Begeleider gebarentaal
's Heeren Loo Oost-Nederland

"Zie je mij en mijn lichaamstaal? Kan je mijn vraag vertalen? Communiceer je met mij op een manier die ik begrijp?"

Waar ga je werken?
Jij gaat werken als (persoonlijk) begeleider gebarentaal op het woonzorgpark van 's Heeren Loo in Ermelo. Wij hebben een hofje met 2 woongroepen en 14 appartementen, speciaal voor onze dove bewoners; het zogenaamde 'dovenhofje'.

Wij gaan een nieuw team opzetten voor een van onze woongroepen. Om ons team compleet te maken hebben wij een teamcoördinator, persoonlijk begeleiders en (ervaren) begeleiders nodig.
"Wij hebben zowel dove als niet dove collega's. Daarom vinden wij het belangrijk dat iedereen de gebarentaal beheerst of gaat leren. Daarom krijgen wij als team klassikaal les. Het is leuk en heel afwisselend werk, dit komt door de diverse cliënten van verschillende niveaus en de uiteenlopende zorgvragen: van begeleidend tot verzorgend." - Persoonlijk begeleider gebarentaal
Wie ga je helpen?
Mensen met een verstandelijke en auditieve beperking kunnen vaak niet goed uitleggen wat zij voelen en waarom. Ook begrijpen zij niet altijd wat een ander van hen vraagt. En dit kan leiden tot spanning en verbale en/of non-verbale reacties. Het ontwikkelingsniveau van onze dove bewoners is verschillend. Sommigen hebben hulp bij ADL en verzorging nodig, waar anderen meer begeleiding en ondersteuning nodig hebben.

Iedere bewoner heeft een eigen taal en daarmee ook een eigen manier van communiceren. Bijvoorbeeld door middel van de Nederlandse Gebarentaal, vingerspelling, pictogrammen en/of foto's. Het opmerken van de signalen, zowel verbaal als non-verbaal, is belangrijk. Want op die manier speel je in op de behoefte en zorg je voor een fijn en veilig thuis. En dat maakt jou als begeleider waardevol. Voor de bewoner én voor je team.

Hoe ga je helpen?
Als (persoonlijk) begeleider gebarentaal bied je begeleiding, ondersteuning en/of verzorging waar nodig. De individuele (hulp)vraag van de bewoner staat centraal. Elke bewoner heeft een eigen vraag en behoefte, waardoor ze kunnen ontwikkelen binnen hun eigen mogelijkheden. De vraag is soms eenvoudig, soms ingewikkeld. Dat maakt van elke dag een nieuwe uitdaging! We werken met de begeleidingsmethode Triple-C als basishouding. Jij zorgt voor overzicht, structuur, stabiliteit en rust. Want hiermee creëer je veiligheid. Je bent geduldig, sensitief en pikt signalen op. Hoe klein ook.

Dit bieden wij
 • Samen met jouw team krijg je klassikaal les om de (basis van) de Nederlandse Gebarentaal te leren en te oefenen.
 • We bieden jou een contract voor bepaalde tijd voor de duur van een jaar met uitzicht op een vast dienstverband. Het aantal contracturen is bespreekbaar.
 • Een brutosalaris conform de CAO Gehandicaptenzorg van minimaal € 2110,- tot maximaal € 3895,- (FWG 35/50) bij een fulltime dienstverband, gebaseerd op je ervaring en opleiding en afhankelijk van de functie waar je voor wordt ingeschaald: begeleider (FWG 35-40), persoonlijk begeleider (FWG 40-45) of teamcoördinator (FWG 50).
 • Een toeslag voor het werken in de avonden, weekenden en op feestdagen.
 • Vakantietoeslag van 8% in mei en een vaste eindejaarsuitkering van 8,33% in december.
 • 144 uur vakantie en 57 uur Persoonlijk Budget Levensfase (PBL) per jaar op basis van 36 uur per week. Die je bijvoorbeeld kan inzetten als extra vakantie-uren.
 • We werken binnen 's Heeren Loo persoonsgericht. Dat betekent dat je werkt vanuit de zorgvraag van de cliënt en tegelijkertijd jouw persoonlijke wensen hier zoveel mogelijk op afstemt.
 • We geven je de ruimte om door te groeien en je te ontwikkelen in je vak met training en scholing.
Dit ben jij
 • Je hebt een afgerond zorgdiploma op minimaal mbo-3 niveau. Je hebt affiniteit met de doelgroep en houdt van een uitdaging. Ook voor hbo'ers hebben we mogelijkheden!
 • Je hebt oog voor groepsdynamiek en je bent sensitief voor zaken die spelen en aandacht nodig hebben.
 • Je bent een proactieve en enthousiaste collega. Jij pakt jouw rol binnen het team en durft eerlijk en kritisch te zijn naar zowel jezelf, de bewoners als jouw collega's.
Voor de teamcoördinator en persoonlijk begeleider is het belangrijk dat je teamprocessen / teamdynamiek signaleert en het als een uitdaging ziet een team op te bouwen en te blijven ontwikkelen.

Sollicitatieprocedure
We willen graag kennis met je maken! Een gesprek en een meedraaidienst hoort bij de procedure om een goed beeld van jou te krijgen en jou kennis te laten maken met onze werkwijze. Twijfel je of dit bij jou past? Dan kijken we graag met jou naar andere mogelijkheden bij 's Heeren Loo!

Kunnen wij je verder helpen?
Heb je vragen over de vacature begeleider gebarentaal? Bel of app met recruitment: Joëlla Morssink via 06-82 50 14 70 of Lisa Noorlander via 06-17 58 92 76.

Kennismakingswandeling
Je kunt ook vrijblijvend een kennismakingsafspraak inplannen. Ik vertel je tijdens een wandeling meer over de verschillen en de mogelijkheden op onze woningen. En samen met jou bespreek ik welke locatie het beste past bij jouw wensen en talenten.

Iedere eerste maandag van de maand bespreken onze recruiters van 12:00 tot 12:30 uur een specifiek thema in onze livechat op Facebook. Jouw vragen beantwoorden wij direct!

Type Vacature
Organisatie 's Heeren Loo Oost-Nederland
Locatie Ermelo
Postcode 3853 JD
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Mbo/Hbo
Arbeidstijd Full time
Uren van 20
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Externe url Bekijk
Functie(s) Begeleider niveau 3
Begeleider niveau 4
Begeleider niveau 5
Begeleider niveau 6
Begeleider wonen
Groepsbegeleider
Persoonlijk Begeleider
Verpleegkundige niveau 4
Verpleegkundige niveau 5
Verpleegkundige niveau 6
Verpleegkundige Psychiatrie
Verpleegkundige SPV
Verpleegkundige 4/6
Verpleegkundige
Verpleegkundige BIG-geregistreerd
Verzorgende niveau 3
Verzorgende IG
Verzorgende ANW
Eerst verantwoordelijke verzorgende
Publicatiedatum 10-11-2022
Reageer voor 10-11-2023
Nummer 115420

's Heeren Loo Oost-Nederland

Een goed leven en mooi werk. Anderen helpen om hun eigen keuzes te maken en hun dromen te realiseren. Dat doen we met hart en ziel voor mensen met een verstandelijke en/of andere beperking. Samen met de mensen die belangrijk voor hen zijn. Zo zorgen we samen voor een goed leven voor mensen met een beperking. Dat is mooi werk!

Meer over 's Heeren Loo Oost-Nederland