Begeleider (Groenlo, Stationslaan, 24- 28 uur per week)
Sius

Jij optimaliseert de (sociale) zelfredzaamheid en de persoonlijke ontwikkeling van onze cliënten. Hierin begeleid je cliënten zowel individueel als in groepsverband, passend bij de ondersteuningsvraag en  ondersteun je op methodische wijze bij algemeen dagelijkse levensverrichtingen (ADL). 

Een greep uit de werkzaamheden:

 • Bijzonderheden/risico’s signaleren met betrekking tot het zorgplan en het welzijn van cliënten;
 • Het verrichten van verpleegtechnische handelingen en pedagogische ondersteuning;
 • Het beantwoorden van vragen en het verstrekken van informatie aan cliënten,  verwanten en vrijwilligers over de dagelijkse zorgverlening en het welzijn van de cliënt;
 • Rapporteren volgens het zorgplan;
 • Volgen van trainingen om bekwaam te raken en kennis en ervaring op doen met de;
 • Het verzorgen van maaltijden.

Onze locatie Stationslaan in Groenlo

is een 24-uur woonlocatie voor mensen met een verstandelijke en lichamelijke beperking. Op deze locatie wonen momenteel 13 cliënten. Iedere cliënt heeft zijn eigen appartement. De leeftijd van de cliënten varieert op dit moment van 49 tot 88 jaar. De cliënten worden ondersteund en verzorgd door een team van persoonlijk begeleiders, begeleiders, huishoudelijk medewerksters en vrijwilligers.Binnen deze locatie zijn er verschillende zorg- en/of begeleidingsvragen. Dit vraagt van het team flexibiliteit, snel kunnen schakelen en cliëntgericht werken. Je hebt te maken met ouder wordende cliënten, waarvan sommige ADL afhankelijk zijn.

Bij de cliënten is er sprake van zowel lichamelijk als geestelijke achteruitgang, visuele problematiek, auditieve beperking, diabetes, epilepsie en autisme. Van de nieuwe collega vragen wij dat hij/zij kennis heeft van de bovengenoemde zorgvragen.

Wat bieden wij? Wij hebben een enthousiast team bestaande uit (persoonlijk) begeleiders, huishoudelijk medewerksters en vrijwilligers. Wij staan open voor nieuwe ideeën om werk leuker of efficiënter te maken en we overleggen graag met je hoeveel uur je beschikbaar bent. In ruil voor jouw inspanning ontvang je een salaris conform CAO Gehandicaptenzorg FWG 3.0 functiegroep 35 (dit komt uit op minimaal € 2178,- en maximaal € 3105,- bruto op basis van een 36-urige werkweek). Bovendien ontvang je naast een vakantietoeslag van 8%, ook een onregelmatigheidstoeslag en een eindejaarsuitkering van 8,33%. Je wordt in eerste instantie aangesteld voor de duur van 6 maanden.

Onze ideale kandidaat heeft een basishouding die uitgaat van aandacht, respect, interesse en gelijkwaardigheid. Je lost dagelijkse knelpunten in de uitvoering van het zorgplan zelfstandig op. Daarnaast vinden we het belangrijk dat je:

 • minimaal een opleiding op niveau 3 hebt afgerond (MMZ, VIG of verpleegkundige), eventueel aangevuld met specifieke (bij)scholing;
 • beschikt over de de volgende persoonlijkheidskenmerken: zorggericht, flexibel, daadkrachtig, humor, teamplayer, proactief en integer;
 • ervaring hebt met de doelgroep;
 • kennis en ervaring hebt in het werken met ouder wordende cliënten met een verstandelijke en lichamelijke beperking;
 • de cliënt kan ondersteunen bij gebruik van medicatie en het uitvoeren van handelingen in het kader van de BIG wetgeving;
 • methodisch kan werken;
 • teamtaken uit kunt voeren;
 • het liefst ook in bezit bent van een rijbewijs B.

Werken bij Sius
Leven is ontdekken!

Vanuit deze overtuiging doen wij wat we doen. Bij Sius is iedereen welkom die ondersteuning nodig heeft. Waar ze vandaan komen, hun leeftijd, wat ze wel of niet kunnen, waar ze in geloven, alles is goed. Want het gaat om hen, om wie zij zijn. We willen graag ontdekken wat zij belangrijk vinden. Wat hun kracht is en wat hen gelukkig maakt. En hoe zij het leven kunnen leiden dat zij graag willen. Wij ondersteunen hen daarbij.

Wij zijn geen doorsnee zorgverlener. Bij ons werken vakmensen met een intrinsieke motivatie om het leven van anderen fijner te maken. Juist omdat ieder mens anders is, geloven we dat een vastomlijnde werkwijze, volgens vooraf bepaalde stappen, zelden alleen de best passende oplossing is. En daarom kijken we verder dan dat.

We ondersteunen meer dan 850 mensen in de hele Achterhoek. Dat doen we met ongeveer 600 medewerkers en 350 vrijwilligers.

Vragen?
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Krachten, Zorgteammanager. Hij is telefonisch bereikbaar op 0651261968 of via [email protected].

Solliciteren?
Wij zien je reactie graag tegemoet! Ben jij de geschikte kandidaat? Dan maken we een afspraak voor een gesprek.

Je kunt je sollicitatie uitsluitend sturen via www.zorgselect.nl. Hier tref je de vacature aan onder nummer 119626 en heb je direct de mogelijkheid om te reageren.

De gesprekken vinden plaats op vrijdag 12 mei tussen 9.00-12.00 uur. Hierbij zullen de teammanager en twee teamleden aanwezig zijn.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst.

Type Vacature
Organisatie Sius
Locatie Sius, Team Stationslaan in Groenlo
Postcode 7141DJ
Stad Groenlo
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Functie(s) Begeleider niveau 3
Publicatiedatum 25-04-2023
Reageer voor 09-06-2023
Ingangsdatum 01-06-2023
Nummer 119626
Doorsturen Bekijk PDF

Sius

Sius biedt zorg en ondersteuning in de regio Oost-Gelderland. Wij zijn er voor mensen met een (verstandelijke) beperking. Je kunt bij ons terecht voor bijvoorbeeld jeugdzorg, wonen met ondersteuning, begeleiding bij werk en zorgadvies en behandeling. Elke dag, op ieder moment.

Bij Sius is iedereen welkom. Het maakt niet uit wie je bent, hoe oud je bent of waar je in gelooft. Belangrijker dan de hulpvraag van onze cliënten vinden wij zijn/haar mogelijkheden. Het gaat om onze cliënt. Om de dingen die hij/zij belangrijk vindt. En dat hij/zij het leven kan leiden dat hij/zij wilt. Wij ondersteunen daarbij. Dat is waar het om gaat bij Sius.

Met meer dan 680 medewerkers en zo’n 350 vrijwilligers zetten we ons elke dag in voor onze bijna 840 cliënten. We hebben 45 locaties in heel Oost-Gelderland.

Meer over Sius