Begeleider Doetinchem en Terborg
Riwis Zorg & Welzijn

Functieomschrijving

De functie

Als begeleider (B) zorg jij, samen met enthousiaste collega's, voor de juiste begeleiding bij wonen, werken en welzijn voor onze 31 bewoners. Dit zijn (jong)volwassenen, vanaf 18 jaar, die problemen hebben op meerdere leefgebieden. Er is ook aandacht voor de onderliggende problematiek in samenwerking met ggz-instellingen. Samen met de bewoners en naasten werk je aan een zorgplan, om toe te werken naar een zo zelfstandig mogelijk leven.

Locatie / team

De woonlocatie Dr. Huber Noodt ligt in het centrum van Doetinchem. Er zijn twee verdiepingen met individuele appartementen en één verdieping groepswonen. Wij bieden hier 24-uurs zorg. Het is een uitdagende baan, met ruimte voor persoonlijke ontwikkeling waarin je werkt met een dynamische groep. Je komt terecht in leuk gevarieerd team. We werken ook nauw samen met ons team woonbegeleiders van locatie Terborg in Doetinchem.

Over Riwis
Riwis is een herstel ondersteunende organisatie. Dat betekent dat wij cliënten ondersteunen bij hun persoonlijke unieke herstelproces, gericht op het vinden van een nieuwe betekenis en zin in het leven. Bij Riwis kijken we zowel naar wat mensen wel kunnen als naar wat ze niet kunnen. Ons doel is mensen bij hun eigen kracht te brengen. Hun geloof in eigen kunnen te versterken. We maken mensen bewust wat daarvoor nodig is en helpen ze dat te bereiken. Een zinvolle dagbesteding hoort daarbij. We hanteren hiervoor de IRB methodiek. Dit doen we binnen een veilig leerleefklimaat, zo dicht mogelijk in de eigen leefomgeving van de cliënt. We weten dat participatie en zingeving bijdraagt aan het welzijn en herstel van cliënten.

Functie eisen

Wij vragen:

 • Een zorgdiploma (MBO niveau 4) en affiniteit en ervaring met jongvolwassenen;
 • Een enthousiaste en proactieve houding;
 • Dat jij stevig in je schoenen staat

Heb jij affiniteit met de doelgroep jong volwassenen en ga je een uitdaging niet uit de weg, dan is deze vacature perfect voor jou!

Beschik je over een relevant zorg gerelateerd MBO niveau 4 diploma, dan nodigen wij jou van harte uit om te solliciteren. 

Inschaling

Wij bieden

 • 24 uur;
 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar. Bij goed functioneren en wederzijdse tevredenheid wordt je arbeidsovereenkomst na een jaar omgezet in onbepaalde tijd;
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden conform de cao GGZ;
 • De functie begeleider B is ingedeeld in FWG 40 (min. € 2.117,00/max. € 3.241,00 bruto per maand bij fulltime dienstverband);
 • Inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring;
 • Aandacht voor jouw ontwikkeling door het volgen van diverse trainingen passend bij de functie;
 • We hebben een ruime verlofregeling en goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een 13e maand, de mogelijkheid om extra dagen te kopen en een werkkostenregeling;
 • Een cultuur waarin medewerkers zich verantwoordelijk voelen voor de dienstverlening aan de cliënten, staan voor geloof in eigen kunnen.

Bijzonderheden

Overig

 • Voor deze vacature wordt zowel intern als extern geworven;
 • Herplaatsingskandidaten hebben voorrang;
 • Het opvragen van referenties is onderdeel van de selectieprocedure;
 • Aanstelling is onder voorbehoud van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Ben je enthousiast? Reageer dan via onze eigen website, werkenbij.riwis.nl

Wil je meer informatie over Riwis Zorg & Welzijn, neem dan een kijkje op onze website.

Voor inhoudelijke vragen over de vacature kun je contact opnemen met Ellen Berenpas (begeleider A) telefoonnummer 0628236732.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Vacature
Intern nummer 227
Organisatie Riwis Zorg & Welzijn
Locatie Doetinchem
Postcode 7004 BS
Stad Doetinchem
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Functie(s) Begeleider niveau 4
Publicatiedatum 24-02-2023
Reageer voor 13-04-2023
Ingangsdatum 15-04-2023
Nummer 118106
Doorsturen Bekijk PDF

Riwis Zorg & Welzijn

Riwis ondersteunt mensen met psychische, sociale of lichamelijke beperkingen bij een zo zelfstandig en onafhankelijk mogelijk leven. Riwis biedt verzorging en verpleging, thuiszorg, GGZ-begeleiding en diensten op het gebied van welzijn aan jongeren, gezinnen, volwassen en ouderen in de regio’s rondom Apeldoorn, Vaassen, Epe, Voorst, Twello, Brummen, Eerbeek, Doetinchem, Gendringen en Terborg. De visie van Riwis: voor mensen zoals jij en ik. Ieder mens kan in de situatie komen dat hulp van Riwis noodzakelijk is. Riwis biedt mensen ondersteuning die je zelf zou willen krijgen als je in dezelfde kwetsbare omstandigheden zou verkeren. De organisatie werkt op basis van gelijkwaardigheid. Dat betekent dat Riwis er met volle aandacht en onvoorwaardelijk met passie voor mensen is en ze tegelijkertijd aanspreken op hun eigen verantwoordelijkheid. Riwis wil haar visie bereiken door net zo goed te kijken naar wat mensen wel kunnen als naar wat ze niet kunnen. Het doel is mensen bij hun eigen kracht te brengen. Hun geloof in eigen kunnen te versterken. Riwis maakt mensen bewust wat daar voor nodig is en helpt ze dat te bereiken samen met de mensen die voor jou belangrijk zijn. Daarbij richt zij zich op vier levensgebieden: psychisch welbevinden (je prettig voelen), lichamelijk welbevinden (gezond zijn), participatie (meedoen in en bijdragen aan de samenleving) en woon- en leefomstandigheden (prettig en veilig wonen). Riwis vertrouwt ook in het eigen kunnen van haar medewerkers. Riwis biedt hen de ruimte zaken goed en snel te regelen in het belang van cliënten. Binnen de organisatie begeleiden en verzorgen ruim 700 medewerkers, 200 vrijwilligers en tientallen stagiaires meer dan 1000 cliënten.

Meer over Riwis Zorg & Welzijn