en vakantiegeld (8%).

- Je kunt fiscaal voordelig een fiets of computer kopen of een bijdrage krijgen voor kosten die je maakt voor sport en bewegen. Denk aan de aanschaf van wandel- of hardloopschoenen. Je kunt trainingen en cursussen op het gebied van vitaliteit volgen. Zoals een cursus stoppen met roken, ‘vrouwen in de overgang’ of ondersteuning bij mantelzorg.

- Je krijgt veel mogelijkheden om je talenten te ontwikkelen en breder in te zetten via scholing of een aanvullende rol zoals leercoach autisme of participatiecoach. Je kunt de talenten die je naast je werk hebt inzetten bij Estinea en/of gebruik maken van de talenten van een collega. Denk aan het geven of volgen van leefstijlcoaching of mindfulness.

- Je werkt bij een organisatie met het ‘Beste werkgevers Keurmerk’ en daar zijn we trots op!

Bijzonderheden

Is Estinea jouw nieuwe werkplek? We nodigen je van harte uit om te solliciteren op deze uitdagende en afwisselende baan. Om te solliciteren, klik op https://werkenbijestinea.recruitee.com/o/begeleider-die-meebouwt-aan-een-fijne-woonwerklocatie-in-aalten" target="_blank">deze link!

Vereisten Heb je nog vragen over deze vacature? Wij beantwoorden deze graag! Je kunt bellen met het team van Slaadreef 43+ via telefoonnummer 088-4950430. Heb je vragen over de procedure? Neem dan contact op met Frits Pietersen (P&O) via telefoonnummer 088-4950250.

Type Vacature
Organisatie Estinea
Locatie Woon-werklocatie Slaadreef 43
Postcode 7123 EA
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst Diverse mogelijkheden
CAO Gehandicaptenzorg
Externe url Bekijk
Functie(s) Begeleider niveau 4
Begeleider niveau 5
Persoonlijk Begeleider
Publicatiedatum 13-01-2023
Reageer voor 31-05-2023
Ingangsdatum 13-01-2023
Nummer 116968

Estinea

We zijn er voor mensen met een (verstandelijke) beperking in de Achterhoek en Twente. Mensen die - met steun van familie en vrienden - volop meedoen in de samenleving. Ieder op zijn of haar eigen niveau en in zijn of haar eigen tempo. Estinea ondersteunt hen bij wonen, leren en werken. Zo gewoon en zo zelfstandig mogelijk. De mensen die wij ondersteunen wonen in individuele appartementen, meestal midden in de woonwijk. Bij Estinea werken ongeveer 800 betrokken medewerkers. Professionals die met passie hun werk doen en zich elke dag inzetten voor de circa 900 mensen die een beroep op ons doen. Daarnaast werken er ook ruim 425 enthousiaste vrijwilligers. Onze medewerkers staan dichtbij de mensen die zij ondersteunen. Zij werken in zelfsturende teams, die nauw samenwerken met ouders/vertegenwoordigers, familie en vrienden. De organisatiestructuur van Estinea is plat en de lijnen zijn kort. Dit versterkt de mogelijkheden om oplossingen te bieden waar men echt iets aan heeft.

Meer over Estinea