Begeleider Jongeren (TOV)
Humanitas Onder Dak Twente

Functieomschrijving

Bij Humanitas Onder Dak vinden wij het belangrijk dat we onze cliënten zo goed mogelijk zelfstandig laten deelnemen aan de maatschappij. Als Begeleider van de TOV bied je woonbegeleiding aan op maat voor jongeren tussen de 18 en 26 jaar, die dak - en thuisloos zijn geraakt. Zij hebben dikwijls meervoudige problematieken. Dit kunnen verstandelijke, psychische en economische problemen zijn die normaal maatschappelijk verkeer in de weg staan. Onze Opvang biedt een woonplek voor mensen die actief willen werken aan de verbetering van hun leefsituatie. Samen met de cliënt wordt een begeleidingsplan opgesteld, waarin de doelen en de afspraken voor de cliënt, begeleider en eventuele buitenbegeleider vastgelegd zijn. Tijdens het verblijf wordt uitgegaan van de eigen kracht van de cliënt.


Begeleider
28 tot 32 uur per week

Als Begeleider ben jij er voor onze cliënten; je hebt intensief contact met hen. Bij de begeleiding gaan we vooral uit van de kracht, talenten en passies van cliënten en niet van hun problemen. Deze herstelgerichte manier van werken heet Krachtwerk. Krachtwerk maakt gebruik van de kracht en mogelijkheden van cliënten en hun hulpbronnen in de omgeving en biedt methodische handvatten om de zelfredzaamheid en maatschappelijke participatie te versterken. Krachtwerk richt zich op zelfsturing en neemt de keuzes van de cliënt als vertrekpunt van de begeleiding. Je bent als Begeleider sociaal en communicatief vaardig, zelfstandig en staat stevig in je schoenen.

Functie eisen

 • Je hebt een MBO diploma niveau 4, richting Maatschappelijke Zorg.
 • Minimaal 5 jaar werkervaring als Begeleider met jongeren is een pré. 
 • Je hebt kennis en inzicht van de doelgroep.
 • Je hebt affiniteit met jongeren.
 • Je hebt kennis en affiniteit met de methodiek Krachtwerk.
 • Je hebt basiskennis van de sociale systemen voor begeleiding en ondersteuning van cliënten.
 • Je hebt kennis van de sociale kaart.

Inschaling

De functie is ingedeeld in salarisschaal 6, cao Sociaal Werk. Het salaris bedraagt maximaal € 3.428,- bruto per maand bij een werkweek van 36 uur.
Het aantal jaren relevante werkervaring bepaalt je salaris.

Daarnaast kun je rekenen op:

 • Een pensioenregeling en een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een reiskostenvergoeding en een werkgeversbijdrage in de kosten van de zorgverzekering.
 • 8% vakantiegeld en een fijne eindejaarsuitkering van 8,33%, (dat is een volledige 13e maand).
 • Een digitale omgeving waar je onbeperkt, gratis e-learningmodules kunt volgen. Ook bieden we interne scholingen aan en staan we stil bij jouw ontwikkeling.
 • Een individueel Loopbaanbudget.

Bijzonderheden

Heb je interesse in deze boeiende functie en voldoe je aan het profiel? Dan zien we je reactie graag vóór 26 maart 2023 tegemoet!

Even goed om te weten:
Het kunnen overhandigen van een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) zal onderdeel zijn van een uiteindelijke aanstelling. Humanitas Onder Dak vergoedt de kosten die de VOG-aanvraag met zich meebrengt.

Type Werkplein
Organisatie Humanitas Onder Dak Twente
Locatie Enschede
Postcode 7511 DV
Stad Enschede
Werkveld Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd In overleg
Uren van 28
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO CAO Sociaal Werk
Functie(s) Begeleider niveau 4
Begeleider wonen
Begeleider/Werkbegeleider
Publicatiedatum 03-03-2023
Ingangsdatum Nader te bepalen
Reageer voor 26-03-2023
Nummer 118275
Doorsturen Bekijk PDF