Begeleider
's Heeren Loo Oost-Nederland

"Begrijp jij dat ik me het veiligst voel in een gestructureerde omgeving? Help je mij mijn competenties te vergroten en doelen te behalen? Help je mij zo zelfstandig mogelijk te zijn met wonen, leren en werken?"

Waar ga je werken?
Op deze locatie in Enschede wonen cliënten met een (ernstige) verstandelijke beperking. Er wonen twaalf bewoners, de jongste bewoner is 12 jaar en de oudste is 71, de meesten hebben een leeftijd tussen de 20 en 30 jaar. De jongen van 12 krijgt veel individuele begeleiding.

De locatie werd voorheen gebruikt als school/dagopvang, maar is omgetoverd tot een mooie woonlocatie met grote woonkeuken en veel ruimte rondom het gebouw. Op de begane grond bevindt zich een grote hal waar je goed overzicht hebt over alle kamers.
Op de begane grond bevinden zich een aantal studio's, hier wonen de bewoners die meer begeleiding en verzorging vragen. Hier zijn ook twee kamers met een gezamenlijke badkamer die geschikt is voor rolstoelgebruikers. Op de eerste verdieping wonen 6 cliënten in een appartement, deze bewoners zijn wat zelfstandiger maar hebben wel elke dag begeleiding nodig.

Als je bij ons komt werken ga je niet met één doelgroep aan de slag, er zijn bewoners met EMB, MVG, epilepsie en ook wonen er cliënten met een stoornis in het autistisch spectrum (ASS). Een hele leuke uitdaging! Kennis van 'Geef me de 5' is een pré.

Wie ga je helpen?
Mensen met een (ernstige) verstandelijke beperking vinden het soms lastig de wereld om hen heen te begrijpen. Contact maken met anderen en het aangaan van gezonde relaties kost soms moeite. Vaak hebben ze een laag zelfbeeld en weinig zelfvertrouwen. Jij weet hoe je met deze kwetsbare doelgroep om moet gaan. Met jouw kennis en ervaring zoek je samen naar mogelijkheden om competenties aan te leren, zodat zij zo zelfstandig mogelijk kunnen leven. Om dit te bereiken werk je nauw samen met familie, dagbesteding en andere disciplines zoals de gedragswetenschapper en AVG-arts.

Hoe ga je helpen?
Iedere cliënt is uniek. Iedere begeleider ook. Want jouw manier van begeleiden is anders dan die van je collega. Misschien begeleid jij met humor, met eindeloos geduld of met tomeloos veel energie. Misschien ontdek jij net dé manier om een cliënt te stimuleren, om hem aan het lachen te maken en te laten groeien.

In ieder geval verlies je de behoefte van de cliënt nooit uit het oog en zorg je voor een vertrouwde woon- of werkomgeving. Je zorgt ervoor dat de cliënt zelf de regie houdt, waarbij jij de kaders bewaakt. En dat maakt jou waardevol. Voor de cliënt én voor je team.

Dit bieden wij
  • Een contract voor 24 uur per week voor bepaalde tijd, voor de duur van een jaar, met uitzicht op een vast dienstverband.
  • Een brutosalaris conform de CAO Gehandicaptenzorg van minimaal € 1861,- en maximaal € 2766,- (FWG 35) bij een fulltime dienstverband, gebaseerd op je ervaring en opleiding.
  • Een vaste eindejaarsuitkering van 8,33%, studiekostenfaciliteiten en een Persoonlijk Budget Levensfase naast de wettelijke vakantie-uren en een vakantietoeslag van 8%.
  • Carrièrekansen en doorgroeimogelijkheden op al onze locaties.
  • Persoonlijke groei, inzicht en regie over je eigen ontwikkeling via 'Mijn Leeromgeving' en e-learning via GoodHabitz.
Dit ben jij
Je hebt een afgeronde opleiding in de gezondheidszorg of welzijnszorg op minimaal mbo 3 niveau.
Daarnaast verwachten we dat je:
  • kennis en ervaring hebt in het begeleiden van cliënten met een verstandelijke beperking en hun specifieke, soms complexe, begeleidingsvragen
  • gevoel hebt voor systematiek, ordelijk en planmatig kunt werken
  • inlevingsvermogen hebt gecombineerd met doortastendheid, waarbij je op een respectvolle manier communiceert
  • het belangrijk vindt om goed samen te kunnen werken met de familie en het netwerk van de bewoner (samen werken in de driehoek)
  • flexibel bent om wisselende diensten te werken, waaronder ook de slaapdiensten en weekenddiensten.
Heb jij Kennis van 'Geef me de 5', dan is dat voor ons een pré.

Sollicitatieprocedure
Heb je vragen over de vacature? Neem dan gerust contact op met Robin Mensink via telefoonnummer 06 - 30 07 02 06.

Of neem contact op met de afdeling recruitment door even te bellen of een Whatsapp berichtje te sturen naar Linda Pieters, 06 -12 09 05 64 of Monique Drost, 06 - 20 33 27 28.

Heb je vragen over werken bij 's Heeren Loo? Bijvoorbeeld over hoe jouw sollicitatieproces verloopt, of welke vacature het best bij je past? Iedere maandag van 12:00 tot 12:30 uur helpen onze recruiters je verder door alle vragen te beantwoorden in de livechat op Facebook.

Ook in deze onzekere tijden van het coronavirus zijn we op zoek naar nieuwe collega's. Want de zorg gaat altijd door, ook als het moeilijk wordt. En juist nu kunnen we jouw deskundigheid en inzet extra goed gebruiken. Tegelijkertijd houden we rekening met de voorschriften van het RIVM.

Type Vacature
Organisatie 's Heeren Loo Oost-Nederland
Locatie Enschede
Postcode 7531 AK
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Part time
Uren tot 24
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Externe url Bekijk
Functie(s) Begeleider wonen
Publicatiedatum 07-01-2021
Reageer voor 31-01-2021
Nummer 56953

's Heeren Loo Oost-Nederland

Een goed leven en mooi werk. Anderen helpen om hun eigen keuzes te maken en hun dromen te realiseren. Dat doen we met hart en ziel voor mensen met een verstandelijke en/of andere beperking. Samen met de mensen die belangrijk voor hen zijn. Zo zorgen we samen voor een goed leven voor mensen met een beperking. Dat is mooi werk!

Meer over 's Heeren Loo Oost-Nederland