Begeleider
De Twentse Zorgcentra

“Op Amelinklaan 28 is altijd vertier en zijn op elk moment van de dag wel cliënten thuis waardoor je altijd in contact bent”

Op de Amelinklaan 28 wonen 11 cliënten in de leeftijd van 50 tot 80 jaar. Naast hun matig tot ernstig verstandelijke beperking hebben zij bijkomende beperkingen zoals dementie en epilepsie. Het is een gemêleerde groep met gemeenschappelijke behoeften zoals rust, gezelligheid en contact, ieder op zijn eigen manier; verbaal of non-verbaal. De zorgvraag kan snel veranderen door lichamelijke en geestelijke achteruitgang. Dat maakt je werkomgeving dynamisch en kan ook confronterend zijn; jij kunt omgaan met achteruitgang en soms ook verlies.

Je hebt er plezier in belevingsgericht te werken en je past je makkelijk aan aan de beleving van de cliënt. Iedere cliënt kan zijn of haar eigen leven vormgeven, waarbij rekening gehouden wordt met lichamelijke en geestelijke achteruitgang in het functioneren. Zo is de regie van de cliënt altijd vertrekpunt in de begeleiding. Dat maakt dat je goed naar jezelf moet kunnen kijken. Want jouw gemoedstoestand beïnvloedt je houding in het contact met cliënten. Daarnaast kun je observeren en inspelen op wat je ziet. Is iemand onrustig? Dan neem je hem mee voor een wandeling. Die ruimte is er, want je werkt nooit alleen. In ons team is ook ruimte om te leren. Er is veel variatie in zorg en begeleiding, elke cliënt vraagt iets anders van je. Als team nemen we je hier graag in mee. Wij werken volgens de LACCS-methode.

Wij vragen

  • Een zorggerichte of agogische opleiding op minimaal niveau 3
  • Passie voor de doelgroep, enthousiasme en gezelligheid. Huiselijkheid is belangrijk voor de cliënten en natuurlijk ook voor de werksfeer. Je hebt affiniteit met ouder wordende cliënten.
  • Flexibiliteit, je werkt één weekend in de twee weken

Wij bieden

  • Een afwisselende baan van gemiddeld 24 uur per week in een team met 10 collega’s.
  • Een salaris van min. € 2.110,- / max. € 3.009,- (FWG 35) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
  • Een aanstelling voor onbepaalde tijd

Procedure
Na binnenkomst van jouw sollicitatie (cv en motivatiebrief) wordt er binnen 5 werkdagen contact met je opgenomen.

Contact
Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Amelinklaan 28 via telefoonnummer 088-430 5060.

Type Vacature
Intern nummer 22.280
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie Enschede, Amelinklaan 28
Postcode 7524AK
Stad Enschede
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Part time
Uren van 24
Uren tot 24
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) Begeleider niveau 3
Begeleider niveau 4
Verzorgende IG
Verzorgende niveau 3
Publicatiedatum 23-11-2022
Reageer voor 14-12-2022
Nummer 115730
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 2.000 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2.500 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. Wij stellen ons ten doel om ‘jouw leven samen te ondersteunen, dichtbij en deskundig’. Met in de eerste plaats aandacht voor persoonlijke wensen van onze cliënten.

Wij werken vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams.

Onze cliënten wonen onder andere op de beschermde (deels besloten) en mooie terreinen van de LosserHof en ‘t Bouwhuis. Zij leven, wonen, werken en recreëren hier in een omgeving die nadrukkelijk rekening houdt met hun mogelijkheden en beperkingen. Daarnaast bieden we ook meer kleinschaligere woon- en werkvoorzieningen in onder andere Almelo, Tubbergen en Nijverdal.

Meer over De Twentse Zorgcentra