Begeleider
De Twentse Zorgcentra

Houd jij van dynamiek en sta je stevig in je schoenen, maar wil je ook graag werken in een sterk, vast en gezellig team? Dan is werken op Boerderijpad 1-3 echt iets voor jou

Boerderijpad 1-3 is een groep, opgedeeld in 2 geschakelde woningen. Wat direct opvalt als je de woning binnenkomt is de huiselijke en prettige sfeer. Een echt thuis voor de 12 cliënten in de leeftijd van 33 tot 52 jaar. Daar waar binnen Boerderijpad 1 de nadruk ligt op de begeleiding zie je binnen Boerderijpad 3 de combinatie van zorg en begeleiding.

De 2 vrouwen en 4 mannen aan de 1 kant hebben een matige tot ernstige verstandelijke beperking met bijkomende beperkingen waar autisme en hechtingsproblematiek het meest aan de orde zijn. Het beeld is disharmonisch wat maakt dat jij als begeleider altijd alert bent op dat wat de cliënt kan en aankan. Wanneer dit niet in balans is geeft dat onbegrip naar de omgeving wat resulteert in hyperactief of destructief gedrag met bijbehorende contactproblemen. Jouw rustige en zekere houding, waarin je het lijntje houdt, helpt de cliënt weer te laten zakken in alertheid.

Bij de 3 mannen en 3 vrouwen binnen woning 3 is er sprake van een ernstige verstandelijke beperking. Naast ondersteuning in de ADL zorg je hier voor een overzichtelijk en voorspelbaar dagprogramma. Een luisterend oor en een warme en geduldige begeleiding is hier belangrijk waarin je tijd neemt in het contact met de cliënt.

Bij ons krijg je een flinke dosis gezelligheid. We vinden het belangrijk dat jij ook deze gezellige en huiselijke sfeer meebrengt. Samen koken is bij ons dan ook een belevingsgerichte activiteit. De cliënten worden blij van een wandeling of samen op de duofiets een ijsje halen. Ook gaan we 2 keer per jaar op bewonersvakantie.

De dynamiek op de groep is groot, dat is iets wat jou aantrekt. Je krachtige uitstraling is belangrijk, net zoals je kwetsbaarheid wanneer je het even niet meer weet. Wij zijn er dan om jou te ondersteunen. Ook zien we graag jouw kritische blik zodat we met elkaar scherp blijven op de beste zorg voor onze cliënten.
 

Wat breng jij mee?

  • Een afgeronde zorggerichte of agogische opleiding op minimaal kwalificatieniveau 3.
  • Ervaring in een soortgelijke functie
  • Je kan zelfstandig werken

Wat krijg jij van ons?

  • Een afwisselende baan van gemiddeld 24 uur per week bij Boerderijpad 1-3. Wil je meer uren werken dan kan dit en kijken we samen op welke groep dit mogelijk is
  • Voordat jij onze nieuwe collega wordt, krijg jij de kans eerst een dagje met ons mee te lopen.
  • Een salaris van min. € 2.110,- / max. € 3.009- (FWG 35) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
  • Een contract voor onbepaalde tijd.

Procedure
Na binnenkomst van jouw sollicitatie (cv en motivatiebrief) wordt er binnen 5 werkdagen contact met je opgenomen.

Liever eerst meer informatie?
Voor meer informatie over deze functie kun je bellen met Boerderijpad 1-3 en vragen naar Esther Hommels of Inge Zeelen, telefoonnummer: 088-4305110 of 088-4305105.

VOG
De Twentse Zorgcentra is verplicht om van nieuwe medewerkers die van extern komen, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, alvorens een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. De aanvraag voor de VOG en de vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O.

Voorrang
De vacature staat zowel in- als extern open. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang.

Acquisitie
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Vacature
Intern nummer 22.277
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie Enschede, Boerderijpad 1-3
Postcode 7524 AK
Stad Enschede
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Part time
Uren van 24
Uren tot 24
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) Begeleider niveau 3
Begeleider niveau 4
Verzorgende IG
Verzorgende niveau 3
Publicatiedatum 21-11-2022
Reageer voor 06-12-2022
Nummer 115677
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 2.000 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2.500 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. Wij stellen ons ten doel om ‘jouw leven samen te ondersteunen, dichtbij en deskundig’. Met in de eerste plaats aandacht voor persoonlijke wensen van onze cliënten.

Wij werken vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams.

Onze cliënten wonen onder andere op de beschermde (deels besloten) en mooie terreinen van de LosserHof en ‘t Bouwhuis. Zij leven, wonen, werken en recreëren hier in een omgeving die nadrukkelijk rekening houdt met hun mogelijkheden en beperkingen. Daarnaast bieden we ook meer kleinschaligere woon- en werkvoorzieningen in onder andere Almelo, Tubbergen en Nijverdal.

Meer over De Twentse Zorgcentra