Begeleider GGZ in Apeldoorn
Riwis Zorg & Welzijn

Functieomschrijving

De functie

Met jouw ervaring en vaardigheden als begeleider ga je op onze beschermd wonen locatie aan de slag met ggz-cliënten voor wie jouw begeleiding het verschil kan maken bij hun hulpvraag. Je biedt begeleiding op het gebied van wonen, werken en welzijn zodat de bewoners zo zelfstandig mogelijk kunnen functioneren. Bij Riwis geloven we namelijk in het eigen kunnen en kijken we naar wat iemand wel kan. Samen met een coachende begeleider A werk je aan het zorgplan van de cliënt en onderhoudt je contact met naastbetrokkenen en externe samenwerkingspartners. 

De locatie

Binnen De Tuinen wonen 24 cliënten verdeeld over 7 woningen, waar iedereen zijn/haar eigen kamer heeft en er een gemeenschappelijke ruimte aanwezig is. In vijf huizen wonen jongvolwassenen (tussen de 18-26 jaar) met een WMO indicatie. In de andere twee huizen wonen volwassenen (tussen de 40 en 68 jaar) met een WLZ indicatie. Cliënten hebben problematieken zoals schizofrenie, verslaving (verleden dak- en thuisloos), autisme, etc. Werkervaring en kennis hiervan is een pré.

Het team

Wij werken in een warm en open team. Samenwerking met de cliënt, netwerk en behandelaren staat centraal. Persoonlijke ontwikkeling vinden wij belangrijk. Door scholing, intervisie en coaching houden wij elkaar als collega's scherp en streven wij ernaar om ook als begeleiders elke dag te groeien in ons werk. 

Over Riwis

Riwis is een herstel ondersteunende organisatie. Dat betekent dat wij cliënten ondersteunen bij hun persoonlijke unieke herstelproces, gericht op het vinden van een nieuwe betekenis en zin in het leven. Bij Riwis kijken we zowel naar wat mensen wel kunnen als naar wat ze niet kunnen. Ons doel is mensen bij hun eigen kracht te brengen. Hun geloof in eigen kunnen te versterken. We maken mensen bewust wat daarvoor nodig is en helpen ze dat te bereiken. Een zinvolle dagbesteding hoort daarbij. We hanteren hiervoor de IRB methodiek. Dit doen we binnen een veilig leerleefklimaat, zo dicht mogelijk in de eigen leefomgeving van de cliënt. We weten dat participatie en zingeving bijdraagt aan het welzijn en herstel van cliënten.

Functie eisen

Wij vragen

Je bent gedreven, hebt visie, bent praktisch ingesteld en durft aan de slag te gaan met cliënten met verschillende psychiatrische achtergronden veelal gecombineerd met een verslavingsproblematiek. Je handelt uit vertrouwen en gelijkwaardigheid. Je weet aan te sluiten bij de behoeften van cliënten. Je stelt je lerend op, waarbij je naar jezelf durft te kijken in relatie tot anderen. Je bent alert en signaleert snel veranderingen in gedrag en/of lichamelijke gezondheid van cliënten. Je kunt prima zelfstandig werken, maar bent ook een goede teamspeler. Je bent bereid onregelmatig te werken. Je bent doortastend, denkt in oplossingen en je beschikt over een flexibele instelling waardoor je goed met onverwachte situaties om kan gaan. Je weet te handelen in een crisissituatie en weet om te gaan met agressie en/of onvoorspelbaar gedrag. Je bent bekend met de-escalerend werken.

Is deze functie jou op het lijf geschreven en beschik je over een relevant zorg gerelateerd diploma MBO niveau 4, dan nodigen wij jou van harte uit om te solliciteren.

Inschaling

Wij bieden

 • 28 - 32 uur;
 • Een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd; 
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden conform de cao GGZ;
 • De functie begeleider B is ingedeeld in FWG 40 (min. € 2.117,00 / max. € 3.241,00 bruto per maand bij fulltime dienstverband);
 • Inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring;
 • Aandacht voor jouw ontwikkeling door het volgen van diverse trainingen passend bij de functie;
 • We hebben een ruime verlofregeling en goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een 13e maand, de mogelijkheid om extra dagen te kopen en een werkkostenregeling;
 • Een cultuur waarin medewerkers zich verantwoordelijk voelen voor de dienstverlening aan de cliënten, staan voor geloof in eigen kunnen.

Bijzonderheden

Overig

 • Voor deze vacature wordt zowel intern als extern geworven;
 • Herplaatsingskandidaten hebben voorrang;
 • Het opvragen van referenties is onderdeel van de selectieprocedure;
 • Aanstelling is onder voorbehoud van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Ben je enthousiast? Reageer dan via onze eigen website, https://werkenbij.riwis.nl

Wil je meer informatie over Riwis Zorg & Welzijn, neem dan een kijkje op onze website.

Voor inhoudelijke vragen over de vacature kun je contact opnemen met Frank van van Breemen (teamleider) 0634492762.

Functiebeschrijving begeleider B

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Vacature
Intern nummer 242
Organisatie Riwis Zorg & Welzijn
Locatie Riwis Zorg & Welzijn in Apeldoorn
Postcode 7311 LW
Stad Apeldoorn
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd Onregelmatig
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Functie(s) Begeleider niveau 4
Publicatiedatum 24-03-2023
Reageer voor 30-05-2023
Ingangsdatum 01-05-2023
Nummer 118845
Doorsturen Bekijk PDF

Riwis Zorg & Welzijn

Riwis ondersteunt mensen met psychische, sociale of lichamelijke beperkingen bij een zo zelfstandig en onafhankelijk mogelijk leven. Riwis biedt verzorging en verpleging, thuiszorg, GGZ-begeleiding en diensten op het gebied van welzijn aan jongeren, gezinnen, volwassen en ouderen in de regio’s rondom Apeldoorn, Vaassen, Epe, Voorst, Twello, Brummen, Eerbeek, Doetinchem, Gendringen en Terborg. De visie van Riwis: voor mensen zoals jij en ik. Ieder mens kan in de situatie komen dat hulp van Riwis noodzakelijk is. Riwis biedt mensen ondersteuning die je zelf zou willen krijgen als je in dezelfde kwetsbare omstandigheden zou verkeren. De organisatie werkt op basis van gelijkwaardigheid. Dat betekent dat Riwis er met volle aandacht en onvoorwaardelijk met passie voor mensen is en ze tegelijkertijd aanspreken op hun eigen verantwoordelijkheid. Riwis wil haar visie bereiken door net zo goed te kijken naar wat mensen wel kunnen als naar wat ze niet kunnen. Het doel is mensen bij hun eigen kracht te brengen. Hun geloof in eigen kunnen te versterken. Riwis maakt mensen bewust wat daar voor nodig is en helpt ze dat te bereiken samen met de mensen die voor jou belangrijk zijn. Daarbij richt zij zich op vier levensgebieden: psychisch welbevinden (je prettig voelen), lichamelijk welbevinden (gezond zijn), participatie (meedoen in en bijdragen aan de samenleving) en woon- en leefomstandigheden (prettig en veilig wonen). Riwis vertrouwt ook in het eigen kunnen van haar medewerkers. Riwis biedt hen de ruimte zaken goed en snel te regelen in het belang van cliënten. Binnen de organisatie begeleiden en verzorgen ruim 700 medewerkers, 200 vrijwilligers en tientallen stagiaires meer dan 1000 cliënten.

Meer over Riwis Zorg & Welzijn