Begeleider EMB
's Heeren Loo Oost-Nederland

“Kun jij mijn vraag begrijpen en vertalen? Kan jij mij het vertrouwen geven dat je me echt wilt leren kennen. Ook al kost dat misschien tijd. Zodat jij lichamelijke of geestelijke veranderingen bij mij kan signaleren? Kan ik rekenen op jouw structuur en duidelijkheid, zodat de dag begrijpelijk verloopt voor mij?”

Waar ga je werken?
Als begeleider ga jij werken met een groep van 7 ouder wordende EMB cliënten in de leeftijd tussen 40 en 80 jaar. Je begeleidt en ondersteunt deze cliënten gedurende de dag. De woning is ruim, rolstoel toegankelijk en voorzien van een plafond tillift systeem.

Wie ga je helpen?
Mensen met een ernstige meervoudige beperking (EMB) kunnen niet altijd zeggen wat ze willen zeggen en uitleggen hoe ze zich voelen. Of bij jou aangeven dat ze pijn hebben bijvoorbeeld. Jij begrijpt dit en je past jouw manier van zorgen en begeleiden hierop aan. Jij weet dat signaleren, verzorgen en nabijheid belangrijke aspecten zijn van je functie. En jij weet ook dat de cliënt kwetsbaar is door zijn beperking. Het uitgangspunt in jouw begeleiding is dat je ziet wat de cliënt (nog) wel kan en dat hij doet waar hij gelukkig van wordt.

Wat maakt onze woning anders dan ander woningen? Dat is de diversiteit aan cliënten. Van volwassen tot ouder wordend qua leeftijd, van begeleiding tot verzorging of een mix daarvan. Van lichte tot ernstige lichamelijke problemen en gedragsproblematiek. Dat maakt het werken voor jou als begeleider uitdagend en divers.

Binnen de woning is er een breed aanbod aan faciliteiten, waardoor je passende zorg kan bieden. Wij kijken samen vanuit het oogpunt van onze bewoners, waardoor onze bewoners altijd centraal staan. Eigen regie is voor hen erg belangrijk.

Hoe ga je helpen?
De cliënten zijn gebaat bij een liefdevolle, veilige en gestructureerde omgeving. We zien namelijk dat ze snel overprikkeld zijn. Als begeleider ben je instaat om goed te kijken naar de echte vragen en signalen die de cliënt stelt. Deze signalen verwoord jij in een duidelijke rapportage en evaluatie richting je collega's binnen de diverse disciplines. Jij denkt en praat mee over de behandelwijze van de cliënten op een professionele manier. Dit doe je samen met je team. We werken daarom samen vanuit de driehoek. Daarnaast zien we dat ook de cliënten met een ernstig meervoudige beperking gebaat zijn met begeleiding en zorg vanuit Perspectief. Je zult verschillende verpleegtechnische handelingen uitvoeren.

De behoefte van de cliënt verlies je nooit uit het oog. Een vertrouwde woon- of werkomgeving is erg belangrijk. Jij begeleidt de cliënt thuis én op de dagbesteding. Op die manier krijgt hij niet te maken met wisselende gezichten en blijft de kwaliteit van zorg gewaarborgd. Je zorgt ervoor dat de cliënt zelf de regie houdt, waarbij jij de kaders bewaakt. En dat maakt jou als begeleider waardevol. Voor de cliënt én voor je team.

Dit bieden wij
 • Een contract als begeleider voor bepaalde tijd voor 24 tot 28 uur per week met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Een brutosalaris conform de CAO Gehandicaptenzorg van minimaal € 2.110,- en maximaal € 3.009,-(FWG 35) of van minimaal € 2.236,- en maximaal € 3.154,- (FWG 40) bij een fulltime dienstverband, gebaseerd op je ervaring en opleiding.
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33% van je jaarsalaris.
 • Een toeslag voor het werken in de avonden, weekenden en op feestdagen.
 • Vakantietoeslag van 8% in mei.
 • 144 uur vakantie per jaar op basis van 36 uur per week.
 • 57 uur Persoonlijk Budget Levensfase (PBL) per jaar op basis van 36 uur per week. Die je bijvoorbeeld kan inzetten als extra vakantie-uren.
 • Carrièrekansen en doorgroeimogelijkheden op al onze locaties.
 • We geven je de ruimte om door te groeien en je te ontwikkelen in je vak met training en scholing.
 • Persoonlijke groei, inzicht en regie over je eigen ontwikkeling via "Mijn Leeromgeving" en e -learning via GoodHabitz.
 • We werken binnen 's Heeren Loo persoonsgericht. Dat betekent dat je werkt vanuit de zorgvraag van de cliënt en tegelijkertijd jouw persoonlijke wensen hier zoveel mogelijk op afstemt.
Dit ben jij
 • Je hebt een afgeronde zorgopleiding op minimaal mbo niveau 3 (bijv. verpleegkunde, mmz, verzorgende IG) en hebt ervaring of affiniteit met het werken met deze doelgroep.
 • Je bent zorgzaam, geduldig en je kunt je goed in de cliënt verplaatsen.
 • Je bent optimistisch en je beschikt over een goede dosis humor.
 • Je bent nieuwsgierig, leergierig en je brengt graag nieuwe ideeën in om onze zorg aan de cliënten te blijven verbeteren. Hierin werk je goed samen met jouw collega's en alle betrokken rondom de cliënt.
Sollicitatieprocedure
Wil je meer weten over deze vacature en/ of het werken bij 's Heeren Loo dan komen we graag met je in contact. Je bent welkom om een kennismakingsafspraak in onze agenda's te plannen. We hebben hiervoor een aantal mogelijkheden. Je kunt hier een belafspraak inplannen maar, als je liever kennismaakt door middel van een wandeling over het terrein kan dat ook door hier een afspraak in te plannen. Je mag natuurlijk je ook je contact gegevens achterlaten dan nemen wij contact met je op.

Je mag ook contact opnemen met Marleen Uenk, manager zorg, via telefoonnummer 06 - 21 70 64 51, met Jannet Gerritsen of Miriam Thuis, (persoonlijk) begeleider, via telefoonnummer 06 - 22 98 15 25. Of met Bram Spanjersberg, recruitment, via telefoonnummer 06 - 51 72 52 20.

We voeren doorlopend gesprekken. Wanneer we voldoende geschikte kandidaten hebben gevonden, sluiten we de vacature.

Type Vacature
Organisatie 's Heeren Loo Oost-Nederland
Locatie Apeldoorn
Postcode 7325 BA
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Part time
Uren van 24
Uren tot 28
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Externe url Bekijk
Functie(s) Begeleider niveau 3
Begeleider niveau 4
Begeleider niveau 5
Publicatiedatum 15-11-2022
Reageer voor 06-12-2022
Nummer 115514

's Heeren Loo Oost-Nederland

Een goed leven en mooi werk. Anderen helpen om hun eigen keuzes te maken en hun dromen te realiseren. Dat doen we met hart en ziel voor mensen met een verstandelijke en/of andere beperking. Samen met de mensen die belangrijk voor hen zijn. Zo zorgen we samen voor een goed leven voor mensen met een beperking. Dat is mooi werk!

Meer over 's Heeren Loo Oost-Nederland