Begeleider
Humanitas Onder Dak Twente

Functieomschrijving

Bij Humanitas Onder Dak vinden wij het belangrijk dat we onze cliënten zo goed mogelijk zelfstandig laten deelnemen aan de maatschappij. Als Begeleider van Kamer-Raad sta je dichtbij onze cliënten en begeleid jij ze in hun dagelijkse leven. Kamer-Raad is een woon-, werk- en leerhuis voor studenten of leerlingen in Twente, ontstaan uit een samenwerking tussen Humanitas Onder Dak, ROC van Twente, Jarabee en de gemeente Enschede. Het doel van Kamer-Raad is om Twentse jongeren in een kwetsbare positie de kans te bieden om hun startkwalificatie te behalen in een stabiele en veilige omgeving. Je zet je in voor de zelfregie van de cliënten, je respecteert hun keuzes en begeleidt hen naar (meer) zelfstandigheid. Door het bieden van een duidelijke structuur en heldere communicatie wordt er voor de cliënten een veilige omgeving gecreëerd maar worden ook  de (onderlinge) contacten op een positieve manier gestimuleerd.

Begeleider
18 tot 32 uur per week, ter vervanging van ziekte

Als Begeleider ben jij er voor onze cliënten; je hebt intensief contact met hen. Bij de begeleiding gaan we vooral uit van de kracht, talenten en passies van cliënten en niet van hun problemen. Deze herstelgerichte manier van werken heet Krachtwerk. Krachtwerk maakt gebruik van de kracht en mogelijkheden van cliënten en hun hulpbronnen in de omgeving en biedt methodische handvatten om de zelfredzaamheid en maatschappelijke participatie te versterken. Krachtwerk richt zich op zelfsturing en neemt de keuzes van de cliënt als vertrekpunt van de begeleiding. Je bent als Begeleider sociaal en communicatief vaardig, zelfstandig en staat stevig in je schoenen.

Functie eisen

  • Je hebt een MBO diploma niveau 4, richting Maatschappelijke Zorg.
  • Je hebt kennis en inzicht van de doelgroep
  • Je hebt kennis en affiniteit met de methodiek Krachtwerk.
  • Je hebt basiskennis van de sociale systemen voor begeleiding en ondersteuning van cliënten.
  • Je hebt kennis van de sociale kaart.
  • Je hebt affiniteit met jongeren.

Inschaling

De functie is ingedeeld in salarisschaal 6, cao Sociaal Werk. Het salaris bedraagt minimaal € 2.291,- en maximaal € 3.279,- bruto per maand bij een werkweek van 36 uur. Het aantal jaren relevante werkervaring bepaalt je salaris.

Daarnaast kun je rekenen op:

  • Een digitale omgeving waar je onbeperkt, gratis e-learningmodules kunt volgen. Ook bieden we interne scholingen aan en staan we stil bij jouw ontwikkeling.
  • Een individueel Loopbaanbudget.
  • Een fijne eindejaarsuitkering (8,33%. Dat is een volledige 13e maand!).

Bijzonderheden

Heb je interesse in deze boeiende functie en voldoe je aan het profiel? Dan zien we je reactie graag vóór 2 december 2021 tegemoet!

Wil je eerst meer weten over deze functie? Neem dan contact op met Kitty Bilion, Teamleider

Even goed om te weten:
Het kunnen overhandigen van een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) zal onderdeel zijn van een uiteindelijke aanstelling. Humanitas Onder Dak vergoedt de kosten die de VOG-aanvraag met zich meebrengt.

Type Werkplein
Organisatie Humanitas Onder Dak Twente
Locatie Enschede (MO-PR Enschede)
Postcode 7511DV
Stad Enschede
Werkveld Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd Part time
Uren van 18
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, vervanging bij ziekte
CAO CAO Sociaal Werk
Functie(s) Begeleider niveau 4
Begeleider wonen
Publicatiedatum 18-11-2021
Ingangsdatum Nader te bepalen
Reageer voor 02-12-2021
Nummer 72990
Doorsturen Bekijk PDF