Begeleider (HBO) IBW Buiten de Veste in Brummen
Riwis Zorg & Welzijn

Functieomschrijving

De functie

Als begeleider A regisseer en coördineer je de zorg en begeleiding van cliënten. Je biedt begeleiding bij wonen, werken en welzijn, zodat de cliënten leren om zo zelfstandig mogelijk te functioneren. Je ondersteunt bijvoorbeeld met het opstarten van de dag, boodschappen doen, het schoonhouden van de leefomgeving en het maken van een weekplanning.  

Locatie / team

Locatie Buiten de Veste is gelegen in de wijk gelegen aan de rand van het dorp Brummen. Het is een open en vrij toegankelijk terrein die rust en veiligheid uitstraalt. Team IBW (Individueel Beschermd Wonen) bestaat uit een gevarieerd team met diverse ervaringen, van zeer ervaren tot wat minder ervaren medewerkers. De leeftijd van medewerkers varieert van circa 25 tot 65 jaar. Die van de bewoners is van midden 30 tot midden 70 jaar.

We zijn een open en leergierig team die elkaar feedback geeft en vrij zelfstandig werkzaam is. We zoeken een collega die daadkrachtig is en zelfstandig kan werken. Je houding zal pro-actief dienen te zijn in de zin van daar waar mogelijk de client in zijn eigen regie laten, tot daar waar nodig ondersteuning bieden. Ervaring in de psychiatrie is een vereiste en kennis met verslavingsproblematiek is een pre.

We werken in een 24 uurs setting hetgeen betekent dat er wisselende werktijden zijn, vroeg- dag, late en slaapdiensten. We werken met een vaste Zorgagenda zoals bijvoorbeeld medicatie delen, contacten onderhouden met naastbetrokkenen/instanties e.d. Daarnaast verricht je diverse werkzaamheden die de dag op je pad komen. Uiteraard ben je ook een vaste woonbegeleider van tenminste 1 tot 4 cliënten.

Over Riwis

Riwis is een herstel ondersteunende organisatie. Dat betekent dat wij cliënten ondersteunen bij hun persoonlijke unieke herstelproces, gericht op het vinden van een nieuwe betekenis en zin in het leven. Bij Riwis kijken we zowel naar wat mensen wel kunnen als naar wat ze niet kunnen. Ons doel is mensen bij hun eigen kracht te brengen. Hun geloof in eigen kunnen te versterken. We maken mensen bewust wat daarvoor nodig is en helpen ze dat te bereiken. Een zinvolle dagbesteding hoort daarbij. We hanteren hiervoor de IRB methodiek. Dit doen we binnen een veilig leerleefklimaat, zo dicht mogelijk in de eigen leefomgeving van de cliënt. We weten dat participatie en zingeving bijdraagt aan het welzijn en herstel van cliënten.

Functie eisen

Van jou vragen wij dat je

 • Stevig in je schoenen staat vanwege de pittige doelgroep cliënten;
 • Beschikt over goede communicatieve vaardigheden en sociale vaardigheden;
 • Goed kunt samenwerken met collega’s (teamplayer);
 • Handelt uit vertrouwen en gelijkwaardigheid;
 • Je lerend op kunt stellen en beschikt over zelf reflecterend vermogen.

Is deze functie jou op het lijf geschreven en beschik je over een relevant zorg gerelateerd HBO diploma, dan nodigen wij jou van harte uit om te solliciteren.

Inschaling

Wij bieden

 • 24 uur;
 • Een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd; 
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden conform de CAO GGZ;
 • De functie Begeleider A is ingedeeld in FWG 45 (min. € 2.181,00 / max. € 3.536,00 bruto per maand bij fulltime dienstverband);
 • Inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring;
 • Aandacht voor jouw ontwikkeling door het volgen van diverse trainingen passend bij de functie;
 • We hebben een ruime verlofregeling en goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een 13e maand, de mogelijkheid om extra dagen te kopen en een werkkostenregeling;
 • Een cultuur waarin medewerkers zich verantwoordelijk voelen voor de dienstverlening aan de cliënten, staan voor geloof in eigen kunnen.

Bijzonderheden

Overig

 • Voor deze vacature wordt zowel intern als extern geworven;
 • Herplaatsingskandidaten hebben voorrang;
 • Het opvragen van referenties is onderdeel van de selectieprocedure;
 • Aanstelling is onder voorbehoud van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Ben je enthousiast? Reageer dan via onze eigen website, werkenbij.riwis.nl

Bekeijk hier het filmpje over team IBW Buiten de Veste

Wil je meer informatie over Riwis Zorg & Welzijn, neem dan een kijkje op onze website.

Voor inhoudelijke vragen over de vacature kun je contact opnemen met Suzanne Schepers, Begeleider A, telefoonnummer 0628465943 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Vacature
Intern nummer 216
Organisatie Riwis Zorg & Welzijn
Locatie Riwis Zorg & Welzijn, in Brummen
Postcode 6971CC
Stad Brummen
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Onregelmatig
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Functie(s) Begeleider niveau 6
Begeleider wonen
Persoonlijk Begeleider
Publicatiedatum 06-02-2023
Reageer voor 06-04-2023
Ingangsdatum 01-03-2023
Nummer 117624
Doorsturen Bekijk PDF

Riwis Zorg & Welzijn

Riwis ondersteunt mensen met psychische, sociale of lichamelijke beperkingen bij een zo zelfstandig en onafhankelijk mogelijk leven. Riwis biedt verzorging en verpleging, thuiszorg, GGZ-begeleiding en diensten op het gebied van welzijn aan jongeren, gezinnen, volwassen en ouderen in de regio’s rondom Apeldoorn, Vaassen, Epe, Voorst, Twello, Brummen, Eerbeek, Doetinchem, Gendringen en Terborg. De visie van Riwis: voor mensen zoals jij en ik. Ieder mens kan in de situatie komen dat hulp van Riwis noodzakelijk is. Riwis biedt mensen ondersteuning die je zelf zou willen krijgen als je in dezelfde kwetsbare omstandigheden zou verkeren. De organisatie werkt op basis van gelijkwaardigheid. Dat betekent dat Riwis er met volle aandacht en onvoorwaardelijk met passie voor mensen is en ze tegelijkertijd aanspreken op hun eigen verantwoordelijkheid. Riwis wil haar visie bereiken door net zo goed te kijken naar wat mensen wel kunnen als naar wat ze niet kunnen. Het doel is mensen bij hun eigen kracht te brengen. Hun geloof in eigen kunnen te versterken. Riwis maakt mensen bewust wat daar voor nodig is en helpt ze dat te bereiken samen met de mensen die voor jou belangrijk zijn. Daarbij richt zij zich op vier levensgebieden: psychisch welbevinden (je prettig voelen), lichamelijk welbevinden (gezond zijn), participatie (meedoen in en bijdragen aan de samenleving) en woon- en leefomstandigheden (prettig en veilig wonen). Riwis vertrouwt ook in het eigen kunnen van haar medewerkers. Riwis biedt hen de ruimte zaken goed en snel te regelen in het belang van cliënten. Binnen de organisatie begeleiden en verzorgen ruim 700 medewerkers, 200 vrijwilligers en tientallen stagiaires meer dan 1000 cliënten.

Meer over Riwis Zorg & Welzijn